Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icing

Rada odnośnie tabletek !

Polecane posty

Gość icing

Mam problem. Zrobiłam sobie przerwę od brania tabletek antykoncepcyjnych. Gdy chciałam wrócić do ich brania był listopad. Jedna osoba poradziła mi żebym nowe pudełko zaczęła wtedy gdy wypada mój pierwszy dzien okresu - no to wzięłam ja w poniedziałek gdy w kalendarzyku wypadał mi ten dzień jednak dowiedziałam się że zrobiłam źle bo wzięłam ja gdy nie miałam krwawienia tylko gdy wypadał pierwszy dzień przerwy a krwawien dostaje około 3-4 dnia. Tak więc nie miałam okresu w listopadzie bo na to wychodzi że pomieszałam i wzięłam nowe pudełko w czasie pierwszego dnia przerwy a nie krwawienia. Kazano mi albo zatrzymać branie tabletek albo dokończyć i wziąć nowe pudełko normalnie. Tylko teraz moje pytanie - własnie kończe to nieszczesne pudełko i w niedzielę biore ostatnią w poniedziałek zaczyna mi sie przerwa na okres trwajaca jak wiemy 7 dni kiedy mam wziac pierwszą tabletkę wz tego pudełka? Żebym drugi raz nie zrobiła głupoty. Teraz dostane już okresu w czasie tych siedmniu dni? Bo teraz brałam do konca te tabletki chociaz przez to nie miałam krwawienia ale ginekolog na forum kazał brać je do końca i nastepne zaczac normalnie. Czyli powinnam wziąć tę pierwszą tabletkę po 7 dniach przerwy w poniedziałek czy w pierwszym dniu kiedy u mnie wystąpi krwawienie czyli w 4 dniu przerwy jak robi sie w przypadku pierwszego pudełka? Nie wiem co mamz robic bo poprzednim zamieszałam i jak mam wziąc teraz to. Oraz od kiedy kolejne pudełko zacznie działać ? Czekam na odpowiedź :).

Gość bezimienna85
wiec tak. niezaleznie od tego kiedy przestal;as brac tabletki MUSISZ wziąc tabletke w 1 dzien krwawienia! ich skutecznosc zaczyna sie od wzięcia pierwszej ale jak tak mieszasz z nimi to jest mozliwa u Ciebie nadpłodnośc bo tabletki to nie cukierki ktore bierzesz kiedy masz ochote.

Gość icing
Czyli przez kolejny miesiąc lepiej się zabezpieczać dodatkowo ?

Gość bezimienna85
no w sumie to tak. jedyne co moge Ci poradzic jak nie lubisz gumek to globulki dopochwowe dają duzą skutecznosc rowniesz pozdrawiam:)

Gość icing
A ile te globulki kosztują, gdzie, i czy na receptę, tak jak tabletki ?

Gość bezimienna85
ja ostatni raz kupowalam z poltora roku temu. bez recepty sa oczywiscie jak gumki a ceny wachaja sie miedzy 20/30zl w paczce o ile pamietam jest ich 6/12 zalezy sprawdz sobie jeszcze wszystko znajdziesz w necie bo ja glowy nie daje ile kosztuja na chwile obecną

Gość bezimienna85
Globulki Zalety * mają działanie bakteriobójcze i antywirusowe * nie zawierają hormonów * dostępne bez recepty * zapobiegają zapaleniu pochwy * nawilżają pochwę (niwelują uczucie suchości), zmniejszają bolesność stosunków Wady * mogą uczulać * trzeba odczekać, zanim globulka rozpuści się i zacznie działać * pienią się, czasem dają uczucie pieczenia prosze. takze jak widzisz lepsze od gum są

Gość icing
A można jeszcze wiedzieć jaka jest ich skuteczność w porównaniu w prezerwatywą ?