Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aborcja....

ABORCJA

Polecane posty

Gość a po kiego grzybka
po co???

Gość aborcja....
Aby nieświadomi do konca swoich czynów ludzie przemysleli wszystko dokladniej zanim takiego czegos dokonaja

Gość a po kiego grzybka
nikt normalny nie decyduje sie na aborcje tak pozno, kiedy plod jest juz tak rozwiniety jak na tych wszystkich propagandowych filmach. stad pytanie po co. pokaz jak wyglada zarodek przy usuwaniu ciazy 5-6 tygodniowej (liczac od ostatniego okresu) za pomoca srodkow farmakologicznych - myslisz, ze wtedy tez sie ktos "nawroci"?

Gość trrollka
mnie śmieszy takie pie.przeni farmazonów, że kobieta ma prawo decydować o swoim ciele bla bla ble, sorry, ale dziecko jest tylko w połowie jej, a druga połowa genów należy do ojca, więc dziecko to nie jest jej ciało

Gość aborcja....
wyglada tak samo tylko jest mniejszy...ladne mi srodki farmakologiczne po ktorych tez sa ogromne komplikacje...ladny mi srodek farmakologiczny w leczeniu stawów...no rzeczywiscie tylko ciaze usuwac

Gość aborcja....
dlaczego niby to nie jest jej cialo? Skoro w nim sie rozwija. Cialo nie sklada sie tylko z genow a poza tym to nie jest tak ze 50% genow od matki a 50% od ojca.

Gość aborcjas trelemorele
Zabieg jak kazdy inny. Moze obowiazkowo przed operacja serca, usuniecie guza nowotworowego, wyrostka kazdy obejrzy jak wygladac bedzie jego operacja ... gwarantuje szok bedzie podobny :)

Gość hiunaruu
nikt normalny nie decyduje sie na aborcje tak pozno, kiedy plod jest juz tak rozwiniety jak na tych wszystkich propagandowych filmach. stad pytanie po co. pokaz jak wyglada zarodek przy usuwaniu ciazy 5-6 tygodniowej (liczac od ostatniego okresu ) za pomoca srodkow farmakologicznych - myslisz, ze wtedy tez sie ktos "nawroci"? niestety, ale się mylisz, są takie durne matki, które decydują się na aborcję w tak późnym czasie, tyle, że nielegalnie i to na dodatek jeszcze w takim miesiącu, w którym dziecko w sumie mogłoby się urodzić, były przecież przypadki, w których dzieci rodzły się np. w piątym miesiącu i przeżyły... ech szkoda słów na takie głupie, egoistyczne babska

Gość frentii
mnie śmieszy takie pie.przeni farmazonów, że kobieta ma prawo decydować o swoim ciele bla bla ble To nie zadne farmazony, ale szczera prawda:D Plod znajduje sie w jej ciele i nikt jej nie powstrzyma od aborcji.

Gość ona 20
Dla mnie zozumiala aborcja jest tylko w pzypadku gwaltu. w innym to poprostu zwykla nieodpowiedzialnosc kobiet ktore sie pieprza nie biorac pod uwage konsekwencji.

Gość trrollkaa
owszem w jej ciele się rozwija, ale to nie jest jej ciało, jej ciało by było gdyby rozwinęło się tylko z komórki jajowej, a przecież potrzebuje do tego plemnika, w części zawiera jej dna, a w części ojca

Gość aborcja....
W sensie czlowieka nie jest tylko jej. ale w sensie rozwoju tak bo to ona decyduje co bedzie robic dla jego dobra. Ojciec dziecka nie moze juz wplynac na to co sie dzieje u niej w brzuchu.

