Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karo8787

mandaty-komornik

Polecane posty

Hej mam niezaplacone mandaty w kzk gop. Pierwszy dostalam w grudniu zeszlego roku i od tamtego jeszcze 3, razem jest ich 4 i do zaplaty mam prawie 500 zl za nie. Wczoraj poleconym przyszlo mi pismo ze skierowali moja sprawe do sadu i moze to spowodowac egzekucje komornicza, nie mam z czego tych mandatow oplacic. Jakby mi dali jeszcze czas do konca stycznia to nie ma sprawy zaplace wszystko, ale teraz nie mam pieniedzy. Mieszkam z rodzicami i boje sie ze w kazdej chwili moze zapukac komornik i bedzie wstyd i hanba bo moi rodzice mysla chyba ze ja to zaplacilam, nie poprosze ich o kase bo mi z pewnoscia nie pozycza. Jak myslicie dlugo sie czeka na takiego komornika? idzie pojsc z nim na ugode? pozwoli mi na splate tego w ratach? wolalabym zeby poczekal z tym do lutego conajmniej, bo jesli on przyjdzie wczesniej to do tych 500zl ktore jestem winna kzk gop, bede musiala doliczyc komornika ktory ponoc tez sobie policzy podobno 380 zl. na koncu tego listu ktory dostalam pisze: KOSZTY TAKIEGO POSTEPOWANIA OBCIAZAJA DLUZNIKA, STAD ZADLUZENIE MOZE WZROSNAC O OKOLO 380zł. ja sie zabije... :(

Gość do tego jeszcze odsetki
wiec 1000 bedzie jak nic :)

Gość nie zabijaj sie

kzk gop to firma przewozowa, autobusy, tramwaje wsiadasz do takich lapia cie kobuchy i masz przegwizdane np. tak jak ja teraz :(

Gość nieprawdas
tojezeli masz mandat to przyszedł poborca skarbowy z urzedu skarbowego nie plac mandatu ,nie odbieraj listow wyrzuc je, nie otwieraj dzrwi jezeli pracujesz potraca ci z PITu w przyszłym roku jezeli bedziesz miala zwrot podatku jezeli nie to za 2 lata albo zginie w gaszczu biurokracji

a jak myslicie moze pojade do tego kzk gop i z nimi sie jakos dogadam?? myslicie ze jest jeszcze szansa?

karo8787, więc to nie jest mandat tylko "opłata dodatkowa". Napisz do nich prośbę o rozłożenie na raty albo prolongatę do stycznia. Jeśli sie "odezwiesz" do nich, to nie wniosą sprawy do sądu. Gdyby wnieśli, to do stycznia komornik nie zapuka do Twoich drzwi :)

Gość ale skad te mandaty
sie wziely...??

ale ja nie mieszkam sama, moja matka jak otworzy drzwi to zaraz mnie wyda, nie wiem czy taki co sciaga te dlugi moze zabrac cos moim starszym? mam skonczone 22 lata to chyba nie co? bo to chyba tylko jesli ktos jest niepelnoletni.

Gość pracujesz moze bo jeśi tak
to wejdą ci na pensję. Trzeba było nie odbierać tego listu.

pierwszy raz wracalam z dyskoteki o 5 rano z kumpela w tramwaju kobuch, o 5 rano kanar pieprzony :/, drugi raz jechalam na rozmowe kw mialam bilet ale za 2.40 a powinnam miec za 4zl i mnie spisal, kolejny raz chcialam dojechac u mnie w miescie na dworzec to byly doslownie 2 przystanki postanowilam ze nie skasuje biletu a tu kobuch, no i kolejnym razem to juz calkowicie z czystej glupoty chcialam oszczedzic biletu i nie skasowalam. i sie nazbieralo przez rok, a teraz jak o tym pomysle to mi strasznie glupio!

Gość nieprawdas
powiedz mamie ze jak przyjda to niech im powie ze wyjechalas do Londynu i niech poda im numer telefonu do ciebie tzn lipny np 0044 i 10 cyfr jakis niezadzwonia bo jak usysza Londyn nie nawet nie ruszaja tych spraw

Jesli sprawa trafiła do sądu, to do 500 zł dojdzie 7,50 opłaty sądowej od pozwu i ewentualnie 60 zł kosztów zastępstwa procesowego. Sąd przyśle Ci nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym i od dnia jego doręczenia będziesz miała 14 dni na zapłacenie albo wniesienie sprzeciwuod nakazu zapłaty. Dopiero gdyby nalaz się uprawomocnił, to kzk gop może zaangażowac komornika. Potrwa to ok. pół roku jeśli nie będziesz przedłużać postępowania wnosząc sprzeciw. jeżeli chcesz przeciągnąć sprawę, to może to potrwac i 5 lat ;)

mam konto w banku ale od 2 lat nie wplywa na to konto zadna kasa, bo jak ostatnio pracowalam to na czarno. no i obecnie nie pracuje. w grudniu mam isc na staz i tak myslalam o splacie tych mandatow z koncem stycznia bo wtedy na pewno bede miala kase. a ten list odebrala matka. :/

