Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kołysanka 23

Czy mial ktos wysokie bialko w moczu?

Polecane posty

Gość Kołysanka 23

Jaki byl poziom? I jaki byl powod?

podwyższone białko możesz miec jeszcze ok.2 tygodnie po zakończeniu kuracji antybiotykowej

Gość Kołysanka 23
Nie bralam zadnych antybiotykow, mam pewne objawy i podejrzenia. Pytam po to zeby sie dowiedziec, czy ktos mial z innych przyczyn.

Gość Kołysanka 23
A poza tym to mozna miec po antybiotyku z 5, moze do 10mg. Wiecej raczej nie, a niepowinno byc go wcale.

Gość google pl fff
Przyczyny białkomoczu można podzielić na przednerkowe, nerkowe oraz pozanerkowe. Do głównych powodów pojawiania się białka w moczu należą: - wzrost zawartości prawidłowych bądź nieprawidłowych białek w osoczu krwi - prowadzący do białkomoczu z przeładowania, - uszkodzenie struktury nerek, - białko jest produkowane i wydzielane przez nabłonek w drogach moczowych. Wśród najczęstszych przyczyn białkomoczu należy wymienić : - ostre i przewlekłe zapalenie kłębuszków nerkowych, - złośliwe stwardnienie nerek, - zakrzepicę żyły nerkowej, - odmiedniczkowe zapalenie nerek, - schyłkowe stadium niewydolności nerek, - nadciśnienie tętnicze, - choroby autoimmunologiczne (choroby z autoagresji, w których organizm produkuje przeciwciała przeciwko własnym komórkom), - niewydolność krążenia.

Gość coś z nerkami
u mnie to było wodonercze

Gość uuuuiiii
ja mialam ale niewielką ilosc białka, to znak ze nerki przestaly dobrze pracowac. Ja mialam przy tym duza ilosc bakterii w moczu i zapalenie pecherza.

Gość Kołysanka 23
Ale mi wlasnie chodzi o konkretny poziom, jaki byl bialka i jaka byla potem diagnoza.

Gość Kołysanka 23
A jesli chodzi o bialko w moczu to moze wystepowac rowniez np. przy bialaczce, albo problemach sercowych, nadcisnieniu, cukrzycy. Nie pytalam o to kiedy moze wystepowac, bo to wiem. Interesuja mnie poziomy jakie kto mial i od czego i tyle.