Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venom

HELP!!Zmiana jakości sexu po odstawieniu tabletek anty.

Polecane posty

Gość venom

Witam. Moja kobieta po dłuższym okresie przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych postanowiła zrobić sobie długa przerwę -słowem teraz beda prezerwatywy. Od poczatku naszej znajomości tabletki były naszym sposobem na niechciana ciążę. W poniedziałek i we wtorek kochalismy się jeszcze bez zabezpiecznia, stosunek przerywany. I nie wiem czy to jest coś w mojej głowei czy tez rzeczywiście tak jest ale ...kochając sie z nią "czuje" ją inaczej.Zdecydowanie gorzej. Tak jakby nagle stała sie ..nie wiem, luzniejsza? ilość bodzców przyjemnych jest mniejsza, jakoś tak..no zle jest:( Nasz sex był zawsze żywiołowy i w ogóle super. Od poczatku naszej znajomości kochamy sie średnio 5 razy w tygodniu,mamy fantazję i w ogóle:) Czy ktoś miał podobnie?? skąd taka zmiana nagła w odczuciach gdy kochaliśmy sie bez zabezpieczenia , gdy nie bierze tabletek????????????????????????? Przeciez nagle jej się pochwa nie zmieniła. Stopień nawilżenia ten sam.Ja problemów nie mam i nie miałem ale w pewnym momencie to sie przestraszyłem że bedąc w niej mi oklapnie!!!szok!!!:(

Gość nie rozumiem twojego problemu
ale ja jako kobieta marzę o tym, aby przestać brać tabletki, bo po nich ochoty na seks nie mam WCALE, jak już się kochamy, to ja myślę o milionie innych rzeczy, nie mówiąc o tym, że sama nie inicjuję. zamnim zaczęłam brać było zupełnie inaczej, chyba przestanę, bo moje małżeństwo się rozpadnie :( Ale nie chcemy mieć jeszcze dziecka, prezerwatywa u nas odpada, podobnie stosunek przerywany i inne naturalne pierdoły :o

Gość nie rozumiem twojego problemu
Inne tabletki raczej nie - próbowałam już naprawdę różnych zanim trafiłam na trójfazowe i te są dla mnie odpowiednie pod każdym innym względem (przy innych miałam ciągłe plamienia, depresje, bóle głowy itp.). A palstry... nie mam przekonania, moja koleżanka nosi i niby spoko, ale jak patrzę jak jej się to maśli, to... Ja nie lubię mieć nic do ciala przyczepionego, nawet biżuterii nie noszę poza obrączką. Ale coś muszę zrobić bo przy zerowym libido nie ma sensu brać tabletek...

Ciągle te same problemy. Można umrzeć z nudów na tym forum. Venom, odstawienie tabletek anty spowodowała gwałtowny spadek hormonów kobiecych, w konsekwencji czego mógł zmienić się stopień napięcia pochwy. Mogła stać się mniej elastyczna i sprężysta, a przez to mniej przyjemna. Nie rozumiem twojego problemu, w twoim przypadku problem polega na spadku popędu seksualnego spowodowanego tym że zaczęłaś przyjmować tabletki anty. Tabletki anty to zabójcy libido (chodź czasami dają odwrotny efekt i libido u kobiety rośnie, ale zdarza się to rzadko).

Gość Tomaszekk
Seks w gumie jest do bani. Dlatego laski powinny brać tabsy i już. A jak któraś nie może to trzeba jej jedynie współczuć. Guma jest be

Gość Tomaszku sam sobie
bierz hormony. Antykoncepcja hormonalna jest szkodliwa dla zdrowia, niech mężczyźni w końcu załapią, że zdrowie ich kobiet jest ważniejsze niż ich niezadowolenie z gumek.

Gość venom
Komediant-czy Ty tak przypuszczasz bo sobie tak wymyśliłeś a łebski jestes facet:) czy też to wiesz bo sie na tym znasz? no i co teraz??? wczoraj próbowaliśmy znowu i powiem tak...tragedia!w pewnym momencie przestaliśmy sie kochac... jestesmy ze sobą 3 lata,zawsze wszystko było super i w ogóle. to nie chodzi o to że chciałbym żeby brała tabletki dalej-ja popieram jej decyzję, za jakiś czas będziemy starali się o dziecko i to naturalna kolej rzeczy. wiem jedno-to nie moje subiektywne odczucie i faktycznie jej pochwa stała się mniej sprężysta i "przyjemna". zresztą przyznała sie że jej odczucia też nie są takie jak wczesniej. Komediant-Twoje wyjasnienie póki co-a szukam róznych odpowiedzi-jest jedynym które brzmi sensownie.

Zastanawiałem się co zrobić żeby pochwa twojej partnerki wróciła do poprzedniego stanu. Myślę że powinna ćwiczyć bieganie oraz mięśnie Kegla (poprzez wielokrotne zaciskanie tych samych mięśni które zaciska gdy chce wstrzymać oddawanie moczu). Niech ćwiczy codziennie tyle na ile ma czas/siły. Po dwóch tygodniach powinno być już lepiej.

A swoją drogą to do takich sytuacji musi dochodzić często, bo teraz mnóstwo kobiet zażywa tabletki anty. W momencie gdy po dłuższym czasie zażywania je odstawiają, ich pochwy w wyniku zmian hormonalnych tracą odpowiednie napięcie i stają się nieprzyjemne.