Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolna mirenka

czy to przez mirene???

Polecane posty

Zwracam sie z prosba,do pan ktore maja mirene,o odpowiedz... Minął juz rok od czasu jak mam zalozona mirene,chodze regularnie do lekarza na kontrole i wszystko jest o.k. Nie mam plamien,krwotokow, miesiaczki,boli- mam inne dolegliwosci ktore pojawily sie w po zalozeniu wkladki ciagle jestem zmeczona,rano nie moge zwlec sie z lozka,zmuszam sie do wykonania jakichkolwiek obowiazkow (mam dwoje dzieci,wiec jest co robic) zapominam doslownie o wszystkim,o rachunkach,gdzie co polozylam, wracam do sklepu po kilka razy wyszlo mi pol wlosow, przytylam ponad 10 kg mam podwyzszone cisnienie Jak bylam u lekarza kazal czekac,najpierw 3 mies do pol roku,mialo sie unormowac a jest coraz gorzej.Wszystkie objawy sie nasilaja.Mam niedlugo kolejna wizyte i nosze sie z zamiarem wyjecia wkladki. Czy u Was po zalozeniu mireny pojawily sie jakies nietypowe skutki uboczne ktore nie sa opisane w ulotce np to wypadanie wlosow? Moze ktoras z Was miala stany depresyjne,jezeli tak to jak sie objawialy? Jest mi ogolnie strasznie zle,jestem zmeczona.

Podnosze :)

Wkładka wewnątrzmaciczna powoduje stały stan zapalny błony śluzowej macicy. W konsekwencji w macicy ciągle dochodzi do różnych infekcji. To tak jakbyś była stale na coś chora. Pozbądź się wkładki.

Gość prawie wolna
Zerknij na -----Klub mirenowiczek na kafe na stronie 274 pod tym samym nickiem opisalam swoja "przygode z mirena" mozem wymienic sie doswiadczeniami

Gość zaaskoczonaaa
może to reakcja na hormony?

Gość niezadowolona mirenka
Dziekuje za wpisy,juz myslalam ze nikt sie nie odezwie. Decyzja o zalozeniu wkladki byla przemyslana,zastanawialam sie ok 6 mies wypytywalam lekarza,szukalam informacji w internecie i na roznych forach.Zdawalam sobie sprawe ze moga wystapic jakies nieporzadane objawy ale ten sposob antykoncepcji bardzo mi odpowiadal.Mam juz dwoje dzieci i nie planuje powiekszenia rodziny. Przez rok nie mialam problemow ginekologicznych,stanow zapalnych myslalam ze po kilku mies moje dolegliwosci przejda. Prawie wolna-przeczytalam Twoj wpis, jakbym czytala o sobie. Mam 37 lat i prawie wszystkie objawy opisane przez Ciebie wystepuja u mnie. Bardzo chetnie wymienie sie z Toba doswiadczeniami,zalozylam ten topik glownie po to zeby upewnic sie ze moja decyzja o wyjeciu wkladki jest sluszna.Troche szkoda mi tylko pieniedzy ale zdrowie i dobre samopoczucie jest wazniejsze.

Gość prwie wolna
przed chwila pozarlo mi taki dlugi post..... otoz za dwa tygodnie usuwam mirene chce miec miesiaczke i zero hormonow mam gdzies ,ze moge miec ja jeszcze dwa lata nie zal mi kasy,zdrowie jest najwazniejsze firma Schering produkujaca ta wkladke wyslala do lekarzy tzw czerwona ksiazke ,dzie opisuje mozliwe skutki uboczne...jesli chcesz postaram sie przetlumaczyc(duzo czytam na niemieckich forach) W Niemczech istnieje mnostwo forum na ten temat i stad moje informacje nawet nie masz pojecia ile jest kobiet w takiej samej sytuacji jak my....tysiace......... aaaa i jeszcze jedno ,nie moge znalezc klubu mirenowiczek,co jest?? popoludniu nie bylo tego problemu

