Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w grudniurodzę

czy pupę noworodka powinno się natłuszczać czy nie?

Polecane posty

Gość w grudniurodzę

Z jednej strony są kremy natłuszczające na odparzenia, oliwki itp a z drugiej strony pudry żeby skóra była sucha... I nie wiem czy pupę trzeba pudrować czy natłuszczać przed założeniem pieluszki. Pomóżcie mamy

Gość same wariatki
albojedno albo drugie ka urzywam nivea na odparzenia. To jest taka gęstamaśc jakby. Puder jest czymś co osusza inie pozwala na obtarcia tak samo działa krem. Oliwka? nie oliwkuj pupci!! oliwka tylko do wody bo na skórę to zatyka pory. Stosuj do skóry np mleczka.

Gość cioteczka dżili
Niestety, nie da się przewidzieć, czy skórze twojego dziecka lepiej będą służyły tłuste kremy czy preparaty o konsystencji pudru, więc radziłabym nie robić dużych zapasów, a na początek kupić jedną dobrą zasypkę w pudrze i jeden krem. Wypróbujesz i będziesz wiedziała. Gratulacje dla przyszłej mamy 🌻

Gość treee.....
Ja uzywam bepanteen profilaktycznie .... przy co drugim przebieraniu........... i jak dotad (9 miesiecy) nie mielismy ZADNYCH problemow z odpazeniami ..

Gość u mnie byl tak
do miesiaca musialam uzywac tetry bo maly sie odparzal od pampersow :O wiec stosowalam puder Nivea. Po tym czasie zaczelam zakladac Pampersy i uzywam do dzis Sudokremu i zadnych odparzen nie mma.