Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .alice in chain.

ostatnio laptop szybko mi sie przegrzewa i wylacza. dlaczego i co z tym zrobic?

Polecane posty

Gość .alice in chain.

wystarczy nawet pol godz a on juz jest caly nagrzany i pada :O :( trzymam go na plaskiej powierzchni wiec nie blokuje zadnych wiatraczkow. od czego to moze byc?

Wyłącza się automatycznie - to zabezpieczenie. Powód...może chłodzenie się popsuło, być może to prosta i niedroga sprawa...słychać chłodzenie w ogóle (szum)? Raczej nie sądzę żeby założone chłodzenie było zbyt mało wydajne, bo to na pewno masówka, a nie składak...

Gość zzam
wlacz wentylator z tylu :D

Gość kamyk niebieski
przedmuchaj go suszarką, tylko broń boże ciepłym powietrzem. Zimnym. Mój jak się zakurzył, też się wyłączał, a ile paprochów z niego wyleciało.

Wyczyść go sprzężonym powietrzem - powinno zadziałać :) Pewnie już udało mu się mocno zakurzyć w środku i przez to się przegrzewa. A na przyszłość - częściej dbaj o "higienę" laptopa :D

Gość poprosturozkręćdziada
tam gdzie jest ten wiatrak i dmuchnij pare razy w wentylator, oczywiście najpierw wyłącz, proponuje korzystać z programów typu everest pozwalających na sprawdzanie temperatury na procesorze i powtarzać czynność przedmuchiwania jak temperatura procesora będzie przekraczać 65 stopni. Powyżej 70 to już kaplica dla laptopa.

Gość 6y7y7y7
ialem ten sam problem. kupilem sobie podkladke chlodzaca i teraz jest ok

Gość gość
u mnie podkładka chłodząca nie bardzo pomagała ale podrzuciłam go do http://redicreo.pl/ i wymienili co trzeba a z przegrzewaniem nie ma już problemów

Gość sd4424242
W opcjach zasilania ustaw wszędzie chłodzenie aktywne. Pewnie przy odłączonym zasilaczu masz chłodzenie pasywne.

Gość gość
Trzeba Ci dac do czyszczenia.Ja tak miałam,z rok po zakupie zaczal sie przegrzewac i wylaczac.Czyszczenie pomoglo

Gość wer345353
rok po zakupie i już czyszczenie? Gdzie wy trzymacie wasze laptopy w stodole?