Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolita1212

Dieta dr Dukana po ciąży Damy rade

Polecane posty

no i super:) nie jest źle z tą dietą:) trzeba to potraktować jako zmiana trybu odżywiania a nie dieta i będzie dobrze:) ja mam tak że jak sie napale na diete to chodze głodna cały czas...a jak nie myśle to jest oki

czyli wszystkiemu winne węglowodany ! a ja tak je lubię :P greta szavro - hej ! Jak zrobiłaś omlet ? ;) bo też nabrałam ochoty... co do MŻ jest jednym z najlepszych sposobów.. ale trzeba się pilnować. a samej trudno, ciężko coś sobie zakazywać :O mariolitko mam podobnie ;) nie myśleć. Niech dni mijają a my chudnijmy :D :)

hm.. nie wiem czy to fachowo ale omleta robię tak: oddzielam zółtko od białka i ubijam białko na sztywno. jak jest ubite dodaję żółtko, zioła, warzywa czy jakieś mięska, bełtam i na rozgrzaną teflonową bez tłuszczu. przykrywam żeby był puszysty, gruby i nie opadł. z tym MŻ chodziło mi tez o to, że starałam się nie pilnować tylko mniej jeść i zdrowiej. zmieniałam nawyk, sposób i jakość jedzenia. trochę mi zostało jeszcze takich dobrych nawyków. jak się pilnuję to tez tak mam jak Wy, że od razu jestem głodna jak wilk. acha i 1 dzień w tygodniu miałam święto. jadłam wszystko. oczywiście też w rozsądnych ilościach. to taka nagroda za cały tydzień. :)

zrobię sobie ! ^^ a Ile wychodzi z 3 jajek ? ej, a jakby tak zrobić sobie 1 dzień w diecie dukana, gdzie można jeść wszystko ...? bo trochę przeraża mnie wizja takiego jedzenia przez najbliższe pół roku. No i ten alkohol....

o nie! do złego mnie nie namawiać! póki co zapieram się, że będę spożywać tylko produkty z dozwolonych 8 grup. :-| a tak serio - te 8 grup produktów to na prawdę duzo. można jeść pysznie - trzeba tylko pokombinować. więc na razie wolę na rzecz alkoholu jeść tylko to co dozwolone. a wódka z coca-colą? cóż colę można. a wódka.. taki mały grzeszek :-p i tak rezygnuję z piwa i wina..

Mnie waga stanęła tak po 6-8kg, ale ogólnie ciężko mi schudnąć. Żeby przetrwać te 10dni, codziennie na śiadanie jajecznica z 2 jaj bez tłuszczu, serek wiejski light, ser twarogowy i mięso gotowane ew. ryba i tak do znudzenia. ;);)

glammyx... a może więcej pokombinuj z tym jedzeniem? nie musisz codziennie tego samego... wiem, wiem.. może na razie mam zapał. może potem też będę marudzić. póki co rozpisuję i kombinuję co można sklecic z tych 8 grup (u mnie 6 - nie jem koniny i owoców morza).

a u mnie były żołądki kurze:) wymieszałam je z twarożkiem piątnica lekki i powiem wam ze pycha:) ta dieta jest naprawde dla Tych co lubią mięsko:) jutro zrobie pierś kurczaka z jogurtem 0% wychodzi z tego taki fajny sos a mięsko nie jest takie suche jak gotowane - polecam trzeba urozmaicać bo przecież tak bedziemy sie żywić przez dłuższy czas! mam problemy z kolacją bo nie wiem co robić:(

Hej ! :) Omleta jednak nie zrobilam - ale jutro bede czarowac ;) I nie namawiam do zlego, tylko proponuje :P chyba zrobie sobie taki jeden dzien, gdzie bede mogla sobie troche wypic... z jedzeniem nie chce eksperymentowac, chce przestrzegac, no ale alkohol, rozumiecie :P glammyx - mozna sie znudzic i to mnie doluje. Ciagle to samo i to samo i to samo etc ... :O ale trzeba sie poswiecic, nie ? :) I niby mozna kombinowac z jedzeniem - ale jak ma sie czas i .. pieniadze. A czasami w lodowce i portfelu pusto :P moze po studiach bede sobie mogla pozwolic ;)

hej:) ale tak po prawdzie to ja codziennie na śniadanie jadłam ciemną bułke z serem:) i na kolacje to samo, wiec to też monotonne strasznie:) a dzis na śniadanie zrobiłam sałatke z makreli z jajkiem i korniszonem 1 szt. jako sos 2 łyżki jogutru naturalnego moje.paranoje no jak tam pewnie ryjka umocze w weekend w jakimś browarku:) ale zamienie moje ulubione desperados na żywca:) greta szavro jak tam?? jaki pomysł dziś na obiad?? to może ściągne od ciebie:P

