Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest tu ktośśś

czy dla wczesniaczka wprowadzamy pokarmy normalnie czy bierzemy pod uwage wiek k

Polecane posty

Gość jest tu ktośśś

czy dla wczesniaczka (urodzonego w 36 tyg) wprowadzamy pokarmy normalnie tj jak skonczy 4 m-ce czy dopiero po 5. Moj ma juz 4 m-ce i tydzien i probuje ale zawsze boli go brzuszek i ma problem z wypuszczeniem gazow. Dodam ze co lekarz to inna opinia. A jakie doswiadczenia macie Drogie Mamy.

Gość opopop111
Ja wprowadzałam nowe pokarmy zgodnie ze schematem żywienia dla dzieci urodzonych w terminie. Cztery miesiące to generalnie czas kolek u dzieci więc jego dolegliwości mogą być z tego powodu a nowe pokarmy jeszcze je nasilają.

Gość ja natmiast we wszystkich
"madrych ksiazkach" i publikacjah czytalam ze wlasnie powinno sie nieco opozne ten moment tj tak jakby o ten czas za wczesnego urodzena. tzn np dziecko urodzone miesiac przed terminem opozniamny pokarmy o miesiac.

Gość mama wcześniaka
moje dziecko jest wcześniakiem urodzonym w 36 tc....miedlugo kończy 5 miesięcy....gdy skończyliśmy 4 miesiące zaczęliśmy prowadzać powolutku stałe pokarmy (po konsultacji z dwoma pediatrami) w zasadzie od samego początku ładnie zjada z łyżeczki :) Dziecko rozwija się książkowo....Myślę, że to sprawa indywidulana -każde dziecko rozwija się inaczej i powinno się to skonsultować ze specjalistą..

moja cora urodzila sie w 31 tyg ciazy normalne jedzonko zaczelam wprowadzac po 5 miesiacu i czekalam na reakcje czy nie jest uczulona oczywiscie wszystko pod okiem lekarza zaczelam od marchewki po jakims czasie inne rzeczy teraz ma 16 miesiecy i wszystko je :)