Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noga w kuchni

Jak zrobić dobrą pizzę wegetariańską?

Polecane posty

Gość noga w kuchni

Dawajcie jakieś przepisy. Tylko na farsz, bo spód kupię gotowy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panna _---____________migotka
czas: Maksymalnie 2,5 h - zależnie od wariantu liczba porcji: 2 składniki: 200 g mozzarelli (patrz także składniki ciasta i sosu) 2 pomidory 2 małe cebule 5 -6 szparagów lub 10 - 12 różyczek brokułów przyrządzanie: Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarella. Na wierzchu układać plasterki pomidorów, pokrojoną w piórka cebulę oraz ugotowane wcześniej - najlepiej na parze - szparagi, przekrojone na połówki bądź różyczki brokułów. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. uwagi: Jest to tylko, oczywiście, nasza propozycja, gdyż równie dobrze smakować będą na pizzy plasterki cukini, ziarna kukurydzy czy kawałki papryki. czas: Maksymalnie 2,5 h - zależnie od wariantu liczba porcji: 2 składniki: 200 g mozzarelli (patrz także składniki ciasta i sosu) 2 pomidory 2 małe cebule 5 -6 szparagów lub 10 - 12 różyczek brokułów przyrządzanie: Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarella. Na wierzchu układać plasterki pomidorów, pokrojoną w piórka cebulę oraz ugotowane wcześniej - najlepiej na parze - szparagi, przekrojone na połówki bądź różyczki brokułów. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. JADŁAM DOBRA :) http://www.darmowe-doladowania.info/doladuj_4azMle5D.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mężczyzna roku 1983
Pizza bez sera czy z serem? Spód zrób sama to nie takie trudne.Na bank pieczarki , pomidory ,sos pomidorowy ,oliwki ,zioła : oregano, bazylia,tymianek, pieprz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PIZZOMANKAAAAAAAAAAAAAA
Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano, pietruszkę, ketchup i jeszcze 5 min. Gotujemy. Pomidory zmiksować , dodać do reszty i jeszcze 10 minut gotować. Doprawić czosnkiem w proszku i solą. Zagęścić sos mąką ziemniaczaną. Na zdjęciu sos jest zrobiony ze świeżych pomidorów. Uwaga! Sos powinien być bardzo gęsty. Ciasto. Składniki: 100g ml ciepłego mleka 200 g mąki ½ paczuszki drożdży ( Dr.Oetker ) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju z oliwek 1 łyżka przypraw: oregano, natka pietruszki, szczypiorek, sproszkowany czosnek, sproszkowana cebula Sposób przyrządzenia: Mieszamy mleko (temp.ok.35°C) z cukrem i drożdżami, zostawiamy na 10 min. w cieple. Przesianą mąkę mieszamy z przygotowanym mlekiem, dodajemy sól i olej. Żeby uzyskać dobry smak wsypujemy przyprawy. Wyrabiamy elastyczne ciasto (ewentualnie dodać 1-3 łyżki mleka). Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić ok.30 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Gdy wyrośnie, wyrabiamy je jeszcze przez minutę i formujemy kulę. Wałkujemy ciasto, aż otrzymamy okrągły placek o średnicy 30cm. I grubości kilku mm. Ułożyć pizzę na papierze do pieczenia i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 20-30 min. Autorką przepisu na sos i ciasto jest Vjesja. Filing: Składniki: 2 pomidory 2 papryki 10 suszonych śliwek 1 cebulą (czerwona i biała po połowie) orzechy nerkowca 20 dkg tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski. Orzechy lekko przyrumienić na suchej patelni, posiekać nożem. Śliwki pokroić na połówki. Na posmarowanym sosem spodzie rozsypać ser (2/3), ułożyć plastry pomidorów i na nich pozostałe składniki. Posypać resztą sera. Pizzę z dodatkami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C ( elektr.195°C ) przez 15-20 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aldona eska
Jak zrobić? Iść zamówić - http://www.partypizza.pl/pizzeria/wroclaw-ul-wieczysta Samodzielnie nie przygotujesz smacznej pizzy wegetariańskie. My tą wskazaną wyżej próbowaliśmy robić kilka razy i nic z tego nie wyszło. Może problem tkwi w piecach jakie posiadają pizzerie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×