Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedfcghnjgh

duomox

Polecane posty

Gość sedfcghnjgh

czy wyżej wymienionym lekiem można zwalczać grypę czy tylko stan zapalny górnych dróg oddechowych i angine ?

Wskazania: Zakażenia wywołane przez wrażliwe na antybiotyk szczepy bakterii: zakażenia górnych i dolnych dróg oddechowych, zakażenia dróg moczowych, skóry i tkanek miękkich, zakażenia żołądkowo-jelitowe, niepowikłana rzeżączka. Przed rozpoczęciem leczenia amoksycyliną należy przeprowadzić badanie lekowrażliwości wyizolowanego drobnoustroju, wywołującego zakażenie. Leczenie może być wdrożone przed uzyskaniem wyniku lekowrażliwości drobnoustroju, ale po uzyskaniu wyniku antybiogramu może być konieczna odpowiednia zmiana leku. Dawkowanie: Doustnie. Preparat można przyjmować niezależnie od posiłku. Tabletki można ssać, połykać w całości lub po rozkruszeniu, można także wypijać zawiesinę powstałą po rozpuszczeniu tabletek w wodzie. Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz. Przyjmuj lek regularnie, zgodnie z ustaloną przez lekarza dawką i przez okres, jaki zalecił Ci lekarz. Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne należy przestrzegać zaleceń lekarza prowadzącego. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem.

Gość oliiiiiiiiis
ja leczyłam tym grype ;)

Gość kdjhjd
ja dostałam od tego grzybicę jamy ustnej...

Gość annna...
ja wirusa mozna leczyc lekiem przeciwbakteryjnym? debile

Gość Meliissssaaa
ja brałam to gdy mialam zapalenie gardła

Grypy w zadnym wypadku!! Duomox to antybiotyk, ktore zwalcza bakterie, a grypa jest choroba wywolana przez wirusy. Antybiotyk mozna brac, owszem, ale dopiero po przebytej chorobie, na ewentualne powiklania pogrypowe. Pozdrawiam

Antybiotyk mozna brac na angine, zapalenia ucha, ostre przeziebienie i inne infekcje bakteryjne. Pozdrawiam

Gość asia88-84
i najwazniejsze jak bierzesz tabsy!! zabezpieczaj sie bo to jedn z najsilniejszych antybiotykow!! dzieki temu jestem w 9 tyg ciazy!

Gość virusolog
mozna brac antybiotyk przy grypie, jako ze przy grypie organizm jest oslabiony i bardziej podatny na infekcje bakteryjne

Ja slyszalam,ze raczej PO grypie,a nie PRZY. Tj na powiklania pogrypowe. Jesli juz sie wyleczysz,ale zostana Ci objawy jak przy przeziebieniu, to najlepiej wtedy wziac antybiotyk. Tak dla pewnosci. Chociaz teznie jest dobrze,jak sie na raz za duzo tych lekow nalyka. Pzdr