Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tylko chce byc szcześliwa

czy to dużo?

Polecane posty

Cześć, Mam do Was pytanie-czy warto ciągnąć związek w którym nie jestem szczęśliwa? Nie mam wygórowanych wymagań-chce żeby facet mnie sznował, chce żeby było zaufanie, żebyśmy byli dla siebie przyjaciółmi i trochę pikanterii ;) Kocham mojego facet, nie jest złym człowiekiem, ale od pewnego czasu nie jestem w tym związku szczęśliwa. Dlaczego?-dużo się popsuło, próbujemy to naprawiać, ale nie wiem czy się da. I jeszce jedno - mam 30 lat, chce ślub dziecko.... Cały czas liczę że to właśnie z nim, ale..... Mam wątpliwości czy on mi się oświadczy, czy będzie dobrym ojcem i mężem... A zarazem boje sie, że zostane sama... Nie wiem już nic

'Mam do Was pytanie-czy warto ciągnąć związek w którym nie jestem szczęśliwa?' Przyjrzyj się temu pytaniu jeszcze raz i odpowiedz na nie tak jak byś komuś miała poradzić.... czyż odpowiedź nie jest oczywista??

łatwo powiedzieć-zostaw go też nie będę szczęśliwa.....

Dla mnie to jest sprzecznośc w tym co mówisz - co to za miłość ktora nie daje szczęścia? Ja myślę że po prostu boisz się zostać sama - powiem Ci że ja moją miłość - tą prawdziwą - poznałam w wieku 31 lat (skończonych 31 :D ) I powiem Ci że jeśli z nim będziesz nadal to wczesniej czy później go zdradzisz bo będziesz szukała 'szczęścia'... A moze on Cię nie kocha? No nie wiem ale dla mnie to nie jest normalne -kochać z wzajemnoscią i być nieszczęśliwym - coś u Was musi jednak być nie tak...

Kochamy sie:) ale czasem to nie wszystko.... jest sporo czynników zewnętrznych (moja choroba, niechęć naszych rodziców do tego związku, niechęć znajomych do tego związku) niejset łatwo codziennie się z tym zmagać:(

Życie czasem jest trudne i ciężkie - ja o tym wiem bardzo dobrze, ale skoro Ty kochasz jego i on kocha Ciebie, to dlaczego uważasz że ciągniesz związek w którym jesteś nieszczęśliwa? :) Ja myślę że masz gorszy moment -z tego co piszesz nie jest Wam łatwo, sporo przeciwności, ale jesteście w tym razem i razem powinniście przezwyciężyć wszystko i być szczęśliwi - wspieracie się nawzajem czy oprócz tego że walczycie z całym światem walczycie też ze sobą??

"łatwo powiedzieć-zostaw go też nie będę szczęśliwa..." - to pomyśl co będzie jak się pobierzecie, on zrobi Ci dziecko a za kilka lat spotkasz faceta, w którym zakochasz się z wzajemnością. Wtedy będziesz naprawdę nieszczęśliwa i będziesz pluć sobie w twarz, że związałaś sie z kimś, kogo nie kochasz i kto jest Ci już obojętny.

"jest sporo czynników zewnętrznych (moja choroba, niechęć naszych rodziców do tego związku, niechęć znajomych do tego związku)" - a może pisz od razu o co chodzi a nie jakieś "nie jestem szczęśliwa"? Co Cię obchodzi opinia rodziców czy znajomych? Jesteś dorosła, w dowodzie ich nie masz, i Ty sama poniesiesz konsekwencje swoich decyzji a nie Twoja "najlepsza" psiapsiółka. Skończy Ci się okres i będzie OK ;)

To nie tak że chodzi mi o opinię! Chodzi o to, że otoczenie wpływa na nasze relacje. Jesteśmy spięci, wkurzamy się na siebie... Tak to dziala... I przez to nie jestem szczęśliwa. Bo przez to brak jakiś miłychsłów, gestów. Bo on nie ma nastroju, ja też :(

Gość nie rozumiem nic
skąd niechęć rodziców? dlaczego źle ci w tym związku? tak niewiele napisałaś, że nie jestem w stanie nic wywnioskować

Chodzi o to, że otoczenie wpływa na nasze relacje. Jesteśmy spięci, wkurzamy się na siebie... Tak to dziala... I przez to nie jestem szczęśliwa." niech zgadnę ? :D Wpływ rządów Baraka Obamy i jego zapedów do ukarania Iranu i Korei Północnej z powodu nadmiernego zbrojenia nuklearnego , do tego stopnia podziałał na ciebie że jesteś spięta i wkurzona na faceta ? :) jaki wpływ środowiska ? na co chcesz zgonić wine ? To że masz humorki i obawy ( notabene wzięte z kosmosu ) to juz twój problem , nie mamy , taty czy sasiadów

"Chodzi o to, że otoczenie wpływa na nasze relacje" - to bardzo, bardzo niedobrze. Zastanów się co jest dla Ciebie istotne - otoczenie czy Twój partner. Jeśli on to lej na otoczenie. Poza tym jeśli już otoczenie miałoby mieć jakiś wpływ to prędzej stworzenie wspólnego frontu z partnerem bo na pewno nie wyszukiwanie pretekstów do kłótni z nim.