Prawie wolna podaje Ci link do mirenowiczek http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3156276&start=8190 Wczoraj przelezalam cale popoludnie,nie mialam sily na nic. Jezeli mozesz napisz pare slow o tych przemilczanych skutkach ubocznych. Ja tez mieszkam za granica,poszukam tutaj informacji. Wkladke mialam zakladana w Polsce,mam swojego lekarza od 12 lat i mam do niego zaufanie,nie wiem co mam teraz sobie myslec.Nigdy nie mialam problemow ginekologicznych,tylko nadzerke po pierwszej ciazy-do dzis spokoj.Bylam tutaj u lekarza domowego (taka procedura) z prosba o skierowanie do ginekologa, skierowal mnie do dietetyka,czy przyrost wagi jest zwiazany z mirena. O reszcie objawow nie wspomnialam bo pewnie wyslal by mnie do psychiatry.W ciagu najblizszych tyg wybieram sie do Polski,tam pozbede sie problemu.Mam nadzieje ze szybko dojde do siebie czego i Tobie tez zycze.

Gość podwójna mirenowiczka
do niezadowolona Powinnaś zrobic badania,przyczyna opisanych przez ciebie objawów moze byc zupelnie niezwiązana z mireną. Mam juz drugą wkladkę i jest super,co jakis czas jedynie bolący jajnik,nic poza tym.Co do hormonów,to w tym przypadku ich ilosc jest tak niewielka,ze nawet zalecana jest dla kobiet z innymi problemami zdrowotnymi,ktore nie mogą ze wzgledu na swoj stan zdrowia stosowac tabletek anty.

Badania zrobie,ale po wyjeciu wkladki.Uwiez mi,ze czuje sie okropnie od momentu zalozenia wkladki.Wiedzialam ze musze poczekac kilka mies,po pol roku nie bylo zmiany i dalam sobie czas do roku,moze jestem inna,moze potrzebuje wiecej czasu.Jest coraz gorzej.Przeczytaj sobie wpis prawie wolnej na mirenowiczkach,ona opisala dokladniej to co ja czuje.Dzieki Bogu nie wyladowalam w szpitalu. Mirena jest bardzo wygodna antykoncepcja,nie twierdze ze jest niedobra czy szkodliwa,po prostu nie jest dla mnie. Jak napisalam wczesniej dlugo sie zastanawialam przed zalozeniem wkladki i zdawalam sobie sprawe jakie groza mi skutki uboczne,najbardziej balam sie krwotokow,bolu,stanow zapalnych i takie cos mi sie nie przytrafilo za to mam problemy ze soba.Zle sie czuje ze soba,w swoim ciele,nie potrafie jasniej opisac tego co czuje.

Gość prawie wolna
wlasnie ciezko opisac stan psychiczny,nie wiem jak to nazwac.....nie bylam u psychologa czy psychiatry ale wiem,ze to co czuje nie jest normalne.... bo jak moze zadowolona,spelniona kobieta myslec o samobojstwie???? i wcale sie tego nie boje,jest mi wszystko jedno......poprostu mnie nie bedzie.... pisze te slowa i boje sie,ze pomyslicie,ze macie przed soba wariatke. i do tego ciagle stany lekowe,boje sie wizyty u lekarza,denerwuje sie przed kazdym terminem,nie jestem pewna siebie....doslownie dygocze w srodku,trzesa mi sie rece....szok zawsze bylam pogodna ,wesola kobieta....znajomi mowili -ty to masz zawsze dobry humor!!!! moje malzenstwo tez wisialo na wlosku i to kilkakrotnie....gdyby nie milosc i wytrwalosc mojego meza ,pewnie juz bysmy nie byli razem. tyle o psyche..... nastepnym razem podziele sie informacjami o bardziej fizycznych skutkach mireny milego weekendu

Prawie wolna mam nadzieje ze zagladasz jeszcze na forum.Ciekawa jestem co u Ciebie,jak sie czujesz po wyjeciu wkladki.Ja dzis pozbylam sie mirenki.Mialam zrobione badania,bylam pod kontrola dietetyka i nie znaleziono przyczyny przyrostu wagi.Podjelam decyzje o wyjeciu wkladki.