Gość a po kiego grzybka
>trrollka >mnie śmieszy takie pie.przeni farmazonów, że kobieta ma prawo decydować o swoim ciele bla bla ble, > sorry, ale dziecko jest tylko w połowie jej, a druga połowa genów należy do ojca, więc dziecko to nie jest jej ciało a kto powiedzial, ze ojciec nie ma prawa pomoc kobiecie w podjeciu decyzji o ewentualnej aborcji? nierzadko jednak to 50% nalezace do mezczyzny facet po prostu ma w d.upie i sie ulatnia. mnie z kolei smiesza takie naiwne teksty, zwlaszcza od kobiety. >aborcja.... >wyglada tak samo tylko jest mniejszy... bzdura. nie ma wyksztalconych czlonkow, ba! nawet systemu nerwowego, serca >ladne mi srodki farmakologiczne po ktorych tez sa ogromne komplikacje... poczytaj o skutkach brania tabletek anty, zwlaszcza o smiertelnych zatorach zyl i przeczytaj sobie jeszcze raz swoj powyzszy tekst. ladne mi srodki farmakologicze >ladny mi srodek farmakologiczny w leczeniu stawów... sa specjalne srodki (ru), specjalnie do tego celu. przykre, ze w polskim ciemnogrodzie kobiety musza sie uciekac do "babcinych sposobow", do tego bez opieki lekarskiej >no rzeczywiscie tylko ciaze usuwac bzdurny tekst. nikt cie nie zmusza ani nie namawia. >aborcjas trelemorele >zabieg jak kazdy inny. Moze obowiazkowo przed operacja serca, usuniecie guza nowotworowego, wyrostka kazdy obejrzy jak wygladac >bedzie jego operacja ... gwarantuje szok bedzie podobny hehe, az pomyslalam o resekcji korzenia zeba, ktora sobie faktycznie przed planowanym zabiegiem obejrzalam :D >hiunaruu > są takie durne matki, które decydują się na aborcję w tak późnym czasie, tyle, że nielegalnie i to na dodatek jeszcze w takim miesiącu, >w którym dziecko w sumie mogłoby się urodzić, były przecież przypadki, w których dzieci rodzły się np. w piątym miesiącu i przeżyły... >ech szkoda słów na takie głupie, egoistyczne babska przykre jak tak sie dzieje, ale mi brak slow na glupie koscielne panstwo, ktore kobiety nierzadko do takiej sytuacji doprowadza. gdyby aborcja byla legalna w pierwszym trymestrze, takich sytuacji byloby znacznie mniej. a ze kobiety robia to nielegalnie... w polsce nie mozna inaczej

Gość raaaacjaaaa
dokładnie, jedynym powodem słusznym jest albo gwałt albo jeśli ciąża zagraża życiu lub zdrowiu matki, a aborcja w innych przypadkach świadczy tylko o nieodpowiedzialności i głupocie matki, która zapomniała się zabezbieczyć lub zabezpiezpieczyła się źle, poza tym antykoncepcja nie jest na 100% skuteczna, więc każdy kto decyduje się na seks powinien przynajmniej brać pod uwagę ewentualność wpadki, a skoro jakaś kobieta nie chce mieć dzieci wogóle to niech zawiąże sobie jajniki lub usunie macice - i to jest jedyna metoda skuteczna w 100%, żałosne jest to, że w cywilizowanych krajach gdzie tyle mówi się o antykoncepcji zdarza się tyle wpadek, jakby ludzie zawsze myśleli głową, a nie narządami rozrodczymi to nie byłoby takiego czegoś jak aborcja(jedynie w uzasadnionych wypadkach, które podałam powyżej), a domy dziecka byłyby o wiele pustsze, czy to nie byłoby piękne?

Gość frentii
trollka, obojetnie co sobie o tym myslisz, to prawda jest taka, ze nikt nie powstrzyma kobiety przed doknaniem aborcji, nawet gdyby byla surogatka, a dziecko w jej brzuchu w ogole nie bylo jej. Mozecie sie oburzac, wyzywac, oceniac, a i tak kobiety beda ciaze usuwac, nawet wasze znajome, a wy nie bedziecie mialy o tym pojecia, bo nikt normalny nie rozglasza takiej nowiny:D

