Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona bandyty

jak radzić sobie z jego agresją

Polecane posty

Gość żona bandyty

no moze inaczej, jak zrobić by przestał byc agresywny czy znacie jakąś kobietę która poradzila sobie z agresja męza?

Gość Optymistique29
Agresja bierze sie stad, ze czlowiek nie "kocha samego siebie". Wszystko siedzi w psychice, do psychologia z nim ;) Jesli nie zmieni psychiki to ciagle bedzie agresywny. Poza tym jesli ktos jest agresywny = nie kocha siebie, to oznacza, ze zycie nie sprawia mu przyjemnosci :(

Gość żona bandyty
no tak mądre słowa On rzeczywiście nie lubi siebie, za to że jest nikim, ale też nic nie robi by stać sie kimś. Ale dlaczego nie kieruje tej agresji przeciwko sobie? Ja kocham zycie i nie chcę go stracić, boje sie, bardzo sie boję...

Gość żona bandyty
komarzyco, a ile lat byliście razem, byliście małżenstwem?

Gość dfsgdfgdfgdf
lubisz to suko

Nie sądzę, żeby się zmienił. Facet, który raz podniesie rękę na kobietę zrobi to ponownie. Po krótszym lub dłuższym okresie utajenia.

Gość zona bandyty
mozna go przymusowo zamknać w szpitalu psychiatrycznym, przeciez to chyba choroba psychiczna?

Gość lilialilia
Trzeba z nim rozmawiać, być łagodną i wyrozumiałą. Pokazać, że można inaczej, że agresywne działania na nas nie działaja, udawać że się ich nie widzi, nie reagować... A rozmawiać tylko gdy jest trzeżwy a jak pijany obchodzić się z nim jak z jajkiem.

Gość zona bandyty
to chyba żart , prawda?

Gość lilialilia
Pomaga też to, żeby go zawstydzić jego zachowaniem, opowiedziec mu co wyrabiał, wytłumaczyć, że jest ci przykro, że się boisz ale przecież go kochasz.

Gość Optymistique29
Nie lubi siebie, bo takie mysli, na skutek roznych przezyc (glownie dziecinstwo) sie w nim zakorzenily. Aczkolwiek jesli on niezbyt chetnie chce sie zmienic ... to taki stan bedzie trwal ciagle, a z biegiem czasu moze byc nawet jeszcze gorzej :( Agresje kieruje przeciwko sobie ... nie chodzi o bol fizyczny, ale psychiczny. Sama piszesz, ze uwaza, ze jest nikim, to jest wlasnie ta agresja psychiczna - dolowanie sie, a jej nastepstwem jest agresja w strone innych osob. Tak to dziala ... niestety jesli sie nie zmieni to nie bedzie potrafil wyzbyc sie agresji a kazde niepowodzenie bedzie sobie "odbijal" na innych osobach.

Gość lilialilia
musi poczuć się "dowartościowany", potrzebny i akceptowany. Twoja agresja tylko pogorszy jego zachowanie.

Gość zona bandyty
a jakies leki?

Gość cala prawda
ty to lubisz przestan pierdzielic kobiety nie lubia takich facetow a normalnych maja w powazaniu

Gość lilialilia
mój facet był dośc agresywny po pijaku i moje opanowanie i spokój pomogły.

Gość lilialilia
z tym , ze nigdy nie podniósł na mnie ręki. Gdyby tak zrobił...więcej by mnie nie zobaczył.

Gość ona88rwp.pl
Optymistique29 jesteś psychologiem?? lub kimś kto się zajmuje psychologią?? jak tak to możesz podać mi do siebie jakieś namiary np. gg lub maila

Gość zona bandyty
Wiem, że powinnam go dowartościowywać, a nie dołować, ale zawsze gdy się staram, chwalę i takie tam to on robi się roszczeniowy. Każde moje miłe słowo , to dla niego oznaka, że będę mu uległa w kazdej dziedzinie. Nie mam ochoty na zaspokajanie jego róznych potrzeb i bycia miłą kosztem swoich pragnień i oczekiwań.

Gość i tak trzymaj
stawiaj na swoim, to może się nauczy pokory, nie ulegaj jego przemocy, bo nauczy go to , że silą może wszystko - wtedy przegrasz