Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaowekakao

kiedy robić test

Polecane posty

Gość kakaowekakao

Ostatnią@ miałam 28.10 współżyjemy z męzem dość często tzn. prawie co dzień, staramy się o dzidzię, ale niewiem kiedy zrobić test.Robiłąm jeden trzy dni temu i wyszło negatyw. Po jakim czasie wykrywa ciąże test, czy na krwi wyjdzie szybciej.

Gość no jakby ci to delikatnie
powiedzieć...robiłaś test,a tam jest coś takiego jak ULOTKA i tam wszystko pisze kiedy,co i jak....:(

Gość kakaowekakao
ulotka? jasne tylko mało precyzyjna... Pomoże ktoś

Gość takich tematów
było setki....na ulotce pisze że wykrywa ciąże 6dni od dnia przypuszczanego zapłodnienia, wpisz na tej stronie w zakładce "szukaj" test ciążowy i wyszuka ci pełno takich topikó,tam się doczytasz,tego czego poszukujesz

Witam staraczkę... W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszedł negatywny... 4 dni po spodziewanej miesiączce test wykrył ciążę i na dodatek kreseczka była strasznie słabiutka - ledwo widoczna, że aż mi się wierzyć nie chciało, że to już :) /"pinktest"/, następnego dnia znów zrobiłam test i był negatywny /bobotest/,2 dni później powtórzyłam test i już kreseczka była mocniejsza/pinktest/ ale nadal słabiutko widoczna, 4 dni później potwierdziłam betą... ona daje 100% pewności Ja radzę poczekać do dnia spodziewanej miesiączki i zrobić test, jeśli wyjdzie negatywny a Ty nadal podejrzewasz, że jesteś w ciąży i okres nie przychodzi to warto powtórzyć test po kilku dniach, jeśli wciąż nie ma wyniku i okresu można wybrać się na betę... Sporo czytałam na internecie na temat testów i sama się przekonałam, że nie zawsze wykrywają ciążę tak jak to przedstawiają ulotki... warto poczekać i uzbroić się w cierpliwość... Życzę pozytywnego wyniku...

Gość taka jaka owaka
Czy po terminie mogę zrobić test z nie porannego moczu?

Gość róznie z tym bywa
mi wyszedl z nie porannego moczu:>...laski wy czekajcie jakis czas z tymi testami...po paru dniach wam nie wyjdzie test...chyba ze Beta HCG

Gość ja jestem już 3 dzień
po terminie. Robiłam w dniu spodziewanej miesiączki i nie wyszedł. Poczekam jeszcze dwa dni i zrobię znowu.

ja zrobiłam dokładnie tydzień po terminie miesiączki, test robiłam wieczorem wyszły mi dwie grube krechy

Po terminie spodziewanej @ można robić test o dowolnej porze dnia ale jak pisałam wyżej nie zawsze wychodzi nawet w porannym badaniu :D

Gość a po jakim czasie
jeśli okres się spóźnia a testy wychodzą negatywne można odwiedzić ginekologa w celu wywołania miesiączki?

Ja myślę, że tu na nic wywoływanie miesiączki... jeśli okres się nie pojawia przez 2-3 tygodnie to należy zgłosić się do lekarza aby wykonał USG i sprawdził czy przypadkiem nie ma jednak ciąży lub jakichś torbieli na jajnikach, które są częstą przyczyną zatrzymania miesiączki... Powodem zatrzymania krwawienia może być także stres, zaburzenia odżywiania i wiele, wiele innych... Trzeba odnaleźć przyczynę takiego stanu...

Gość a po jakim czasie
Czyli należy zaczekać 2 tyg po terminie z wizytą u lekarza?

Słuchaj nie jestem lekarzem ale z tego co czytałam to można spokojnie dać 2 tygodnie miesiączce na pojawienie się bo takie odstępstwa się zdarzają z różnych przyczyn... ale podkreślam nie jestem lekarzem i proszę się później na forum kafeterii nie powoływać jakby co... każdy chyba czuje że coś jest nie tak z jego organizmem, obserwuj i zdecyduj... dorośli ludzie mają wolną wolę i rozum od tego żeby decydować o sobie, jeśli masz wątpliwości zapytaj specjalisty! Pozdrawiam