Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębowa wróżkaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bezzębny co robić????? pomocy !!!

Polecane posty

Gość zębowa wróżkaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Faceta poznałam przez internet, zaiskrzyło..kazde jego słowo gdy rozmawialismy przez telefon doprowadzało mnie do szaleństwa, w kazdym smsie badz meilu była nutka czułosci , uczuć...czułam sie tak jakbysmy oboje znali sie od dzieciństwa...nadeszła wymiana zdjęc, byłam jeszcze szczęsliwsza gdy na fotce zobaczyłam bruneta z pięknymi rysami twarzy...nalegałam na spotkanie ale on ciagle wymyslal jakis powod aby to nienastąpiło.Ta sytuacja przestała mnie bawić, zaczęłam myślec ze byc moze on ma zone i dzieci a ja jestem tylko osoba ktorej moze powiedziec jak mu źle , jak mu smutno. zerwałam kontakt pod pretekstem , ze dopoki sie nie spotkamy, nie ma szans bysmy dalej ze soba korespondowali...podziałało:D:D na spotkanie jechałam jak na szpilkach, bałam sie ze mu sie nie spodobam, ze na zdjeciu wyszłam nienagannie a teraz moze byc cos nie tak...byłam mile zaskoczona gdy wysiadajac z auta od razu do mnie podszedł i bez słowa przytulił...wtedy wiedziałam ...to coś silniejszego niz zauroczenie, chciałam czegos wiecej... i czar prysł...gdy sie delikatnie usmiechnął myślałam , że mi szczęka opadnie...on nie ma zębów !!! ani jedynek ani dwójek, wystają tam tylko jakies kawałki czarnych ubytków:O chciałam stamtąd wiać jak najszybciej, ale nie chciałam tez sprawic mu przykrosci, wypilismy zatem kawe, zjedlismy ciasto a gdy wsiadałam do samochodu chciał mnie pocałować myslałam, ze zwymiotuje...w czym problem?! ano w tym , że ja sobie nie wyobrazam bym miała byc z mezczyzna ktory nie ma zębów:O przeraza mnie wrecz ta perspektywa...ja od zawsze o siebie dbam...szczegolnie o higiene osobista i stan mego uzebienia:O jezeli chodzi o jego charakter nie mam zadnych zarzutów bo to naprawde cudowny facet...pełen ciepła, inteligentny z poczuciem humoru ...świetnie sie dogadujemy, potrafimy przegadac cała noc przez telefon i nie miec dosc...co mam zrobić?? powiedziec mu by wstawił sobie szczekę??? bez przesady, on sam widzi co sie dzieje z jego zębami:O a zrywac znajomosci nie chce bo zdazyłam sie zaangazowac, nie chce go przekreslac...ale z drugiej strony:(

Gość zebowa wróżkaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja wiem, ze dla niektorych z was ta sytuacja wydaje sie smieszna, ale ja nie chce go przekreslic, z drugiej zas strony nie powiem by zapisał sie na wizyte u protetyka:O ehhh

Gość zebowa wróżkaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jest tutaj ktoś?:(

porozmawiaj z nim o tym wstawi sobie zeby i po problemie

porozmawiaj z nim o tym wstawi sobie zeby i po problemie

Nie wyobrazam sobie, jak mozna dopuscic sie do takiego stanu - skoro jak twierdzisz jest inteligentnym czlowiekiem.. ja bym powiedziala od razu, sluchaj koles fajny jestes ale zrob cos z tymi zebami ble

'Faceta poznałam przez internet, zaiskrzyło..kazde jego słowo gdy rozmawialismy przez telefon doprowadzało mnie do szaleństwa, w kazdym smsie badz meilu była nutka czuł" raczej wymysliło i nadinterpretowało takie znajomości przecież weryfikuje się dopiero 2-3 spotkaniami w realu, bo 1 może być jeszcze pewnie nie udane z powodu tremy, więc jak po tych 3 spotkaniach to nie to to pa pa i nastpeny :P

Gość .Anusia
Postawiłas raz warunek postaw i drugi raz. Posłuchaj to nie jest tak że on o siebie nie dba. Mój znajomy młody chłopak stracił zęby od jakiś lekarstw. Nie wiem dokładnie jak to było ale musiał najpierw wyleczyć jedną chorobę żeby zabrać się za leczenie zębów. Ale później było oki zrobił zęby i super facet z niego jest. Tak więc myślę że szczerość i jeszcze raz szczerość. I życzę powodzenia :)

sama piszesz ze rozmawiacie o wszystkim wiec mozna i o tym prawda?

