Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak ma byc

YAZ dziwne objawy, pomozcie

Polecane posty

Gość czy tak ma byc

otoz jestem dopiero przy pierwszym opakowaniu ale strasznie dziwnie sie czuje ;/ tzn np czuje sie jakbym miala zaraz zwymiotowac albo zemdlec, kreci mi sie tak dziwnie w glowie (sama do konca nie moge okreslic co czuje) gdy zaczynam odczuwac glod i zrobie sobie cos do jedzenia to zjem troszke i nie moge.. ;/ nigdy tak nie mialam a do tego czuje sie jak bym wpadala w doła ;/ czuje sie samotna i chce mi sie płakać ;/ :( dziwne to jest... czy ktoras z was miala cos takiego po tych tabletkach ????

Gość ja jem jaz
a skąd masz peność, że to po tabletkach? ja biorę yaz 8 miesięcy i czuję się rewelacyjnie.... pierwsze opakowanie to zbyt mało, żeby cokolwiek powiedzieć o skutkach ubocznych

Gość zielono-czarny lisc kapusty
tez bralam to badziewie, bol brzucha, biegunka, okres- UWAGA 17 dni. nie dosc ze drogie to jeszcze nic nie warte. zmienilam tabsy na micro 21 i jest ok:)

Gość czy tak ma byc
bo zanim je zaczelam brac wszystko bylo wporzadku i ogolnie nigdy tak wczesniej nie mialam tylko dopiero teraz ...

Gość czy tak ma byc
to co mam zrobic? zjesc je do konca i zmienic na inne czy moze nie zmieniac i z czasem te objawy znikna???

Gość dhtjumjmmm
tak trudno zrozumieć, że każdy organizm(kobieta) inaczej reaguje? przecież każdy lekarz to powtarza. też jestem przy 1 opakowaniu i nie dolega mi nic, żadnych objawów. pierwsze opakowanie każdych tabletek bywa "trudne" jeśli organizm jest podatny na jakąś nietolerancję. zaleca się przyjmowanie przez 3 miesiące, po tym czasie jeśli dolegliwości się utrzymują jest podstawa do zmiany tabletek. ale zazwyczaj po 1 opakowaniu wszystko się reguluje. nie panikuj i czekaj na poprawę. Poza tym w każdej ulotce masz napisane jakie objawy mogą się pojawić,a wymieniasz akurat wszystkie najczęstrze, więc normalka.

Gość bojabojaboja
Na pewno powinnaś zjeść opakowanie do końca. Jeśli te objawy przeszkadzają Ci w normalnym funkcjonowaniu, to śmigaj do ginekologa po inne pigułki, a jeśli dasz radę je tolerować, to poczekaj do 4 opakowania, bo dopiero wtedy skutki uboczne przechodzą. W pierwszych 3 miesiącach organizm po prostu się przestawia i zdarzają się różne dziwne i niemiłe rzeczy.

każdy organizm jest inny Ty akurat tak zareagowałaś na pigułki. mam nadzieję, że zostały dobrane odpowiednio do wyników badań. bo jeśli nie mialaś żadnych badań to może właśnie dlatego tak się czujesz. a jeśli są dobrane to nie masz się zbytnio czym przejmować tylko obserwuj, czy nie ma objawów takich jak wypisane w ulotce przy których trzeba przerwać stosowanie. ja przy pierwszym opakowaniu miałam plamienia przez 12 dni, zaparcia przez prawie dwa tygodnie, nudności, nie miałam apetytu, chodziłam osowiała, bolesność i tkliwośc piersi, przy drugim już było w miarę ok. teraz nie mam żadnych .