Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meals

samotna w życiu,,teraz wpracy też..

Polecane posty

Gość meals

Witam.Piszę na tym forum, bo może znajdę pocieszenie..Od ośmiu miesięcy pracuję w nowym otoczeniu z nowymi ludźmi.Dział w którym obecnie jestem, w tej chwili mogę powiedzieć- to strasznie fałszywi ludzie..Jeden na drugiego nadaje, wszyscy się obgadują,itp."Życzliwi ", zawsze mówili żebym nie chodziła na zadne imprezy, bo to są tzw."podpier...alacze", obgadają , podbono nawe zdjęcia robią..a potem jest afera..Jednak uznałam ,że skoro jestem nowa to powinnam chodzić i jakoś się z grupą integrować.Na 1 imprezę ogólną nikt mnie nie zaprosił, koleżanki mnie namówiły że bym szła, to wybrałam się znimi. Było beznadziejnie.Czułam na sobie spojrzenia ludzi, albo tak mi się wydawało; po imprezie już w pracy osoba , która nie była obecna ,powiedziała jak mnie obgadano, co piłam , ile itp.Chociaż nie byłam pijana , ani też dziwnie się nie zachowywałam..Jednak zrobiło mi się przykro.. Druga impreza-ognisko z działu -dowiedziałam się o niej po fakcie, teraz są Andrzejki-nikt mnie również na nie nie zaprosił.Jestem normalna, dość atrakcyjna, nie wyzywająca(niestety), zostałam doceniona w pracy, awansowałam.W pokoju troje nas pracuje, rozmawiamy na różne tematy, zwłaszcza z jedną dziewczyną, która -jak się dowiedziałam po kilku miesiącach pobytu-" rypie mi marę"..Źle się zt ym czuję,, teraz przynajmniej wiem, zęby się nie uzewnętrzniać, nie traktować współpracowników, jak przyjaciół, których myśłałam ze znajdę tu w pracy..Niestety. Jestem samotną matką, i moje życie to : przedszkole, lekarze i praca..Może wy macie jakiś pomysł na ... życie?

ja mam dokładnie przeciwnie- moi współpracownicy są wspaniali, jesteśmy zgraną paczką ( mimo dużej różnicy wieku) wspieramy się nawzajem w sprawach zwodowych i prywatnych, dlatego nie wyobrażam sobie jak to by było gdybym miała podobną sytuację do Twojej. Musi Ci być bardzo ciężko, jednak nie ma innej rady niż "odciąć" się od towarzystwa., Może w firmie jest ktoś kto myśli poodbnie jak Ty? Ktoś z kimś uda Ci się zaznajomić? Na pewno trudno Ci będzie znaleć wolny czas na jakieś wyjścia, żeby kogoś poznać? Może warto postawić na internetowe znajomości?

Gość meals
..hmm z tego co wiem to jestmnóstwo takich ludzi..Z innego działu..No ale chyba każdemu byłoby przykro, gdyby go tak za plecami obgadywali, i w ogóle..