Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika1986Al

A co myslicie o Rumunii??

Polecane posty

Gość Marika1986Al

Mieszkam za granica. Od 5 miesiecy jestem z chlopakiem, do ktorego zdaje sie zaczynam czuc cos wiecej niz sympatie... I wszystko byloby w porzadku gdyby nie jedno ale... No wlasnie on nie jest Polakiem... Jest Rumunem.... Z tego tez powodu zaczynam spotykac sie z bardzo negatywnymi opiniami o naszym zwiazku. A co wy o tym myslicie? Co wam przychodzi na mysl gdy slyszycie slowo Rumunia? Czy Polacy naprawde sa tak uprzedzeni do tego kraju czy tylko w moim otoczeniu wzbudza on taka niechec... Prosze o opinie.

Gość bezeczelnie tzytzata marisha
Nadia Komaneczi i Czałczesku :classic_cool:

Gość lubie rumunki

Będąc w tym roku w Grecji byłam na wycieczce fakultatywnej z grupą Rumunów- rejs statkiem Polacy i Rumuni. To byli rozrywkowi , zadbani ludzie , widać , że się dobrze bawili. Polakom Rumuni kojarzą się z Cyganami - niepotrzebnie , choć w Rumunii jest dużo Cyganów.

Gość Marika1986Al
Tak to prawda. Polakom zwykle Rumunii kojarza sie z Cyganami lecz tak naprawde niewiele ich laczy. Z tego co wiem nawet innym jezykiem sie zwykle porozumiewaja

Gość obserwator z SW
tak wiekszosc myli Rumonow z Cyganami,oczywiscie spotykasz sie z roznymi opiniami bo lepiej miec Anglika,Niemca,Amerykana;) nie przejmuj sie tym,idz za glosem serca