Gość nieprawdas
ja mialem mpk chyba 4 mandaty i co gowno przysyłali przysylali ze juz do sadu za tydzien ze jutro i nic raz byl u mnie komornik ale za mandaty samochodowe i poszczułem go psem(amstafem) i juz wiecej nie przyszedł

czyli co blokers.. myslisz ze do konca stycznia komornik nie pojawi sie jeszcze u mnie?? ja sie strasznie tym przejmuje jak o tej sprawie mysle to mi sie slabo robi :/ nie umiem tak jak moj znajomy np. tego olac bo on to potrafi miec na wiele spraw wyj*** i jeszcze jest mu dane.. ah

karo8787, komornik się nie pojawi bo procedura się nie wyczerpie do stycznia :) Jeśli nakaz zapłaty przyjdzie szybko, to wniesiesz bzdurny sprzeciw najwyżej. Nie dopuść do wszczęcia egzekucji (komornik) bo dojdzie opłata egzekucyjna (ok. 300 zł).

nieprawdas--> wiesz ja z moja mama od dluzszego czasu nie rozmawiamy, ona jest taka ze nie bedzie klamala w mojej sprawie. juz kiedys mialam w szkole problem i nie bronila mnie tylko wydala nauczycielom i mialam jeszcze wiekszy problem, a ja sie trzymam tego: umiesz liczyc licz na siebie... nawet na rodzicow nie mam co liczyc

a bede Ci wdzieczna jeszcze blokers.. jak napiszesz co mam dokladnie zrobic, nie znam sie na tym mam zlozyc jakies pismo dlaczego nie zaplace w terminie?

Gość nieprawdas
nic nie pisz nic nie skadaj bo cie zastrasza i beda cie nekac ignoruj ich

Ok juz mniej wiecej wiem co robic dzieki za wypowiedzi :* Wam, a foty nie pokaze. Pozdrawiam

Gość możesz do nich pójść
i poprosić, żeby pozwolili Ci to spłacać w ustalonych ratach (nie wiem, 20 zł miesięcznie, to już zależy ile możesz i chcesz płacić) - powinni się zgodzić, wystarczy, że przekonasz ich, że serio chcesz te mandaty zapłacić i potem co miesiąc będziesz im tę kwotę wpłacać. mi tak kiedyś rozłożyli 200 zł mandatu - byłam w sytuacji podobnej do Twojej, poszłam do nich, porozmawiałam i było ok;)

Gość madziunia__2025
Hey mam zaduzenie w Kzk Gop;) okolo 2tysiecy;) teraz bende miala jakies 500zl zwrotu z piyu moga mi to zabrac?? na te mandaty wplacilam im tam raz 120zl ;P Tatus mi dal hehehe ale pozniej niby mialam po 50zl im dawac ale sie jeszcze uczylam wiec nie maialam z czego im placic . Prosze o rade czy zabiora ze zwrotu podatkowego

Gość ABSTYNENCIAK KONSOLOWY
skarbówka siada na renty alkoholikom, narkomanom i chorym psychicznie też! na wypłaty, kuroniówki czy zasiłki! za picie najgorzej czyszczą i szybko! teraz w tej biurokracji nic nie zanika w gąszczu! PRZEDAWNIENIE TO LIPA! I TAK ZCZYSZCZĄ I ODSETKI DOPJERDOLĄ! z ciebie ściągną z czasem albo społecznie odrobisz! POWIESZ, ŻE NIC NIE MASZ NA SIEBIE TO I NIC NIE ZABIORĄ!

Gość CharmLenka
Jeżeli nie jesteś pełnoletnia to ściągną to z pensji Twoich rodziców dlatego ja od razu bym się przyznała na Twoim miejscu. Niestety może też przyjść komornik i zająć mienie, a wtedy będzie nieciekawie. Możesz szybko zapłacić mandat przez zaplacmandat.pl . Pomyśl czy od kogoś nie pożyczyć pieniędzy na zapłatę mandatu bo z komornikiem nie ma już żartów :)

Zgadzam się z CharmLenka- rodzice i tak prędzej czy później się dowiedzą, a lepiej dla Ciebie jak i dla rodziców będzie jeżeli dowiedzą się teraz i zapłacą, komornik i tak i tak musi zrobić swoje i zapłacą po prostu więcej, więc uważam że takie ukrywanie nie ma sensu. Ja również płacę na tej stronce: https://zaplacmandat.pl/, bardzo wygodna opcja, bez wychodzenia z domu można to załatwić, płaci się szybko i ma się pewność, że pieniądze trafiają tam gdzie powinny.