Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila21

ciąża?

Polecane posty

Gość lila21

Wiatm pierwszy raz jestem na takim forum, i mam takie pyatnie, może zacznę tak: Ostatnio miesiączkę miałam 11 listopada a cykle mam regularne co 29-30 dni. Z20 na 21 listopada kochałam się ze swoim chłopakiem, chyba się trochę spermy dostało do środka do mnie, a robiliśmy to bez zabezpieczenia , mogło dojść do zapłodnienia ? a jeszcze wyczytałam (obliczyłam) w Internecie że moje dni płodne zaczynałyby się od 23 listopada, i nie wiem czy mogę być w ciąży? Proszę odpiszcie!!

Gość możesz być w ciąży
poczekaj na okres, albo za 6 dni zrób test ciążowy

A skąd taka obawa? Oczywiści ejest pewne prawdopodobieństwo ale bardzo bardzo małe. Za wcześnie by cokolwiek stwierdzić, musisz poczekać do 11 grudnia i sprawdzić czy dostaniesz okres

Gość lila21
justysiu w sumie to z 19 na 20 ze stresu sie pomyliłam przepraszam

Gość lila21
czy nie chcę być w ciąży? może trochę bo mam 21 lat, ale gdybym była to bym się cieszyła :-)

A z czego tu się cieszyc? Masz mieszkanie, płatną prce i kochającego męża? Przypuszczam, że nie więc lepiej nei kuś losu póki nie będziesz gotowa.

Ja przez kilka ostatnich dni podejrzewałam, że jestem w ciąży ale miałam uzasadniony powod! - brak okresu przez prawie 2 tygodnie

Gość lila21
męża nie mam , ale chłopaka , dom mam, i pracę tylko że na l4 jestem bo miałam operacje na tarczyve we wrześniu ! a ty po 2 tygodniach zrobiłaś test i co ?

najważniejsze jest to żeby nie usówac bo jak już się dało temu maleństwu życie to się nie odbiera...bo to jest najgorsze co może byc,w sumie możesz byc w ciąży ale też nie koniecznie ze względu na to że to były dni nie płodne...

Gość lila21
nigdy bym nie usunęła

to dobrze bo jak mi ktoś truje na ty forum o aborcji to aż mi się nie dobrze robi. Nie ma żadnego powodu żeby podejmowac się aborcji bo każda jest świadoma konsekwencji... Ale super że Ty myślisz tak jak ja

to nieźle ze masz dom w wieku 21 lat ale musislabys zapytac co chlopak mysli o dziecku, to dotyczyloby was dwojga i on tez powinen chciec. Inaczej moze sie przestraszyc i uciec a dziecko potrzebuje ojca. Ja nie zrobilam testu, po prostu uznalam ze jestem w ciazy bo to az 2 tygodnie i chcialam sie umowic na badania ale w tym samym dniu dostalam okres:). Mam 26 lat i powiem ci ze w twoim wieku to wolalam isc na koncert czy poszaleć na nartach niz bawic wrzeszczącego malucha, będziesz jeszcze miala na to czas - teraz używaj zycia , studiuj i zabezpieczaj sie.

Gość lila21
ja nie wiem jak można usuwać przeciez to małe serduszko, jak się by już zdażyło komuś tak zwana wpadka, to trezba to wszytsko zaakceptować myślec racjonalnie, i się cieszyć moim zdaniem .miło mi że odpisujesz

Gość lila21
dom to mam bo mama przepisała, a mamy nie ma w Polsce, mieszka na stałe za granicą. a z tym wyszaleniem to ja już się chyba wyszalałam , od 13 roku życia, szalałam, a teraz już rozumku mi doszło do głowy, i nie mam ochoty na szaleństwa, przeszło mi to.

ja miałam dokładnie skończone 20 lat bo w maju i w maju zaszłam w ciążę...i właśnie tak zwaną wpadkę i fakt płakałam byłam w szoku ale coś takiego jak usunięcie nie przeszło mi przez myśl. Ale powiem tak żeby w wieku 26 lat mówic , ani słuchac wrzeszczącego dzieciaka, to aż mnie zadziwia. Bo ja mam 23 i zupełnie inaczej myślę...

Gość lila21
a masz córeczkę czy synka ?

Oczywiście, że wrzeszczy, dzieci wrzeszczą i płączą prawei non stop!:) Taki ich urok, nie potrafią inaczej komunikować się ze światem. Jeżeli masz warunki by mieć dziecko i stałą pracę to czemu nie..Ja w wieku 13 lat siedzialam w domu, miałam wychowanie iście zakonne w porównaniu do Ciebie:). Może dlatego potrzebaowałam więcej czasu na zabawę, koncerty itp..

hej mam problem : 3 dni Spóźnia mi się okres, kochaliśmy się z mężem w dni płodne wg testu owulacyjnego czyli 2 listopada robiłam test w dni @ b\negatywi 2 dni po nadal negatyw, od stosunku, a właściwie od owulacji boli mnie podbrzusze mam zawroty głowy z dnia na dzień coraz częściej śpię w dzień choć lubię spać :) i często wcześniej spałam, boli mnie głowa często, suchość w ustach, nie siusiam nadmiernie i nie bolą mnie piersi, nie wiem co mam robić jestem rochę rozkojarzona, od pewnego czasu nie mam łaknienia i schudłam 1kg. ale jak zrobię się głodna to zjadłabym "konia z kopytani" i jak nigdy nie chciało mi się jeść jabłek tak teraz często je kupuję :) nie wiem co mam myśleć bardzo bym chciała być w ciąż y :) mój mąż też, a i tempka skacze jak opętana raz 36,5 raz 36,8 jak przy owulacji i śluz też mnie zastanawia czasami czuję się jakbym miała owulację zmienia się strasznie raz jest przeźroczysty i ciągnący a raz mleczny ! kurcze taka niepewność jest najgorsza, zwłaszcza jak się chce dzidzię !!! nie chciałabym się wkręcać bo jak przyjedzie @ to będzie duże rozczarowanie , ale dopóki nie ma to jest nadzieja, pozdrawiam napiszcie coś :)

Poza tym kobieta powinna czuć się spełniona także w innych dziedzinach, nie sądzicie? Nie marzycie o ciekawej pracy, awansach, znajomościach, podróżach, byciu panią samej siebie? Rodzina jak najbardziej, miłosć, ciepły dom ale co z samorealizacją, z ambicjami?

A więc tak początki ciąży powodują spadek na wadze i to raczej u większości kobiet,jabłka-tak ja też się nimi obrzerałam. I ten ślus mleczny też jest podejrzany. Tylko nie wiem jak to co do tych testów że wychodziły Ci negatywy...mimo wszystko trzymam kciuki

loga103 mi sie spóźnił w tym miesiącu o 12 dni więc nie ma co się nakręcać:) Powiem ci, że też czuję sie ostatnio dziwnie ale to chyba te zmiany pogody, zawroty głowy itp, senność..ale dostałam okres więc powod musi byc inny. Może Ty jesteś przemęczona po prostu? Może jakiś urlop sobie weź?

właśnie jestem na urlopie i nic kompletnie nie chce mi się robić lenistwo lenistwo lenistwo :(