Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a miałam by pytanko do panstwa

CZY LEGALNYM JEST WRZUCANIE NA YOUTUBE CAŁYCH

Polecane posty

filmów??? Dość starych. Wszystkie z przed 1990 roku? A większośc w ogóle z lat 50, 40. Czy też może mnie jakieś fbi zgarnąć?

Gość za prawa nielegalne
daj na rapidshare i wrzuc tu linki ;)

eh, w sumie nie wiem czy kogoś tutaj one zainteresują bo to same klasyki więc pewnie większość powie że "nuda".

Gość najpierw poszukaj na yt
bo może już je tam ktos wrzucił, a czy legakne? oczywiście że nie, ale ryzykujesz co najwyżej że zamkna ci konto za naruszenie regulaminu :)

no właśnie nie! A chciałam je wrzucić, z powodu następującego... teraz spędziłam pół roku na wymianie w stanach, no i poznałam pare osób, większość to byli kompletni ignoranci i idioci, ale wielu z nich to naprawde wartościowi otwarci ludzie. W związku z tych chciałam im pokazać odrobinę europejskiej kultury i powrzucać tam kilka wartościowych filmów, polskich, ukraińskich, czeskich, rosyjskich, duńskich, Felliniego, Bergmana etc etc. Ale to serio starocie. Chyba o takie coś nikt sie nie będzie czepiał. I w sumie przeciez masz rację! Najwyżej zamkną mi konto :D

Gość z prawami autorskimi to tak
że nawet przedwojenne filmy moga zostać zablokowane w bazie youtube duzo filmów jest już oznaczonych że własciciel praw autoeskich nie zyczy sobie aby były udostepniane, wtedy po przesłaniu takiego filmiku wyświetli ci się info że film został zablokowany, ale nie pociaga to za sobą żadnych konsekwencji gorzej jeśli przeslesz filmik on sobie będzie tam przez 2 miesiące oglądany i ktoś (firma) która ma do niego prawa zgłosi do youtube że udostepniasz choć nie masz prawa - wtedy yt albo daje ostrzeżenie (za 1 film) albo od razu zawiesza takie konto - jak filmików jest więcej. Oczywiście nikt cie po sadach ciągnąc nie będzie, znam takich co już po 6 kont potracili :)

Gość wszyscy wrzucają nawet nowości
i nic się nie dzieje. ktoś tam mo racja. najwyzej zamkna ci konto.

Dziękuję za odpowiedzi. Kiedy zaczęłam je wrzucać w pewnym momencie przypomniało mi się o dziewczynie która w stanach dostała 2 mln dolarów kary za ściągnięcie piosenki i jakoś tak mniej pewnie naciskałam przycisk "wyślij" :) A powrzucam to, skoro serio mówicie że najwyżej zawieszą mi konto... Swoją drogą to trochę nie fair bo niektóre filmy, powinny być z pewnością powszechnie dostępne bo są "dobrami kulturalnymi" i ich udostępnianie bo winno być raczej propagowane niźli blokowane. Nie wrzucam przecież nowego kasowego hitu z paris hilon który wczoraj wszedł do kin.