Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mopja nowa firma

faktury co robic??????

Polecane posty

Gość mopja nowa firma

niedawno zaczelam prowadzic niewielka firme. i juz pojawil sie problem otoz dostawca towaru nie wystawial mi przez pol roku faktur za towar a co za tym idzie nie dostawal za ten towar pieniedzy. i nagle sobie przypomnial ze zalegam mu z fakturami i z platnosciami. chce mi wystawic duplikaty faktur i żąda natychmiastowej zaplaty. co robic w takiej sytuacji???? czy moge przyjac duplikat faktury mimo ze oryginalu nie otrzymalam ????

Gość ale ze jak
skoro nie wystawiał to do czego te duplikaty wystawi? niech ci wystawi zbiorczą fakturę, tak żebyś mogła vat odliczyć.

Gość mopja nowa firma
no tak ale jak mi wystawi zbiorcza z terminem platnosci 7 dni to sie posram a nie zaplace tyle kasy. w koncu to on przegapil sprawe nie ja. i zastanawiam sie dlaczego nie wystawial mi faktur przez tyle czasu ?????

a ja sie zastanawiam czemu sie nie upomnialas? moze nie wiedzialas ze cos Ci sprzedaje heheh

Gość otóż to terminy
"a ja sie zastanawiam czemu sie nie upomnialas? " - przeciez z ustawy wynika, ze fa wystawia sie do 7 dni od wydania towaru/wykonania uslugi, a Ty przez pół roku nie upominalas sie ?? a VAT odliczalas ?