Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mmmm *

PROBLEM Z KOMPUTEREM!!!

Polecane posty

siedze na tym forum juz sporo czasu wiec postanowilam tutaj dac to pytanie moze ktos bedzie znal rozwiazanie na ten problem ;p jak w temacie pisze z moim komputerem mam problemy pisze bo nie jestem dobra w te klocki wiec prosze o jakie kolwiek rady bo od pewnego czasu wylacza sie sam komputer czasami po 2 godzinach pracy czasami juz po 30 minutach sporadycznie zdarzy sie ze poparcuje 3 godziny;p ale wiec tak nie moze byc to problem z przegrzewaniem sie bo plyta z tylu komputrea

Gość wiatraczek wymien
i pprzeskanuj na wiry

ni jest nagrza praktycznie komuter jest zimy.. wczesniej przedtym problemem komuter sie nagrzewal bardzo mocno ale nigdy nie wyslaczal przez to, zrobilam format wiec nie wiem czy to moze byc wirus czy cos nie znam sie wiec porszeo jakies rady propozycje itp. bo jakos mam uraz do oddawania sprzetu do serwisu ;p

Gość tv en
Masz jakiegos robaka...

Gość robaka to ja mam w spodniach
Przyczyn może być wiele, w laptopie może być rzeczywiście przegrzewająca się płyta. W stacjonarnym , kiepawy zasilacz , kurz na procesorze, albo na karcie graficznej, albo wadliwa pamięć.

komputer wyczyszony od srodka;p format zorbiony, nie przegrzewa sie ..nie wiem czy dobrzesparwdzam ale komputer z tylu jest zimny przed probleme jak komputer jeszczesprawnie dzialal bardzo sie nagrzewal ale nie dochodzilo do takiej sytuacji ze sie wylaczyl

Gość musisz sprawdzić pamięć
programem mem test (taki co się z płyty uruchamia), temperatury programem everest i ew. skaner antywirusowy.

Gość tak zmienić na drugi
innej metody nie ma. Można niby uruchomić program typu SuperPi lub CPU burn ale nic nie gwarantuje.

Gość idz najlepiej do fachowcow
niech oni zobacza na to bo nic sama nie zdzialasz jesli to jakas powazna usterka

Gość xpspec
To mogą być uszkodzone kondensatory na płycie głównej bądź w zasilaczu!! Wystarczy zerknąć na płytę i jeśli jakiś kondensator jest wybrzuszony albo z brązowym nalotem to winowajca właśnie zostaje w tym momencie odnaleziony :) Zasilacz najlepiej otworzyć, oczywiścić i również sprawdzić pod kątem kondensatorów!!

Jak to lap, to zainstaluj speed fan i sprawdzaj temperatury. Z resztą w stacjonarnym też możesz. Najbardziej prawdopodobne jest jednak przegrzewanie, kończące się kondensatory na płycie, lub zasilacz. W stacjonarnym może to być też za gorąca grafika. Poszukaj jakiegoś serwisu lepiej...

Miałam podobny problem. Trafiłam na stronę PC DOC i stamtąd konsultant mi bezpośrednio „wszedł wirtualnie na komputer, naprawił i już nigdy nie powtórzył się problem. To była najszybsza interwencja informatyczna na świecie.

Gość 2016 jedna z rad
Najskuteczniejsza chyba opcja będzie jeżeli wejdziesz w panel sterowania, wybierzesz "system i zabezpieczenia", później wejdziesz na "kopia zapasowa/przywracanie" wybierzesz "odzyskaj ustawienia systemu na tym komputerze" dalej " utwórz przywracanie systemu" i wybierz czas kiedy jeszcze komputer dobrze działał.