Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nitka1974

żele antyalericzne

Polecane posty

Witam,i mam pytanie do stylistek wprawionych w swej pracy,ponieważ jedna z moich klientek jest uczulona na żel firmy X ,(żeby nikogo nie urazić ),czy pracowałyście może na belsrte ,ponoć reklamują je jako antyalergiczne,i czy nadają się na formę?

Sądzę, że żel nie ma tutaj znaczenia i każdy będzie ją uczulał. Zapewne ma uczulenie na nikiel. Jeżeli uczulenie pojawia jej się tylko na dłoniach, to do zabiegu zakładaj jej rękawiczki z odciętymi koniuszkami, tak żeby tylko same paznokcie wystawały. Podczas stylizacji niech absolutnie nie dotyka rękoma twarzy, szyi itp... a po zabiegu niech dokładnie umyje ręce i w domu wypije wapno. Dla złagodzenia dolegliwości w postaci wysypki, może ją posmarować kremem bepanthen-do kupienia w aptece bez recepty.

dziękuje za odpowiedż,ale już to testowałam,inny żel nie uczula.od ponad 10 lat pracy z żelem to jednak mój drugi przypadek,mimo wszystko ten uczulający jest bardziej efektowny,wiec koniecznie klientka chciała wrócic do niego.dlatego pytam o żele Belart ,czy ktos je stosowal i cz faktycznie są AA?