Gość a po kiego grzybka
>raaaacjaaaa >jedynym powodem słusznym(...) w czym dziecko z gwaltu jest gorsze od poczetego normalnie, skoro tak bronicie plodow? >świadczy tylko o nieodpowiedzialności i głupocie matki, dlaczego tylko matki? >która zapomniała się zabezbieczyć lub zabezpiezpieczyła się źle, >poza tym antykoncepcja nie jest na 100% skuteczna, > więc każdy kto decyduje się na seks powinien przynajmniej brać >pod uwagę ewentualność wpadki, oczywiscie, ale nie musi brac pod uwage koniecznosci urodzenia >a skoro jakaś kobieta nie chce mieć dzieci wogóle to niech zawiąże >sobie jajniki lub usunie macice - i to jest jedyna metoda skuteczna w 100%, blad, nawet sterylizacja nie daje 100% zabezpieczenia. poza tym oczywiscie w pl jest zakazana >żałosne jest to, że w cywilizowanych krajach gdzie tyle mówi się o >antykoncepcji zdarza się tyle wpadek, nie nazywaj polski krajem cywilizowanym, bo w kwestii uswiadomienia jestesmy tuz przed murzynami > jakby ludzie zawsze myśleli głową, a nie narządami rozrodczymi to >nie byłoby takiego czegoś jak aborcja(jedynie w uzasadnionych >wypadkach, które podałam powyżej), a >domy dziecka byłyby o wiele pustsze, czy to nie byłoby piękne? sama napisalas - wpadki sie zdarzaja i nie zawsze sa wynikiem niemyslenia. gdyby aborcja byla dopuszczona tez nie byloby przepelnienia w bidulach. piekne by to bylo

Gość hiunaruu
przykre jak tak sie dzieje, ale mi brak slow na glupie koscielne panstwo, ktore kobiety nierzadko do takiej sytuacji doprowadza. gdyby aborcja byla legalna w pierwszym trymestrze, takich sytuacji byloby znacznie mniej. a ze kobiety robia to nielegalnie... w polsce nie mozna inaczej chyba nie zrozumiałeś/aś, nie chodzi o to czy byłaby legalna czy nie tylko o to, że decydują się na nią tak późno, że w sumie mogłoby się już urodzić, pełno znam takich przypadków, w których matka dowiaduje się o ciąży np. w 4 czy późniejszym miesiącu i od razu idzie usunąć, więc czy byłaby aborcja legalna do 3 miesiąca czy nie i tak istniało by podziemie, w którym kobiety usuwałyby 'starsze' płody', jedynie aborcja legalna do 7, 8 czy 9 miesiąca mogłaby usunać trwale podziemie aborcyjne, ale to przecież głupota i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości

Gość do a po kiego grzybka
piszesz bzdury, mnóstwo jest kobiet, które zawiązują sobie jajniki i jeszcze nigdy nie słyszałam o tym, żeby jakaś wpadła

Gość aborcja....
Nie wiem czy wiesz ale rozwój ośrodka nerwowego zaczyna sie w 5tygodniu a serce w szóstym. Podałam lek na stawy bo zwykle takie cos kobiety stosuja. a to ze nie wymienilam innych srodkow nie oznacza ze o nich nie wiem. Skutki uboczne tabletek hmm zatory zylne...o ile mi widomo to wystepuja u bardzo malej liczby kobiet i wystepuja one u tych ktore np pala, prowadza zly tryb zycia, na cos choruja. Nie wiem czy wiesz ale tabletki maja tez plusy dzieki nim maleje ryzyko raka macicy. A poza tym sa tez inne srodki zabezpieczajace przed nie chciana ciaza, ktore nie powoduja zadnych skutkow ubocznych.

Gość ciekawi mnie czy byscie
usunely ciaze gdybyscie zaszly. Bo jak czytam tu niektore wypowiedzi to az robi mi sie nie dobrze. nienarodzone dziecko to tez czlowiek. Uswiadomcie to sobie. A jakby na waszych oczach ktos cwiartowal by czlowieka to co byscie zrobily. Przeciez to bardzo podobna sytuacja.

