Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efswerf

Czy nadaję się na studia?

Polecane posty

Gość efswerf

Ogólnie jestem leniwa, ale jeśli trzeba to potrafię się wziąć i dostać dobrą ocenę.. Jednak to nie zmienia faktu, że na świadectwie mam dużo ocen dopuszczających... Maturę zdałam w tym roku, z wynikiem średnim. Chciałam iść od lutego na studia, albo na Kosmetologię, albo na Turystykę, tylko obawiam się czy dam sobie radę? Czy na studia mogą iść tylko osoby, które uczyły się dobrze bądź bardzo dobrze? :(

Gość tak być powinno
żeby nie było głupich magistrów

Gość na kosmetologię
podejrzewam ze sie nie dostaniesz. no moze na zaoczne. jest to teraz bardzo oblegany kierunek. chyba ze do jakiegos studium. na ile napisałas mature??

Gość SmileSmile
Dasz rade czemu masz nie dać jak sie przyłożysz to będzie dobrze :P trzymam kciuki za Ciebie

Gość efswerf
Myślałam nad studium, ale przecież w tych czasach bez wykształcenia wyższego nie znajdę pracy. J. polski napisałam na 60%, angielski na 55%, WOS na 36% :O

Gość to na kosmetologie
na wyzsze na pewno sie nie dostaniesz. trzeba zdawac biologie i nie wiem czy nie chemie. w kazdym badz razie z matury ok 150pkt trzeba było miec. ale na studiach jest sama teoria praktycznie a potem nie wiesz w co rece wsadzic. a w gabinetach szukaja ludzi przede wszystkim z doswiadczeniem wiec mysle ze studum nie bedzie takie złe:)

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
na prywatne sie dostaniesz lub zaocze na panstwowej chocaz kosmetologia to drogi kierunek no i chemia

Gość efswerf
No właśnie ta chemia.. Ja miałam dopa z chemi zawsze :O Już sama nie wiem czego chcę..

wiec pozostało Tobie raczej studium... na studiach jest od groma nauki... mam na roku(pielegniarstwo) kolezanke która zrobiła licencjat z kosmet. i do zadnej pracy nie chca jej przyjac bo TEORIA TO NIE WSZYSTKO

Gość efswerf
A Turystyka? Czy na niej sobie poradzę? :O Jak myślicie?