Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaniemakota

prosba jaki moze byc temat referatu dotyczący ubezpieczeń gospodarczych???

Polecane posty

Gość alaniemakota

Kazala nam babeczka wybrac temat musi on dotyczyc ubezpieczen gospodarczych to jak ktos dobrze napisze to nie bedzie musial egzaminu pisac. Tylko ja nie mam pojecia jaki to moze byc temat :( Szukam po necie i nic nie znalazlam. Najlepiej zeby byl prosty i zeby duzo ksiazek na jego temat bylo. Pomoze ktos??

Gość alaniemakota
HELP!!!!

Gość vilemoo
może coś o roszczeniach regresowych? albo o ubezpieczeniach gospodarczych np biur podrozy - ciekawy temat bo ciekawa konstrukcja tych ubezpieczen. na jaki przedmiot ten referat?

Gość alaniemakota
na ubezpieczenia gospodarcze

Gość alaniemakota
co to są roszczeia regresowe?? :)

Gość vilemoo
wiec o biurach podrozy powinno byc calkiem niezle. jest to dosc charakterystyczne ubezpieczenie odpowiedzialnosci cywilnej, a suma ubezpieczenia uzalezniona jest od ilosci osob ktore biuro podrozy wysyla za granice i od kosztow wyslania tych osob tak. przecztaj sobie jakies ogolne warunki ubezpieczenia oc biur podrozy (w googlach pewnie wyskoczy pare wynikow), moze Cie to zainteresuje. plus ladny wstep w referacie o podziale ubezpieczen itd i powinno byc z glowy. a tamat calkiem interesujący.

Gość alaniemakota
dzieki tylko wiesz, nie wiem czy mi bedzie latwo znalezc bibliografie na ten temat o ona chce minimum 10 książek. :O

Gość vilemoo
roszczenia regresowe to zagadnienie stricte prawnicze, wiec chyba nie do konca w temacie :) regres to instytucja pozwalająca miedzy innymi na dochodzenie przez zaklad ubezpieczen refundacji odszkodowania od sprawcy szkody np. firma x wyplaca odszkodowanie z ac swojemu ubezpieczonemu za szkodę która powstała z winy pijanego kierowcy. po wyplacie tego odszkodowania firma x moze dochodzic tego odszkodowania od pijanego sprawcy(czyli ma roszczenie regresowe do sprawcy). to tak w mocno uproszczonej formie.

Gość vilemoo
z bibliografia nie powinno byc zle, głownie by trzeba poszukac w ksiazkach o odpowiedzialności cywilnej podmiotow gospodarczych. pewnie beda tam jakies rozdzialy lub podrozdzialy na ten temat. sam referat tez ma byc obszerny?

Gość alaniemakota
przepraszam ze dopiero teraz ospisuje. 10-15 stron