Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TCA

Peeling TCA laczony z Mikrodermabrazja FORUM

Polecane posty

Gość TCA

Witam wszystkich chcialbym tutaj podzielic sie z wami moja historia i uslyszec wasze zwiazane z Peelingiem TCA i mikrodermabrazja. Mialem robiony na poczatku peeling TCA 35% pani dermatolog nalozyla mi 2 warstwy na twarz. Potem mialem jeszcze jeden peeling TCA 35% laczony z mikrodermabrazja ale juz jedna warstwa kwasu. Dzis mialem 3 peeling taki sam jak drugi. Moim problemem sa przebarwienia po ciezkim tradziku szczegolnie na policzkach zostaly tam czerwony plamy i wglebienia , po kazdym peelingu skora luzczy sie ok 6 dni niemozna pokazac sie ludziom bo brzydko to wyglada. PROSZE O INFO. ILE WY MIELISCIE ROBIONYCH PEELINGOW, JAK WAM POMOGLY CZY SA INNE PEELINGI BYLY DLA WAS EFEKTOWNIEJSZE OD TCA???

Gość nikk27
miałam dwa zabiegi TCA nie mam przebarwień tylko niewielkie blizny na policzkach. Po zabiegach które mnie w sumie kosztowały 400 zł + jakieś 100 zł leki i odpowiednie kosmetyki nie było absolutnie żadnej poprawy, wiec sobie odpuściłam i więcej nie poszłam to tej pani dermatolog.

Gość 76857
Ja dokładnie nie wiem czy miala ten TCA ale tak samo 5 dni łuszczenia, ogole peeling strasznie bolał, jakby mi papierem sciernym jechala po buzi,mozna powiedziec ze ju zpo jednym poznikały mi mniejesze przebarwienia i lekkie blizny. Tydzien temu okazało sie ze mam grankowca a nie tradzik wiec jesli tym razem uda mi sie wyleczyc krosty to wybiore sie jeszcze raz na ten peeling, mi odpowiada

Gość 76857
a smarujesz czyms te przebarwienia?

Gość TCA
ja po zluszczeniu smarowalem atredermem do nastpenego peelingu mialo to przygotowac cere

Gość TCA
jak obiecalem bede wszystko opisywal , woczraj mialem peeling tca jak wspominalem wczesniej , skora jest brazaowa juz na policzkach lekko , uzcucie napiecia. Zastanawia mnie jedno skora na skronach zluszcza sie wolniej niz na policzach . Zluszczanie tam jest slabsze odrywa sie tylko taki naskoreczek przezroczysty a znow na polcziach odchodza platy brazowe i one szybciej odpadaja . Czy zatem tam gdzie naskorek szybciej odchodzi peeling byl glebszy ? jak myslicie

Gość TCA
mam pytanie czy lepszy efekt da mikrodermabrazja i jedna warstwa kwasu TCA 35%... ? czy lepiej zastosowac 2 warstwy TCA tego samego stezenia..?

Gość TCA
ale bez mikrodermabrazji

Gość TCA
prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami..

Gość TCA
nie to sie pierdolcie