Gość ząbkowa wróżkaaaaaaaaaaaaaaaaa
to nie prowokacja !!! po drugie wydaje mi sie , że on widzi co sie dzieje z jego uzebieniem...zatem dlaczego nic z tym nie robi?! kurcze głupia sytuacja, a co do szczerosci to nie jestesmy ze soba , znajomosc rozkwita ale nie wyobrazam sobie by powiedziec mu: słuchaj no wstaw sobie proteze:O

Gość Kune-gunda
Niemożliwe??? Nie wierzę;) ale jesli to prawda, to po prostu mu powiedz, że musi sobie wstawić te zęby i tyle, bo nie wyobrażasz sobie spotykania się z facetem z zaniedbanym uśmiechem...:)

Gość Maaajusia
Poprostu się facet boi dentysty,może jest inteligentny ale mało odważny może wystarczy go przekonać jakoś delikatnie ,ja też miałam kiedyś panicznego stracha przed dentystą wręcz przeżywałam stres przed wizytą dlatego tylko rozmowa wyjaśni wszystko

Gość Maaajusia
W tej kwestii wszyscy mężczyźni są tchórzami,więc go przekonaj że nie taki diabeł straszny jak go malują ,o ile planujesz utrzymać tą znajomość a z tego co piszesz to chyba warto

Gość FRANKAAA
tez keidys mialam problemy z zebami ale to nie z braku zaniedbania tylko z choroby musialam wstawic sobie 7 zebow i jakos nikt nie widzi roznicy pogadaj z nim o tym

Gość eqo
mnie zastanawia czy to historia jest prawdziwa? jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś może nie mieć zębów z przodu ale zęby to nie problem, może kolega wybrałby się do dentysty?

Gość behemo
daj mu linka do tego forum i niech poczyta...

Gość FRANKAAA
oj moga moga uwierz mi moj facet jest dentysta ludzie maja probmely z zebami i czesto nie wynika to z zaniedbania sa rozne przyczyny tego naszczescie w dzisiejszych czasach mozesz miec przepiekne zeby wtedy gdy masz na to odpowiedni fundusz

Gość eqo
no rzeczywiście ceny usług nie należą do najtańszych ostatnio miałam problem, nad dziąsłem zrobiła mi się jakaś masa na skutek złego leczenia kanałowego z przed kilku lat. Poszłam do dentysty. Wyszło 600 zł za 2 wizyty. Kobieta nie zapytała czy mnie na to stać. Mieszkam w dosyć małym mieście, gdzie ludzie często zarabiają po 1200 zł (w takim wypadku nie wiem jak związać koniec z końcem)

Gość FRANKAAA
zgadzam sie koszty leczenia sa straszne takie nastały niestety czasy i czasami ludzie sie dziwia jak te kobieta czy ten mezczyzna ma zeby ale warto pomysle ze moze wola kupic chleb dzieciom , dzisiaj w panstwowych gabinetach dentystycznych placi sie za blabe 30 zl.

Gość FRANKAAA
to jest tragiczne .

Gość eqo
stomatolog mojej siostry się rozchorował poszła na NFZ plomba czarna za darmo plomba biała za 50 zł :) ale nikt nie wstawi zęba na NFZ za 100 zł chyba nie wiem jak jest, ale podejrzewam, ze trzeba wpłacić, w innym wypadku chodzisz bez zębów usuwanie leczenie proteza i 400 zł za ząb w tańszym mieście się uzbiera

Gość eqo
a tak na marginesie strasznie boję się dentysty :) mąż leczy ci zęby:)?