Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani domu na sto dwa

robicie w niedzielę porządki w domu?

Polecane posty

Gość przeważnie tak
w tygodniu pracuję i nie mam czasu.

Gość tayyylloorr
w niedziele ,to ledz do koscioła a nie porzadki

Gość rewtg3r
Jak trzeba to robie i nie przejmuje sie tym,ze to niedziela.Bardzo czesto piore w niedziele

Gość zalezzy co rozumiesz przez
porzadki bo generalnych nie robie ale myje naczynia, sciele lozko, czasem piore

Gość hhhhgghhgghg
tak wlasnie teraz bo wczesniej nie mam czasu

Gość właśnie wywaliłam
wszystko z szaf

w tygodniu pracuję cały dzień: od 7 do 14 w jednej firmie, od 15 do 21 w drugiej. co drugie weekend mam szkołę. akurat dzisiaj mam wolne, więc to wolne musiałam przeznaczyć na sprzątanie, bo w tygodniu nie mam czasu, mąż także. no i tak sobie na kolanach w łazience, ze szmatą w ręku i żółtych rękawicach sprzątam, a tu nagle dzwonek do drzwi: teściowa na obiad wpadła. jak mnie zobaczyło, to z oburzeniem stwierdziła, że jej się to w głowie nie mieści i wyszła. czy to aż taka zbrodnia k u r w a m a ć??

Gość oczywiście tak jak i w inne
dni

tesciowa powinna Ciebie zaprosic na obiad a nie wpadac bez uprzedzenia:O codziennie pracujesz po 12 godz?

Teściowa to starsza kobieta, żyje w innym świecie, w innych przekonaniach, ale ty zdaje się dużo od nie nie odbiegasz skoro nam tu tak dobitnie tłumaczysz dlaczego właśnie w niedzielę sprzątasz. Ja sprzątam w niedzielę, bo nie ma dla mnie różnicy jaki to dzień tygodnia skoro akurat mam chęć i potrzebę sprzątać.

nie tłumacze się, próbowałam opisać sytuację. w tygodniu nie mam czasu umyć lodówki w środku, nie mam czasu pościeli wyprasować, nie mam czasu zmienić tej pościeli, nie mam czasu zakupów zrobić i chcąc nie chcąc muszę robić to w niedzielę (wogóle jak wprowadzą całkowity zakaz handlu w niedzielę to umrzemy z głodu)... chcąc nie chcąc, aby mieć porządek względny w domu, to muszę zapierdzielać w niedzielę. teściowa o tym wie, a zwyzywała mnie tak, jakbym jej nie wiadomo co zrobiła.

tłumaczę, bo marzę o tym, by w niedzielę, ten jeden dzień wolny w tygodniu, po prostu nic nie robić. odpocząć. ale nie da rady. z domu wyniosłam takie przyzwyczajenia, że wszystko co jest do zrobienia w domu robi się w dni powszednie, a w niedzielę się odpoczywa na maksa. śpi do południa, jakieś wycieczki itp.. nie chodzi mi o kościół, bo do kościoła nie chodzę.

Teściowa ma inne przekonania i musisz to zaakceptować co nie znaczy, że masz robić tak jak ona. Jeśli natomiast ona nie zaakceptuje z czasem, że ty robisz inaczej - trudno. Jednak nie ma sensu się tłumaczyć, że robię tak, bo mnie sytuacja zmusza, bo to nadal wygląda jakbyś jednak widziała w tym coś złego, co stawia cię w jednym szeregu z tesciową. Warto więc się określić - choćby przed samym sobą...

kurczę, nie rozumiesz mnie... ja nie uważam, że robię coś złego sprzątając w niedzielę. ja po prostu chciałabym w niedzielę odpoczywać, a nie sprzątać. a że nie chcę mieszkać w syfie, no to jednak muszę wybrać sprzątanie, a nie odpoczynek. to mnie w k u r w i a, ale nie w sensie, że w niedzielę NIE WYPADA, tylko w niedzielę WOLAŁABYM odpocząć...

a zadałam tutaj takie pytanie, bo poprostu chciałam wiedzieć, czy faktycznie "jestem jedyną zakałą, która niedzielę pomyliła z sobotą" (słowa mojej teściowej)

Gość Ala84.
Autorko, a kiedy Ty się uczysz?? Prowadzisz strasznie męczący tryb życia... Jak Ty sobie dajesz z tym wszystkim radę?? Podziwiam szczerze...

w sumie to dużo się nie uczę w domu, dzięki Bogu mam zarąbistą pamięć i w zasadzie wystarcza mi to co usłyszę i zobaczę na zajęciach, dlatego nie opuszczam żadnych... w domu tylko sobie przed snem powtórzę co nieco i na czwórę zawsze zaliczę :)

Gość mąż swoje ŻONY
Moja Żona sprząta w dni powszednie 2 razy w niedzielę raz. Kurze ścierała kidyś codziennie, kupłem PRONTO (bo to antystatyczne) nic się nie zmieniło, więc założyłem w domu rekuperator który posiada filtry (można powiedzieć powietrze wpada do domu bez zanieczyszczeń) i teraz moja Żona ściera kurze raz dziennie. Więc pytam poco wydawać kilkanaście złotych na PRONTO, kilka tysięcy na rekuperator skoro Ona dalej lata pół dnia ze szmatą. MOŻE TO TRZEBA LECZYĆ ??? (znowu wydatek)

Myślę, że trzeba to leczyć! Ja całe życie tylko słyszę zrzędzenie mojej matki na to że trzeba posprzątać! A przecież dom jest do mieszkania a nie sprzątania!!!