Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alaxer

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Alaxer

Witam, wiem, że to może głupie pisać o tym tutaj, ale nie mam w sumie tak naprawdę nikogo aby pytać... więc kochałam się z chłopakiem 18.11, oraz 20.11 bez zabezpieczenia. Miesiączkę skończyłam 18.11, więc jakie są szansę ze jestem w ciąży, mam cykle nieleguralne, Wrzesień data rozpoczęcia miesiączki 23.09 Październik 23.10 Listopad 14.11 Liczę na waszą pomoc.

Gość kasiunia
Nieeeeeeeeeeee

Gość paulinchen
bardzo male szanse wrecz zerowe

Gość raczej niemożliwe
Wg Twoich relacji seks był w 2-gim okresie niepłodności. Im dłuższy cykl miesiączkowy tym więcej dni niepłodnych nadaje się do seksu bez zabezpieczenia, im krótszy tym mniej oczywiście w 1-szym okresie niepłodności. Ważniejsze gdybyś podała datę przyszłej spodziewanej miesiączki. Jeśli miałabyś cykl 28-dniowy, to spodziewana miesiączka powinna być 20. 11. zatem byłabyś w początkowym okresie 2-giego okresu niepłodności. Zatem ciąża niemożliwa, no chyba, że nastąpiła nadprogramowa owulacja. Drugi okres niepłodności jest wielkością stałą i wynosi 11 dni przed datą spodziewanej miesiączki. 6 dni należy liczyć na okres okołoowulacyjny kiedy w 90% możliwe jest zapłodnienie jajeczka, reszta to 1-szy okres niepłodności. Na przyszłość: Jeśli nie minie 72h od stosunku to możesz użyć RU480 i wywołując natychmiast miesiączkę pozbyć się zapłodnionego jaja, które jeszcze nie zdążyło zagnieździć się w macicy. Notabene, ciąża rozpoczyna się ok 5-tego dnia od zapłodnienia.

Gość raczej możliwe
sorki, podałaś tyle dat, że się pogubiłam. Wygląda na to, że seks był w 1-szym okresie niepłodności i, że mogłaś zahaczyć o okres okołoowulacyjny i zaskoczyć, jeżeli cykle masz krótkie. Zresztą wpisz w Google hasło "oblicznie dni niepłodnych" i tam program Ci obliczy .

Gość lalunia xy
przy bardzo krótkim cylku menstruacyjnym, zbyt długo utrzymującego się krwawienia dyswalifikującego pożycie ze wzgl. na możliwość wprowadzenia prąciem infekcji, pierwszy okres może nie wystąpić lub być zbyt krótki by ryzykować seks bez zabrzpieczenia i ciążę.

Gość lalunia xy
chodzi o 1-szy okres nie płodności, że przy zbyt krótkim cyklu może nie wystąpić lub być zbyt krótki..

Gość do autorki topku
ponieważ zahaczasz zmartwieniem i pytaniem o bezpieczny seks, to znajdź i postudiuj temat "Co z moją miesiączką?" Może wyciągniesz jakieś dla siebie wnioski.