Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorota_

samodzielne zasypianie

Polecane posty

jak dlugo zajela wam nauka samodzielnego zasypiania dziecka w lozeczku ? i ile dziecko mialo wtedy miesiecy? pozdrawiam

mi nie dlugo w sumie 1 wieczor.zawsze core usypialam na rekach.teraz klade ja do lozeczka,daje mleko i siadam obok i delikatnie glaszcze ja po glowce.15 min i spi.a zaczelam ja tak usypiac jak miala 14 m-cy teraz ma 20

to odlucz go ja za dlugo core usypialam na rekach.ale szybo sie przestawila i teraz ladnie zasypia.

Gość Mama jak inne
Moja corka miala miesiac jak przenioslam ja do wlasnego lozeczka i pokoju. Wkladalam (wciaz tak robie) do lozeczka, czytam krotka bajke lub cos zaspiewam i wylaczam swiatlo, zamykam dzrzwi i odchodze. W pokoiku ma baby-phone wiec jakby cos sie dzialo to slysze. Od czasu do czasu zdarza jej sie ze pomarudzi jak odchodze ale nie zrwacam na to uwagi bo nie placze tylko tak marudzi. Przesypia cale noce od kiefy skonczyla 5 tygodni. Wiec od 19:00 do 07:30 spi jak aniolek. Polecam

moja cora w tym wieku budzila sie do karmienia 5-6 razy.a cala noc przesypia od kiedy skonczyla 9 m-cy

Gość co w ty dziwnego
moj syn miał 8 tyg jak przesypiał całe noce! i od początku zasypiał w swoim łóżeczku sma ani razu nie spał z nami teraz ma 16 m-cy kąłde go do łóżeczka gaszę swiatło i wychodzę czase mprzeczytam bajkę :)

Gość Mama jak inne
DO: kobietka z forum Moja corka byla i jest karmiona mlekiem modyfikowanym wiec tak czy tak je rzadziej niz przy karmieniu piersia. Powiem jak to sie stalo ze zaczela tak szybko przesypiac; o godzinie 21:00 dostawala butelke i powinna wiec dostac jeszcze okolo 01:00 ale ja okolo 23:00 kiedy sama szlam spac nie budzac corki dawalam jej butelke i kladlam spac. I tak zaczela przesypiac cale noce kiedy skonczyla 5 tygdoni. A miala porzadna wage - 4100 przy narodzinach w 38 tygdoniu ciazy to nie bylo potrzeby jej budzic do dokarmiania.

Gość no to ja was przebije
moja spala cala noc od momentu jak skonczyla 4 tygodnie :P

Gość no to ja was przebije
zapomnialam dodac, ze karmie ja tylko piersia :)

Gość Ale Wam zazdroszczę
mój Synek ma 3 i pół miesiąca i budzi się 5-6 razy......wykańcza mnie to........a moja 3miesięczna siostrzenica budzi się tylko raz i to dopiero 3-4 nad ranem.......ach jak ja bym tak chciała......

Gość mama klaudii
moja ma 6 mies i od początku śpi sama jej łóżeczko jest w naszej sypialni :) zasypia o 19.00-19.30 i śpi do 7 rano o 21 dostaje kaszke na śpiąco :)

Gość mama klaudii
w sumie od urodzenia musiałam ją budzic do karmienia bo sama sie nie budzila jak miała 8 tygodni ostatni posiłek miała juz o 24 jak szłam spac a później tak jak teraz o 21 :)