cześć dziewczyny. pożarłam dziś jajecznicę z 2 jaj z dużą ilością ziół. a wczoraj n kolację pierś z kury obsypaną na grubo w curry, smażoną na teflonie bez tłuszczu. do tego zrobiłam sobie biały serek z czosnkiem i ziołami ;) ale było dobre... jeśli chodzi o obiad to niestety nic nie podpowiem bo... zaspałam i nie mam nic do jedzenia. muszę wyjść do sklepu po jakis serek i trochę wędliny. moje.paranoje źle Cię zrozumiałam. myślałam, że chcesz kusić z jedzeniem.. tymczasem.. witaj w klubie ;) ja mam zamiar raz tygodniu zrobić dzień % ;) zrezygnuję z wina, piwa... a colę można, można a wódeczka do tego będzie grzechem i trudno. co do kombinowania z jedzeniem... no właśnie. prawda jest taka, że trzeba mieć kasę. a tu nie zawsze możliwości są. trudno. damy radę. mariolita - sałatka brzmi zachęcająco... skorzystam z pomysłu.

Gość mia *-*
hej poczytalam co jecie i wyglada mi to na diete ketogeniczną. Polecam więc tym co lubią przerwy, cykliczna dietę ketogeniczną CKD- opisy znajdziecie na sdf a w skrócie 5 dni na ograniczeniu węgli do 20 2 dni weglowe i tak w kolko, podkreca metabolizm, spala tluszcz nie miesnie i polecam kalkulator wegli do liczenia, kiedys widzialam u optymalnych. Ja w ten sposob trwale i bez jo-jo zrzucilam kilogramy po ciazy.

No to wygląda ciekawie ale nazie zostane przy tym co jest:) cicho dziś naprawde:( to opowiem co jadłam na obiad:) pierś gotowana z kurczakiem i do tego serek wiejski lekki i szklanka koli zero cos głodna nie jestem jakoś strasznie...na kolacje musze coś wymyślić:) dzis tak sobie poczytałam topik o świętach i już mi sie chce świąt:) klimatu choinki, tego całego bałaganu przed świętami...ehhh ale to juz za miesiąc:)

hej dziewczyny ! jakie Wam dzisiaj smacznosci powychodzily? Bo mi nic :P tylko mariolita sie przyznala co i jak wcinala ;) znaczy nawet nic nei robilam, bo akurat dzisiaj nie mialam czasu zupelnie ! dzisiaj zgrzezylam, co tu duzo mowic :O wypilam vodke, ale dobra :p popijajac coca-cola :O z jedzeniem wszystko okej, na nic sie nie skusilam zakazanego ;) !!! i tak przez 4 nastepne dni. Bede pic, ale mniej ;)

moje.paranoje ale wczoraj nie napisałam ze na kolacje był Żywiec:P no niesety ale to na nerki dobrze działa heheh trzeba sobie tłumaczyć:P dziś jajecznica z korniszonem na śniadanie:) na obiad planuje rybe na parze...i właśnie nie wiem co do tej ryby, może jogurt naturalny? Piękna pogoda dziś wieć zaraz odpalam wózek i jedziemy postacerować z córcią:) spale troche kalorii...mam nadzieje ze do tych świąt troche zgubie:)

Gość Kejti75
ja w ciąży tylko lekko zmodyfikowałam sposób jedzenia, i starałam się nie obżerać, ale o żadnej diecie nie było mowy, dopiero później. sama wiem, jak trudno było jest wracać do poprzedniej formy po ciąży- ja nie przytyłam jeszcze aż tak dużo, więc nie było najgorzej. trudne jest to zwłaszcza biorąc pod uwagę,że trudno mówić o jakichś forsownych ćwiczeniach czy diecie od razu po urodzeniu:| niestety nie każda z nas jest Giselle Bundchen:| ja dopiero po 2-3 mc mogłam zacząć lekko ćwiczyć, przez ten czas szukałam głównie informacji, co mogę, a czego nie, kilka ciekawych nt np odżywiania po ciąży znalazłam na http://www.klubdobrejenergii.pl/ekspert_radzi/porady.html/21/ , gdzie w poradach ekspert pisze o tym jakie ćwiczenia można stosować, i co jeść by zdrowo schudnąć po ciąży. polecam mi pomogło:)

Gość Kejti75
o diecie żadnej w czasie ciąży u mnie nie ma mowy: może bardziej zdrowe odżywianie i staranie o to, żeby się nie obżerać, dieta potem, już po narodzeniu dziecka, ale tez bez przesady. sama wiem, jak trudno było jest wracać do poprzedniej formy po ciąży- ja nie przytyłam jeszcze aż tak dużo, więc nie było najgorzej. trudne jest to zwłaszcza biorąc pod uwagę,że trudno mówić o jakichś forsownych ćwiczeniach czy diecie od razu po urodzeniu:| niestety nie każda z nas jest Giselle Bundchen:| ja dopiero po 2-3 mc mogłam zacząć lekko ćwiczyć, przez ten czas szukałam głównie informacji, co mogę, a czego nie, kilka ciekawych nt np odżywiania po ciąży znalazłam na http://www.klubdobrejenergii.pl/ekspert_radzi/porady.html/21/ , gdzie w poradach ekspert pisze o tym jakie ćwiczenia można stosować, i co jeść by zdrowo schudnąć po ciąży. polecam mi pomogło:)

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!