Gość guuupie dziewojee
zgadzam się, prawda jest taka czy tego chcecie czy nie, że tabletki dają 100% skuteczności, a czemu obserwowano wpadki w trakcie brania tabletek? bo durne kobiety nie zdają sobie sprawy z tego, że tabsy anty tak jak każdy inny lek może wchodzić w różne interakcje lub słabiej działać w połączeniu z czymś, jak tak czytam niektóre fora o antykoncepcji to po prostu ROZPACZ!! niektóre wogóle nawet nie czytają ulotek, tylko sugerują się tym co słyszały, no matko! w necie jest mnóstwo stron na których pisze, jakie leki osłabiają działanie tabletek, z jakimi wchodzą w interakcje itd. po drugie tabsy najczęściej trzeba brać o tej samej godzinie, a skoro one biorą o różnych porach, popiją tabsy np. zielem z dziurawca (co osłabia działanie tab. anty i jest to napisane na wielu stronach) a dodatkowo biolą jakieś leki chociażby przeciwbólowe, które wchodzą w interakcje z tablektami anty, to nie dziwię się, że taka debilka (bo inaczej nie można takich nazwać) prędzej czy później zajdzie, a prawda jest taka, ze jakby brały codziennie o tej samej porze, nie zażywały w tym czasie żadnych innych substancji, które mają wpływ na działanie tabletek anty, to nie byłoby żadnych wpadek, żadnych! te co twierdzą, że pomimo tego, że brały to wpadły, to przeważnie zapomniały zażyć tabletki, albo brały baardzo nieregularnie i tylko żałośnie się później bronią, że : ''przecież brały tabletki'' taaa hahah i to już nie jeden ginekolog mi powiedział, a ginekolodzy wiedzą najlepiej

Gość juki sruki
j/w te, które wpadły to są idiotki, których nic nie usprawidliwia, myślą du.pą, a nie głową i to samo tyczy się facetów, jakby regularnie brały tabletki to nie miałyby prawa wpaść, każdy, wie, że seks bez zabezpieczenia może się skończyć wpadką, zawsze jets taka szansa, a skoro kretynki ryzykują pie.prząc się bez odpowiedniego zabezpieczenia to widocznie nie przeszkadza im ewentualna ciąża

Gość a po kiego grzybka
>hiunaruu >chyba nie zrozumiałeś/aś, nie chodzi o to czy byłaby legalna czy nie tylko o to, że decydują się na nią tak późno, że w sumie mogłoby się już urodzić, pełno znam takich przypadków, w których matka dowiaduje się o ciąży np. w 4 czy późniejszym miesiącu i od razu idzie usunąć, więc czy byłaby aborcja legalna do 3 miesiąca czy nie i tak istniało by podziemie, w którym kobiety usuwałyby 'starsze' płody', jedynie aborcja legalna do 7, 8 czy 9 miesiąca mogłaby usunać trwale podziemie aborcyjne, ale to przecież głupota i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości zrozumialam, o co ci chodzi. ale musisz przyznac, ze takich przypadkow byloby znacznie mniej gdyby aborcja jednak byla dopuszczona do 12 tygodnia jak w wiekszosci panstw zachodnich. wiekszosc kobiet od 'poczatku' wie o ciazy >do a po kiego grzybka >piszesz bzdury, mnóstwo jest kobiet, które zawiązują sobie jajniki i jeszcze nigdy nie słyszałam o tym, żeby jakaś wpadła to, ze ty o tym nie slyszalas, nie znaczy, ze jest to niemozliwe. podwiazywanie jajnikow tez jest nielegalne w polsce >aborcja.... >Nie wiem czy wiesz ale rozwój ośrodka nerwowego zaczyna sie w 5tygodniu a serce w szóstym. Zaczynaja sie ale to sa dopiero zalazki. >Podałam lek na stawy bo zwykle takie cos kobiety stosuja. skad wiesz? moze wiecej zamawia na womenonweb? >Skutki uboczne tabletek hmm zatory zylne...o ile mi widomo to wystepuja u bardzo malej liczby kobiet zgadza sie. tak samo powiklania po tabletkach poronnych. >i wystepuja one u tych ktore np pala, prowadza zly tryb zycia, na cos choruja. to juz nieprawda. moga wystapic u kazdego, ze o innych skutkach ubocznych nie wspomne > Nie wiem czy wiesz ale tabletki maja tez plusy dzieki nim maleje ryzyko raka macicy. A poza tym sa tez inne srodki zabezpieczajace przed nie chciana ciaza, ktore nie powoduja zadnych skutkow ubocznych. mi nie chodzilo o najlepsze zabezpieczenie przed ciaza tylko o twoj komentarz pt. co to za srodki farmakologiczne. moja odp: takie jak inne. i tak samo jak inne niosa ze soba ryzyko. >ciekawi mnie czy byscie >usunely ciaze gdybyscie zaszly. tak. ja usunelam. >Bo jak czytam tu niektore wypowiedzi to az robi mi sie nie dobrze. to nie czytaj. proste. >nienarodzone dziecko to tez czlowiek. Uswiadomcie to sobie. to dlaczego poronionym czlowieczkom kosciol odmawia katolickiego pochowku? > A jakby na waszych oczach ktos cwiartowal by czlowieka to co byscie zrobily. nigdy nie znalazlam sie w takiej sytuacji. pewnie w panice dzwonilabym po pomoc. >juki sruki >j/w te, które wpadły to są idiotki, których nic nie usprawidliwia, myślą du.pą, a nie głową i to samo tyczy się facetów, niech zgadne. facet jestes. >jakby regularnie brały tabletki to nie miałyby prawa wpaść, nie chodzi o prawo do wpadki a o skutecznosc leku, a ta nie jest 100% >każdy, wie, że seks bez zabezpieczenia może się skończyć wpadką, zawsze jets taka szansa, problem w tym, ze ten z zabezpieczeniem takze >a skoro kretynki ryzykują pie.prząc się bez odpowiedniego zabezpieczenia to widocznie nie przeszkadza im ewentualna ciąża skad wiesz co im przeszkadza? skad wiesz, ze bez zabezpieczenia? nie twoja dupa, wiec sie nie interesuj

