Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auuuupair

Pytań do mam korepetytuujących dzieci

Polecane posty

Gość auuuupair

Co byście powiedziały gdyby do waszego dziecka przyszła osoba prawie w tym samym wieku ?? tzn. mam dawać korki, mam 19 lat, studia a uczeń 16 lat, ale może wyglądać dojrzalej niż ja :( boję się ośmieszyć :(

Gość guguga
ja przede wszystkim nie załatwiłabym dziecku tak młodej osoby. Czego taki dzieciak zaraz po maturze może nauczyć licealistę?! (Bez obrazy) Ja załatwiłabym dziecku lekcje u jakiegoś nauczyciela, ewentualnie u studenta 5 roku.

Gość kldfsajlkfjakld
A ja uwazam, ze maturzystka jak najbardziej może czegoś nauczyć ucznia młodszego od siebie o 3 lata.

Gość auuuupair
bo ja może mistrzem nie jestem, ale wiem jak łatwo coś wytłumaczyć, a chyba o to chodzi - na studiach uczyli nas głupich teoryjek w obcym jezyku , a przecież chodzi o to by uczniowi jak najłatwiej wytłumaczyć

Gość dddddddddddddddddddddd
no popatrz, a ja wiele rzeczy zrozumiałąm dopiero na studiach, kiedy objaśniał je profesor. Wydały sie wtedy takie proste i oczywiste. W szkole ich nie rozumiałąm. Wielu nauczycieli w liceum nie tłumaczy materiału. Podają regułki, definicje, odsyłają do podrecznika i radz sobie sam. Moze ja zle trafilam. W kazdym razie dopiero po studiach wiem jak wytlumaczyc wiele zagadnien, wlasnie na "chłopski rozum"

Gość auuuupair
a studiowałaś filologię ? bo o to chodzi, że mieliśmy tabelki rozrysowane w lic i to weszło do glowy , a tu nam dają teorie nie z tej ziemi

Gość dddddddddddddddddddddd
Oj nie filologi nie studiowałam. Bylam na studiach medycznych, wiec tu bardziej chodzilo mi o chemie, biologie (bardziej fizjologie) i fizyke. Wydaje mi sie, ze czasem lepiej jest miec troche szerzej ujety temat, bo dzieki temu wiele rzeczy sie w głowie układa i nie trzeba sie na pamiec niczego uczyc :)

Gość auuuupair
no właśnie jesli chodzi o medyczne to fakt, lepiej tłumaczą niektóre zjawiska niż w szkole ( w szkole wszystko wydaje sie byc kosmosem) ale jeśli chodzi o filologię to tylko gmatwają, a przecież w gim czy podstawówce nikt nie będzie wymagał od uczniów by tłumaczyli coś wg zasad ze średniowiecza ,muszą znać reguły i tyle. a nawet nie teorie tylko ich zastosowanie praktyczne

Gość auuuupair
Madusia 18 Spoko ja kiedyś dawałam korepetycje z matmy dziewczynie o dwa lata starszej ode mnie chodziła do równoległej klasy w mojej szkole. -- wow :D dwa lata kiblowała ? ;> no ja właśnie też bym mogła dawać z języka korepetycje nawet niektórym starszym , bo nie to , że jestem omnibusem jakimś, ale tak już jest - jeden ma zdolności do przedmiotów ścisłych inny do humanistycznych. w sumie...no dzięki madusia ;) mam nadzieję że mama mojego ucznia nie będzie na mnie patrzeć jak na dziwadło jakies albo oszustkę :D nawet myślę o tym aby pierwsza lekcja była gratis albo za pół ceny. czy to dobry pomysł??

Ja mam 22 lata, studiuję wczesne nauczanie języka angielskiego - czyli głównie moimi uczniami są maluchy, ale uczę też maturzystów (posiadam CPE). Na początku musiałam zbudowac autorytet, bo kiedy zobaczyli drobną blodynkę w kolorowych ciuchach trochę sobie bimbali.. :) Dlatego konsekwencja przede wszystkim. Nie odrobiona praca domowa? Ma ją odrobic po powrocie i przeslac mailem. Nie opanowany material na test? Cóż, w takim razie musi wykupic dodatkowa lekcje, bo pozniej nie chce byc oskarzona, ze nic go nie nauczylam. Z czasem profity są po obu stronach. Ja widzę ich rozwój i nie stresuję się ich wynikiem maturalnym, a oni maja ze mną dobry kontakt, dzwonią, piszą na gg jak chcą się czaegos dopytac..

Gość A GDZIE OBIECANA REFORMA
NAUCZYCIELSTWA ?!? Ciągle porusza się nieistotne sprawy, pierdoły jakieś, a nauczyciele nadal pracują po 18 godzin tygodniowo, mają wolne całe wakacje i miesiąc w zimie, tłuką namiętnie nieopodatkowane korepetycje i zarabiają z naszych podatków bajońskie sumy (wiem od kolegi, że to kwoty żędu 3500-5500 zł !). Do tego bezkarnie molestują i uwodzą uczniów! Basta! Tak dalej być nie lzia! Jak długo jeszcze ? Który rząd zdecyduje się wreszcie zrobić porządek z tym socjalistycznym przeżytkiem ?