Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vizel

Dzien po miesiaczce-jaka mozliwosc zajscia w ciaze?

Polecane posty

Gość Vizel

Witam. Wiem, ze niektorzy z Was maja wlasne problemy, ale naprawde chcialabym sie Was proadzic. Otoz wczoraj tj. 19.11.2009 doszlo pomiedzy mna a moim partnerem do stosunku,byl to pierwszy dzien po miesiaczce, nie zabezpieczylismy sie, nie biore tabletek. Jestem swiadoma tego, ze to wina wlasnej glupoty i nie mam zamairu tlumaczyc sie ze to byl nagly przyplyw uczuc... Chcialabym abyscie mnie nie umoralniali, bo wiem, ze istenieja srodki antykoncepcyjne... Naprawde licze na Wasza pomoc... Dzieki z gory, Dorota

Gość aloara
a iludniowe masz cykle?

Gość Vizel
ostatni byl 23-dniowy...

Gość ja miałam to
samo 2 miesiące wcześniej i właśnie jestem po miesiączce i nie jestem w ciąży :)

Gość aloara
którego dostałaś okres?

Gość Viezel
Slyszalam ze do 3 dni od ostatniego dnia miesiaczki sa bezpieczne... Niby bezpieczne... Niestety to tylko ludzkie gadanie, no i moja glupota;/

Gość Viezel
14-stego, i trwal 5 dni, jak zawsze...

takie metody antykoncepcyjne są tak skuteczne jak smarowanie pryszczy mlekiem, życzę powodzenia, powiedz mamie żeby odkładała na wózek

Gość Viezel
Przepraszam, z tych nerwow, zle napisalam... Otoz okres dostalam w sobote 14-stego, skonczyl mi sie wczoraj(juz rano nie bylo plamienia).

Gość Viezel
~formoza Dzieki wielkie za odpowiedz, ale jak juz napisalam wyzej,nie prosze o chamskie wpisy... Rozumiem ze Ty do perfekcji masz opanowana kontrole nad soba i swoim partnerem, ale to nie znaczy, ze kazdy musi byc taki jak Ty. Pozdrawiam.

Gość zamiast pytać na forum
od 18 do 25 dni płodne, owulacja około 22 listopada całkiem prawdopodobna ciąża

Gość Viezel
Tak, korzystalam z tego dzis rano, jednak tego typu kalkulatory, rzadko daja 100% pewnosc... Pytam tutaj, poniewaz licze na to, ze ktoras z was miala tego typu przejscia, i podzieli sie ze mna "doswiadczeniami".

Gość barakuda-D
Nie przejmuj sie, bardzo małe prawdopodobieństwo. Musiałabyś byc mega pechowcem, żeby zajśc z ciąze dzień po skończemiu miesiączki.

Gość Viezel
Tak ~formoza, dla mnie to bylo chamskie, poniewaz mama nie zyje, wiec nie bedzie mogla jak to napisalas "zbierac na wozek". Nastepnym razem trzymaj jezyk na wodzy od takich odpowiedzi... Ale to nie o tym tutaj przyszlam rozmawiac, wiec koniec tematu.

przy 28 dniowym cyklu: dni płodne od 23-30 listopada, owulacja około 27 listopada raczej marne szanse na ciążę wszystko zależy od tego czy raczej masz krótkie cykle cyz dłuższe

Gość Viezel
~barakuda-D dzieki bardzo:) Pocieszylas mnie, i mam nadzieje, ze masz racje:) W sumie slyszalam o tabletkach po stosunku, ale niestety jestem na Wyspach, i tutaj na takowe trzeba dostac recepte...

Gość ja mialam krotkie cykle
1 dzien po okresie zaszlam w ciaze, dzis mam coreczke ma juz 5 lat;)

Liczysz generalnie jakie długie masz cykle ? bo to raczej powinnaś wiedzieć

Gość Viezel
~zamiast pyac na forum, Cykle raczej sa krotsze niz 28 dni

Gość to jest niemozliwe
po miesiaczce jak i zaraz przed masz dni nieplodne

Gość Viezel
Dobrze, bardzo Wam dziekuje. Teraz moge liczyc tylko na to, ze jednak ciazy nie bedzie. Pozdrawiam, Jeszcze raz wielkie dzieki. Dorota.

Gość barakuda-D
Ja, zanim kupiłam tabletki to z moim chlopakiem używaliśmy gumek, ale dzien po okresie bez gumki. Mialam regularne i cykle i nie wydawało mi sie tro zbyt ryzykowne. Teraz już od 3,5 roku jestem na tabsach. Ps. tez jestem na Wyspach i dostaje tabsy microgynon30 od lekarza za darmo. Dzien po nigdy nie musiałam stosować.

I juz zaczyna sie gadka o tabletkach antykonc.-swinstwie jakich malo. Ja nie uzywam i jeszcze nie wpadlam przez lat 10. Do autorki: dzien po okresie jak sama napisalas to nieplodny dzien,wiec czemu sie przejmujesz? tEZ SLYSZALAM,ze do 3 dni nieplodny czas,ale ja tylko do jednego dnia wierze ;)

Gość ja po microgynon
byłam kwadratowa. Odstawiłam bo nie chciałam przytyć. Miałam cilest. Ogólnie powiem , że skończyło się wycięciem przydatków :O I jestem teraz bez jakichkolwiek tabsów. Moje zdrowie jest najważniejsze. Ale to wasz wybór. Ps. Nie wierzcie w bajki że to nie szkodzi. Ja się przejechałam.

Gość barakuda-D
Anioleczek, ja tez bym chyba wolala nie uzywac, ale daje mi to poczucie bezpieczenstwa. Mój chlopak nie lubi gumek, a nie wiem jakie sa inne bezpieczne metody. Jezeli nie stosujesz ani hormonów ani gumek i prze 10 lat nie wpadlas to moze znak, ze któres z was ma problemy z plodnoscia. Moja kolezanka byla z chlopakiem 5 lat nie uzywali zadego zapezpieczenia (chyba tylko stosunek przerywany czy cos w tym stylu) i nigdy nie wpadli. Potem sie rozstali i ona zwiazala sie z innym chlopakiem i po jakims miesiacy byla w ciazy. Moze do zalezy od umiejestosci faceta, zeby wyciagnac w pore (choc niewielu to lubi), a moze po prostu ten pierwszy strzelal slepymi nabojami. Z drygiej strony odkas sie urodzilam (ponoc bylam bardzo planowana) moi rodzice tylko te metode stosuja i jak narazie nie mam mlodszego rodzenstwa...