Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamieszana

wyniki - o co chodzi??

Polecane posty

Gość zamieszana

witam, jakiś czas temu założyłam tu temat o moim strasznie długim cyklu (obecnie zbliżam sie do 80 dni!!). dziś odebrałam wyniki, robione dwa dni temu. robione na oko, z kartki wybrane, po prostu chcialam cos wiedziec. wszystko OK poza: - prolaktyną - 30, przy normie do 23,3; - estradiolem - 1100 pg.ml!!!!!! - tak, tysiąc sto!... - FSH - 0,631mIu/ml, czyli potwornie mało; oólnie lekarz na ostatniej wizycie (trzy tygodnie temu) stwierdził - jak pisałam - zrobił mi USG. z jajnikami wszystko w porządku, są zdrowe, kszałtne, działają, bo owulacja była. NIC nie rozumiem z tych wyników. nic kompletnie. :( czy ktoś miał tak wysoki estradiol i niskie FSH?...

Gość zamieszana
up

Gość zamieszana
moze powinnam zapytac "CZY JESTEM W CIĄZY" to wtedy byłby jakikolwiek odzew :(...

Gość ja mam podobnie
i nic nikt nie wie :(od kilku lat...

Gość zamieszana
up

ps: dobrze byłoby skontrolować wątrobę i lepiej przyjrzeć się jajnikom

Gość zamieszana
próby watrobowe 10-14 przy normach do 40, jajniki na obrazie USG ładne i czyste, bez torbieli. tsh 1,7 przy normach 0,7-3,7 bodajże. no mówię, poza FSH i E2 i prolaktyną wszystkie wyniki w normie. chętnie powtórzę badania w odpowiednim dniu cyklu, ale kurrrrrde jak skoro nie mam okresu?? :(

Gość zamieszana
a dzięki ;)

Gość zamieszana
zainteresowania tematem nie było, ale gwoli wyjasnienia - okazało się że jestem w ciązy. niestety pustej. jutro jadę na zabieg.

Gość anka 84
mam pytanie, nie czytałam poprzedniego wątku, ale zapytam teraz otóż jaw ciągu tego roku mam już 3 przerwę z okresem, tzn ostatni miałam 10 października(nie jestem w ciąży) i miałam też 2 przerwy na ok 3 mies, po wizycie u ginekologa , pani stwierdziłam że jestem młoda, szczupła, mam malą macicę( już rodziłam), i wszystko wg niej jest ok, zrobiła tylko cytologie i badanie ogólne ginekologiczne, czy ona postąpiła właściwie czy nie skontaktować się z innym lekarzem , czy nie powinna zrobić usg ?? bo dla mnie to jest dziwne te ciągłe przerwy , co one mogą oznaczać?