Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renia1609

anty-TPO, FT3, FT4, USG tarczycy

Polecane posty

Gość renia1609

Witam, Zrobiłam prywatnie badania tarczycowe moje wyniki to: TSH 0,05 (0,3-5,7) FT3 10,1 (3,0-6,8) FT4 32,52 (9,0-24,0) anty-TPO 11,7 (0,0-34,0) Opis USG tarczycy: Objętość prawego płata tarczycy: 3,7 ml Objętość lewego płata tarczycy: 20,4 ml Objętość cieśni tarczycy wynosi 1,1 ml Niemal całą objętość lewego płata zajmuje owalna struktura o mieszanej echogeniczności wielkości 28x25x45 mm, zawierająca obszary hypo i hyperechogeniczne oraz przestrzenie płynowe. Prawy płat tarczycy jednorodny, bez zmian ogniskowych. Proszę o interpretację bo dla mnie to jest czarna magia.... a opis usg brzmi strasznie.... :((((

koniecznie musisz isc do endokrynologa bo to sa bardzo zle wyniki, a masz jakies inne objawy??

krew daje ewidentn nadczynnosc tarczycy - jemu czesto towarzyszy: # wzmożona pobudliwość nerwowa (nadpobudliwość) # zwiększona potliwość # nietolerancja gorąca # kołatania serca i tachykardia # duszność # uczucie osłabienia (często uczucie zmęczenia podczas chodzenia po schodach) # ogólna niechęć do wysiłków fizycznych i intelektualnych # utrata masy ciała # wzmożony apetyt # drżenie rąk # wytrzeszcz oczu # ciepła i wilgotna skóra # nieregularne miesiączkowanie # bezsenność # zahamowanie wzrostu # powiększenie tarczycy (wole tarczycy)

Gość renia1609
ehhhh.... słabo mi się zrobiło :(( objawy to nerwowość i kołatanie serca.... jestem jak na razie przerażona :(( w sobote idę prywatnie do lekarza bo w naszym "kochanym" państwie dostać się do endokrynologa na kase chorych graniczy z cudem.... 300 osób czeka w kolejce :( szlak mnie trafia jak widzę jak to wszystko wygląda....

nie lam sie - z tym mozna zyc - dostaniesz leki, bedziesz je brac codziennie i bedzie lepiej - na to sie nie umiera i zgadzam sie, ze u nas dostac sie do endokrynologa to albo trzeba miec cierpliwosc albo do prywatnego

Gość renia1609
wiem, że to nie wyrok ale jakoś mnie przeraził ten opis usg :((