Mało_stanowczy "Chodzi o to, że otoczenie wpływa na nasze relacje" - to bardzo, bardzo niedobrze. Zastanów się co jest dla Ciebie istotne - otoczenie czy Twój partner. Jeśli on to lej na otoczenie. Poza tym jeśli już otoczenie miałoby mieć jakiś wpływ to prędzej stworzenie wspólnego frontu z partnerem bo na pewno nie wyszukiwanie pretekstów do kłótni z nim. Ni zapominajmy że jest ich dwoje i nie wiadomo jaka jest jego postawa w tej kwestii bo to też na pewno oddziaływuje jakoś na autorkę..

on to bardzo źle znosi

Ni zapominajmy że jest ich dwoje i nie wiadomo jaka jest jego postawa w tej kwestii bo to też na pewno oddziaływuje jakoś na autorkę" ale z drugiej strony zauważ ze to nie on lecz ona ma problem ;) to ona ma wątpliwosci ....nie oni

Regres Ni zapominajmy że jest ich dwoje i nie wiadomo jaka jest jego postawa w tej kwestii bo to też na pewno oddziaływuje jakoś na autorkę" ale z drugiej strony zauważ ze to nie on lecz ona ma problem to ona ma wątpliwosci ....nie oni Tego akurat nie wiemy czy on też czy nie - on po prostu nie pisze a ona tak :)

Gość terteterer
Albo się kochacie i nie patrzycie na otoczenie, albo lipa i koniec związku. Zastanów się co jest dla ciebie ważniejsze - partner, czy opinie innych.

Mam wątpliwości czy on mi się oświadczy, czy będzie dobrym ojcem i mężem... A zarazem boje sie, że zostane sama... Nie wiem już nic i nad czym tu sie rozwodzic? :-)

Tego akurat nie wiemy czy on też czy nie - on po prostu nie pisze a ona tak" własnie że wiemy :) Autorka opisy w temacie ma w liczbie pojedyńczej czyli pisze ... ja , mnie , mam nie my , razem , nam

"Ni zapominajmy że jest ich dwoje i nie wiadomo jaka jest jego postawa w tej kwestii bo to też na pewno oddziaływuje jakoś na autorkę.." - Zgadza się, ale ja nie odnoszę się do autorki tylko do całego związku. Nieistotne kto ma problem z otoczeniem bo to rzutuje na ich obydwoje.

'Nie mam wygórowanych wymagań-chce żeby facet mnie sznował, chce żeby było zaufanie, żebyśmy byli dla siebie przyjaciółmi i trochę pikanterii ' Czy to aby na pewno chodzi o otoczenie że Wam się nie układa, czy może partner nie spełnia Twoich oczekiwań??

kiedyś miał wpadki... ale to normalne teraz-otoczenie jemu bardziej niż mi maglują mózg żeby mnie zostawił

Gość terteterer
A mi się wydaje, że o wielu istotnych sprawach nie pisze autorka. Zbyt dużo niejasności. Bez dokładnego opisu co i jak było, jak jest itd to nie ma mowy o obiektywnej ocenie sytuacji.

gdybym opisała wszystko-nikt nie miałby ochoty czytać-tyle tego jest Wiadomo, jak to bywa w związkach-czasem ludzie patrzą na pewne sprawy inaczej. My przez to przeszliśmy, zrozumieliśmy co chcemy a czego nie. o to chodzi we wpadkach. Jeśli chodzi o to, że otoczenie nie chce zaakceptować związku... Mój chłopak zawsze był na skinienie każdego-czy to pomóc coś w domu, coś przynieść załatwić. Nie dostawał nic w zamian (jak był w potzrebie-tylko ja mu pomagałam- to nas zbliżyło). I niektórzy nie lubią słyszeć teraz słowa nie, nie mogę albo za tydzień bo mam swoje sprawy. A jego rodzina....to ludzie zawzięci, uparci, złośliwi i zazdrośni. Coś nie coś w życiu osiągnęłam i zamast się cieszyć że syn znalazł obrotną kobietę-odradzają mu związek. Bo podobno "on mi się kiedyś znudzi" Nie wiem skąd im to przyszło do głowy. Widzieli mnie jeden raz (jesteśmy ze sobą ponad 2 lata)

nikt nic nie doda?