Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odrętwiała

Drętwienie rąk

Polecane posty

Gość Odrętwiała

Ostatnio dosyć często budzę się w nocy i mam kompletnie zdrętwiałą rękę,na tyle jest zdrętwiała że kompletnie jej nie czuję i wygina mi się na wszystkie strony jakby była z gumy,dopiero jak ją trochę pomasuję to czuję jak krew zaczyna krążyć w żyłach i wszystko wraca do normy.Pierwszym razem byłam przerażona i nie wiedziałam co robić,teraz wiem już że muszę chwilę odczekać i będzie ok,tylko martwi mnie to bo co może się zdarzyć jesli na czas się nie obudzę i dojdzie do jakiejś martwicy czy coś?Może ktoś miewa takie coś i może coś poradzić?

Gość łykaj magnez z wit B6
Powinno pomóc...Slow Mag jest dobry;) Mnie dretwiały opuszki palców-zaczelam brac magnez i po problemie;)

Gość czy ktoś miał...
Ja mam to samo od miesiąca drętwiała mi ręka, a teraz przeszło u lewej ręki na palce i dłoń. Nawet topik założyłem o podobnej treści. http://f.kafeteria.pl/temat.php?d_p=4268410 zobacz jest trochę wypowiedzi. Nie byłem u lekarza, ale jak przejdzie wirus grypy, to się wybiorę z ty cierpnięciem, o ile samo nie przestanie.

Gość Odrętwiała
No i pewnie masz rację z tym magnezem bo piję duże ilości kawy która go wypłukuje,dzięki.

Gość do odrętwiałych
Cierpicie przypuszczalnie na miażdżycę. Blaszka miażycowa oblepia ścianki naczyń krwionośnych zmniejszając światło przepływu krwi. Taki stan powoduje niedokrwienie narządów , co manifestuje się drętwieniem, sinieniem, bólem, wreszcie martwicą, i co w rezultacie prowadzi do amputacji kończyny. Jeśli to ma miejsce w sercu, to do zawału. Radzę z tym problemem iść do lekarza. W międzyczasie równolegle z adekwatnymi lekami spróbować: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena 4.pozytywne nastawienie psychiczne 5. oczyścić organizm z toksyn Terapią Gersona Wskazówki dot. zdrowego trybu życia na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Oto link do filmu "Terapia Gersona": http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

ales ty mądry !! tylko nikt nie napisal ,ze to moze byc od złego ułozenia dloni podczas snu. ja czasami w nocy źle sie ułoże i reka mi zdretwieje obudze sie i momentalnie przechodzi mi , bo źle mialam ręke polozoną.

Gość do Krysi
widzę dziewczyno/kobieto, że masz problem z czytaniem, bo przecież pisze jak krowie na rowie, że "przypuszczalnie" cierpicie na miażdżycę...... Tak po prawdzie, to masz trochę racji; często złe ułożenie ręki tak, że podczas snu jest uciśnięta, może być przyczyną drętwienia. Przyczyną drętwienia może być też złe przewodnictwo nerwowe, i tu wskazany magnez +B6 zwiększająca przyswajalność magnezu. Niemniej tych dolegliwości można się pozbyć poprzez zdrowy styl życia, co było proponowane wyżej.

Gość lukla..............
to od kregosłupa - na pewno

Gość łykaj magnez z wit. b6
Ludzie, przestancie panikowac!! Ja mi dretwialy palce to tez slyszalam takie opinie, ze tylko sie do trumny polozyc!! Juz mi wrzyli operacje łokcia, nadgarstka, ze to neurologiczne i takie tam... Zaczelam brac magnez na wslasna reke poniewaz pije mnostwo kawy i pale papierosy. Przeszlo. Czasem najprostsze wyjscia sa najlepsze:)