Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brakczuciaaaa

brak czucia w udzie

Polecane posty

Gość brakczuciaaaa

mam na prawym udzie od wczoraj taki obszar w ktorym jakbym nie miala czucia moze nie zupelnie ale to miejsce jest takie dziwnejakby odretwiale. co to moze byc??????

Gość brakczuciaaaa
nikt sie nie spotkal z czyms takim?? strasznie sie boje ze to jakis guz mozgu albo w kregoslupie

o guzie kręgislupa nigdy nie słyszałam a do objawów guza mózgu cos takiego nie należ może przewrazliwiona jestes spokojnie:)

Gość brakczuciaaaa
w drugim udzie tez to mam tylko troche mniej. myslalam ze to np jakis ucisk w kregoslupie. duzo siedze przy kompie i krzywo czesto krzyzuje nogi po turecku albo siedze na jednej podgietej. no ale kregoslup mnie nie boli wcale

Gość brakczuciaaaa
to sie stalo wczoraj wieczorem siedzialam przy kompie i jak wstalam to juz to mialam. myslalam ze zdretwialam i przejdzie. czekalam na mrowienie i ze wszystko sie unormuje a tu nic

Gość brakczuciaaaa
strasznie sie boje bo to wcale nie mija

Gość minerwa*
może zwykły nerwoból posmaruj voltarenem , pomasuj

Gość brakczuciaaaa
tylko chodzi o to ze to mnie wcale nie boli

hm........... mówisz,że to tylko pewna część uda? ja miałam kiedys kilka dobrych miesięcy"odrętwiałą" nogę w udzie właśnie:O:o okropne to było i niestety od kręgosłupa

Gość brakczuciaaaa
strasznie sie boje :-( sprawdzalam reakcje na zimno i niby ok. skora reaguje

Gość bez paniki
miałam dokładnie to samo, identyczne objawy jak opisujesz, trwało to prawie miesiąc, poszłam do lekarza a on stwierdził, że to problemy z krążeniem jakieś. Wystarczyło tylko więcej ruchu (spacery po pół godziny dziennie) i co wieczór przy kąpieli czy prysznicu masowałam te miejsca szorstką gąbką, tzn całe nogi od palców z dołu do góry okrężnymi ruchami aż do bioder, te "martwe" miejsca najintensywniej i przeszło całkiem. To na pewno wina długiego siedzenia w jednej pozycji ( przynajmniej w jakimś stopniu) Spróbuj zrobić tak jak ja a jeśli nie przejdzie po kilku tygodniach to idź do lekarza po jakieś tabletki na poprawę krążenia i tyle.

Gość brakczuciaaaa
fajnie ze napisalas. ale napisz dokladnie jakie to bylo u ciebie uczucie? czy w dwoch nogach czy tylko jednej? udo czy lydki?czy bolal cie kregoslup? czy bralas jakies tabletki na to?

Gość brakczuciaaaa
aha i czy wystapilo nagle we wszystkich miejscach czy np jednego dnia tylko w jednym miejscu a pozniej cos sie powiekszylo. u mnie najpierw na jednym udzie a dzis juz na drugim tez to lekko czuje. fakt mam czesto zimne rece i nogi wiec moze to krazenie ale czemu na udach a nie np na stopach?

Gość brakczuciaaaa

Gość brakczuciaaaa

Gość brakczuciaaaa

Gość Gee
A masz szorstką skórę w tym miejscu?

Gość brakczuciaaaa
mam gladka skore. tzn mam celulit od wielu wielu lat ale skora w dotyku jest gladka

Gość brakczuciaaaa

Gość brakczuciaaaa
biore magnez wiiec to chyba nie to. wzielam teraz te duza dawke witaminy b1. zauwazylam dzis ze te miejsca sa zimne.zaczelam je masowac zrobily sie cieplejsze ale to uczucie nie zniknelo

Gość brakczuciaaaa
a czy moze to byc efektem zaburzenia ze strony ukladu limfatycznego?

Gość uuppppppppp

Gość Noto.....
dołóż potas, poczytaj o braku potasu w organiźmie.

Gość noto....
I witaminę Bcomlex.

Gość brakczuciaaaa
tylko mnie martwi ze to jest takie symetryczne tzn prawe i lewe udo. a moze to jakas nerwica? jestem nerwowa osoba. potas sobie jutro kupie

Gość brakczuciaaaa
przy brak potasu sa jakies skurcze a ja tego nie mam

Gość kasiazet
ja kiedys mialam podobnie- podczas wakacji opalalam sie na kamienistej plazy, po powrocie do hotelu okazalo sie, ze mam wielkie czerwone plamy w gornej czesci uda, przy pachwnie, spuchniete i nic nei czulam:((( do tej pory nie doszlam do tego, czy to byla wina kamieni, ktore za dlugo uciskaly jedno miejsce czy moze cos mnie uzarlo- ale czucia nei mialam chyba z pol roku.... nawet lekkie dzganie nozem nie bylo wyczuwalne:) teraz jest juz ok, nic z tym ne robilam- samo przeszlo, przypomnij sobie czy ty tez nie mialas jakiegos podobnego urazu... niedlugo powinno przejsc:)

Gość brakczuciaaaa
ale dotyczylo to jednego czy 2 ud? jak mi sie to stalo to siedzialam sobie przy kompie. poczulam ze za dlugo siedze w jednej pozycji i czas sie poruszyc i wtedy myslalam ze sie rozruszam i mi to przejdzie ale trwa to juz 4 dzien i nic. dodatkowo na 2 dzien zauwazylam ze w drugim udzie tez mam te dziwne uczucie. nie jest to totalny brak czucia bo czuje jak dotykam tylko ta skora jest taka inna jakby nie moja i to czucie nie jest takie 100 procentowe tylko tak z 10 procent slabsze niz w innym miejacach na skorze