Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koteccek

ile wynosi zasiłek na urlopie wychowawczym..

Polecane posty

Gość koteccek

czy jeśli zostanie mi przyznany to dostanę automatycznie tez rodzinny?

żeby dostac wychowawczy musisz najpierw spełniać kryteria do zasiłku rodzinnego!!!! Wychowawczy jest DODATKIEM do zasiłku rodzinnego. wynosi 400 zł.

Gość 400zl
a urlop wychowawczy to dodatek do rodzinnego, wiec automatycznie zostanie przyznane rodzinne(oczywiscie jesli dochod nie bedzie przekraczal 504zl netto na osobe w rodzinie(

Gość koteccek
ok, dziekuje...chociaż straszne problemy robią w tych urzędach...muszę przynieść zaświadczenie że byłam pod opieką lekarską przez 10 tyg ciąży...wyszystko ok ale ja urodziłam pół roku temu więc w ciąże zaszłam ponad rok temu a wtedy nikt nie słyszał o takim przepisie..:-(( tylko w naszym cudownym kraju prawo dziala wstecz..:-(((

Gość koteccek
i moglabyś mi w skrócie napisać co mówili?? jest to zgodne z prawem co oni wymagają?? może uda mi sie audycje gdzieś znaleść zaraz poszukam, dzieki!!

wiem, ze wypowiadał sie ginekolog, ze to śmieszne, bo nie każda kobieta orientuje sie przed 10 tygodnia ze jest w ciąży. Niestety więcej nie wiem, bo moje dzieci szalały i zagłuszały audycje :) Ale dla mnie to śmieszne jest. A jak dziecko am 5 lat to co wtedy, też tzreba złożyć takie oświadczenie...?

Gość mama klaudii
kotecek jak coś znajdziesz to daj znać ja też szukam na ten temat

Gość mgr inz konserwator łopat
"nie każda kobieta orientuje sie przed 10 tygodnia ze jest w ciąży." No jak jest taka rozgarnieta jak kupka siana na polu to moze i do 20 tygodnia nie wiedziec :o Dobrze ze wie kiedy chce kupe, bo jeszcze popusci w centrum miasta :o

Gość koteccek
a nie pomyślałaś ze zanim się zorientuje i umówi na wizytę na którą sie czeka pare tygodni faktycznie może się nie zdąrzyć?? a poza tym ciąże liczy się od pierwszego dnia ostatniego cyklu więc jesli spóżnia ci sie okres to jest już 5 tydzien ciąży....a jesli masz nieregularne miesiączki?? paranoja....

mgr inz konserwator łopat- oj dziecko, dziecko :O Nie slyszałaś/łeś o zaburzeniach hormonalnych. Szkoda odpisywac na takie głupie teksty :O

Gość koteccek
fakt jest taki że stwierdzili że za dużo kasy wydaja na te świadczenia dla kobiet i postanowili wprowadzić jakiś debilny przepis żeby troszke zaoszczędzić...;-(