Gość juki sruki
>juki sruki >j/w te, które wpadły to są idiotki, których nic nie usprawidliwia, myślą du.pą, a nie głową i to samo tyczy się facetów, niech zgadne. facet jestes. >jakby regularnie brały tabletki to nie miałyby prawa wpaść, nie chodzi o prawo do wpadki a o skutecznosc leku, a ta nie jest 100% >każdy, wie, że seks bez zabezpieczenia może się skończyć wpadką, zawsze jets taka szansa, problem w tym, ze ten z zabezpieczeniem takze >a skoro kretynki ryzykują pie.prząc się bez odpowiedniego zabezpieczenia to widocznie nie przeszkadza im ewentualna ciąża skad wiesz co im przeszkadza? skad wiesz, ze bez zabezpieczenia? nie twoja d**a, wiec sie nie interesuj haha nie, jestem kobietą, ale kobietą myślącą głową, a nie du.pą, nigdy nie zdarzyło mi się zapomnieć o zabezpieczeniu i wiem, że mi się nie zdarzy, czytaj ze zrozumieniem, prawda jest taka, że jeśli bierze się je o prawidłowej porze i nie miesza z innymi lekami, które wchodzą z nimi w interakcje (jak niektóre kretynki robią) to jest to lek w 100% skuteczny, trzeba tylko czytać dokładnie ulotki

Gość sterngucker
>prawda jest taka, że jeśli bierze się je o prawidłowej porze i nie miesza z innymi lekami, które wchodzą z nimi w interakcje (jak niektóre kretynki robią) to jest to lek w 100% skuteczny, trzeba tylko czytać dokładnie ulotki strasznie naiwnie myslisz. mam nadzieje, ze sie nie przejedziesz i nie dolaczysz do tych, ktore nazywasz myslace d.upami. NIE MA 100% skutecznej metody anty i kazdy rzetelny lekarz ci to powie. nie ma i juz. u mnie pekla prezerwatywa, uzywalismy jej mimo stosowania zabezpieczenia hormonalnego (nuva ring). mialam zle przeczucie i po 12h od stosunku zazylam tabletke 'po'. nie przeszkodzilo to mojemu organizmowi utrzymac ciazy. co ty na to? tez mysle d.upa? a moze to twoje myslenie jest do d.upy, pani wszystkonajlepiejwiedzaca?