Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kupetka

Czemu dresy mają więcej kultury niż yuppie??

Polecane posty

Tak sobie dzisiaj pomyślałam...jadę sobie autobusem a tam dwóch takich dresów pije sobie alko...i oni do mnie " może pani usiądzie" a ja, że postoję no co sie bede z nimi bratać, nie.to oni wstali poszedli na koło autobusu i tam se stali, a ja se siadłam :D a w metrze co ? ważniaki, garniaki, tacy niby faceci sukcesu.poronione cioty :( żaden mi nie ustąpił a było mi słabo i ledwo sięgałam poręczy :( i teraz pytanie skąd się to bierze bo dochodzę do wniosku, że - dres to taki następca schlachty - buńczuczny, lubi popić i wyznaje konserwatyzm - yuppie - człowiek bez wiary, bez twarzy, dąży tylko do pieniedzy w zasadzie jest kołtunem i mieszczuchem, nie szanuje świętości żadnych ani nawet kobiet :o :o

Gość bo dres czy garnitur nie
jest zadnym wyznacznikiem!

też to żem zauważyła.japiszon myśli, że jak ma garnitur, to jest kozak.ale i tak rokersi rlz!!!! :classic_cool:

Gość to tak jak byś
powiedziała że niemcy sa źli a polacy dobrzy. Pamiętaj liczy sie człowiek! jeden jest dobry inny zły! i nie warzne jak sie ubiera!

Bo dresik, chciałby wyrwać cos lepszego niż dresiarski siuch, a yuppie mają co tydzień o wiele ładniejsze laski od Ciebie. Więc ich nic nie obchodzisz.

Gość Chopok
to były dresy z importu

Gość innnnnna
kiedys mialam chlopaka dresa i tez ustepowal starszym i kobietm miejsce w autobusie czy pociagu, sznowal kobiety i nigdy zadnej nie uderzyl teraz obracam sie w srodowisku tzw 'krawaciarzy' i powiem ze moj dres byl kulturalniejszy od niektorych z nich

Gość dowcip dnia haha
dres to taki następca schlachty

żebyście wiedzieli, ze polscy szlachcice zaściankowi byli protoplastami dresiarzy :D Oglądaliście Kmicica i resztę moczymord robiacych burdy?

Gość dresik
VB a przypomnij mi z jakiej to książki?

pewnie mają lepsze ode mnie :D nooo jeśli stać ich na inną dziwkę co tydzień :) więc ich nie obchodzę ? ale tu nie chodzi o mnie. chodzi o to, że taki brzydal (najczęściej mają obleśne lica) nie ustąpi ani starszemu dziadkowi :( ani połamanemu nastolatkowi, kobiecie w ciąży, nic ! zero! null!! oni wyglądają jak roboty :o a taki dres to przynajmniej ma w sobie trochę człowieka :)

Gość a ja słyszałem jak dres
powiedział babce co się pani tak tu kręci jak gówno w betoniarce w autobusie .

Może nie do końca się zgodzę, ale... "Dres" jest zazwyczaj przed wszystkim sobą. Pejoratywne skojarzenia raczej z wcześniejszych czasów się wzięły Yuppie zaś to wyuczone na pokaz: co to nie ja. No i sprzeda cię yuppie za psi grosz dla własnej kariery... Czy to stereotypy? Sadzę, że raczej prawda...