Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarunia25

NIENAWIDZE SIOSTRY MOJEGO MEZA

Polecane posty

Dziewczyny, Ja już też wytrzymać nie mogę. Nie znoszę jej. Już zaczynam myśleć, że to ja jestem zła i zazdrosna. Jedynym jej tematem jest odchudzanie i aerobik, oczywiście ze złośliwym spojrzeniem na mnie, bo nie mam czasu na te rzeczy. Ciągle krytykuje nasz ślub, bo będzie normalny, a nie z wypożyczonym samochodem i suknią za 10000. I dlatego, że będzie kościelny, bo jej będzie bajkowy w usc. Pomóżcie mi trochę myśleć o tym inaczej. Ciągle mam przy niej wrażenie, że jestem jakaś inna (głupia i dziwna). Nie mogę sobie z tym poradzić. Druga kwestia to wydawanie kasy. Dla mnie nie ma znaczenia na ile wycieczek pojade, ile mam sukienek, na ilu imprezach byłam, ale pzy niej zaczynam odczuwać, jakbym traciła bez tego młodość. Zawsze mi jakoś dowali, że siedzę w domu i jestem nudna, a potem jak narzeczony jej powie, że przesadziła, mówi, że nie miała takiej intencji. Jest dorosła i trudno mi uwierzyć, że nie wie, czego nie mówić, żeby kogoś nie urazić. Pomóżcie, proszę. Ola

Gość krajanka czekoladowa
oj ludzie ludzie....jest takie pojęcie jak ASERTYWNOŚĆ ...pozwala chronic swoje granice bez ranienia innych...poczytajcie o tym , pomyslcie, potrenujcie a będzie wam sie lepiej żyło:) nie każdemu przychodzi na mysl od razu cięta riposta , z której moze wyniknąc święty spokój ( bo obrażona przeciwniczka się wreszcie zamknie;) ) ale też i walka i niesnaski w rodzinie...z głową moje Panie trzeba , z głową ;) sabina 22 ....kiedy kobieta nie pracuje prędzej czy później mogą się zacząc problemy- nieważne czy w Polsce czy za granica - i nie zawsze z powodu buntowania partnera przez rodzinę .Jeśli tak postanowiliście, toWasza decyzja i nikomu nic do tego, ale... Pomyśl dla swojego dobra, czy nie chcesz iść do pracy na jakies pół etatu, dla rozwijania swoich pasji a nie zkonieczności ? Sytuacje w życiu sa rózne,pomysl,że nagle tracisz partnera( czego Ci oczywiscie nie życze )...co wtedy? Wiele kobiet w Twojej sytuacji zostaje samo w obcym kraju, bez pracy, czasem z dzieckiem na utrzymaniu( czyim wtedy? )

a ja bym sarunia zrobiła inaczej jakby mi coś zaczęła docinać spytałabym wprost - dlaczego jesteś wobec mnie taka wredna? przy teściowej jakby była niemiła to bym powiedziała, że nie masz zamiaru znosić takich zachowań i jak chcą to po prostu przestaniesz przychodzić nie owijałabym w bawełnę