Gość tolasolla Napisano Listopad 20, 2009 W czerwcu '09 r. miałam skręcone kolano , tańczyłam dzień wcześniej, kolejnego kucałam ( rocznica brata, potem wycieczka) no i spuchło. Następny dzień pogotowie i prześwietlenie bez zmian.Lekarz stwierdził skręcenie kolana ( prawego) i kazał tydzień leżeć i obkładać zimnym. No to okej, ale wiadomo-komputer, wc...Chodziłam i to dość dużo. Kolano całe wakacje dawało o sobie znać, bolało, ale sie nie przejmowałam-przyjaciele, kolonia...No i jakoś przeżyłam. 3 listopada na wf-ie mieliśmy biegi. No spoko, 14 s, bieg wahadłowy. Kolanom spuchło mi jak BANIA, bolało, nie mogłam chodzić. Mój kochany wuefista nic nie zauważył ( kulałam, prawie jęczałam z bólu) i kazał robić dwutakt. Jeszcze bardziej bolało. Po 2 dniach ( 5, bo czwartego były urodziny mojej psiapsiółki, szkoda by odpuścić) wylądowałam na pogotowiu. Pół godziny czekałam na lekarza (;/). Potem przyszedł, trochę pouciskał, kazał zginać (nie dałam rady do 90 stopni), nie trwało to nawet 5 minut. Lekarz stwierdził naderwanie więzadła przybocznego przyczepu udowego kolana prawego. kazał oszczędzać , okłady z altacetu i w pon. na kontrolę. No okej, weekend przeleżałam, prawie nie chodziłam. W pon. przyszłam, czekałam grzecznie godzineczkę, potem mnie przyjął, zbadał bardziej wnikliwie niż na pogotowiu ( inny lekarz), kazał założyć trutor gipsowy na 10 dni, potem zdjąć i kontola. Nie kazał kul. No okej, po 10 dniach zdjeli, jeszcze inny lekarz dał zwolnienie z wf-u do końca listopada, kazał ćwiczyć i zakończył leczenie. A ja mam je dalej spuchniete, boli jak cholera, jakieś pryszcze ni na tym kolanie wyskoczyły ( chyba po gipsie) , ledwo chodzę, na schody weszłam wczoraj i zaczeło jeszcze bardziej boleć, mogę do 90 stopni zginać. 1. Jakie ćwiczenia wykonywać? 2. Czy będzie sie to mi odnawiać? 3.Prosić lekarza rodzinnego o przepisanie kul? 4. Ile odszkodowania ? Z( jestem na 10 tys. ubezpieczona). 5.No i czy po tym zwykłym zwolnieniu prosić o ograniczenie ćwiczeń ( czyli nie biegi, skoki itp.)? 6. No i piszcie, bo myślicie o tym wszystkim..;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach