Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez nicku11

Nie wolno wyciskać pryszcza, więc co z nim zrobic?

Polecane posty

Gość bez nicku11

Mam chodzic z ropą na twarzy cały dzien? Normalnie bym go sobie wyciskeła i byłoby ok ale słyszałam ze jak sie wyciska to robia sie nowe.

Gość posmaruj pastą cynkową
powinna go wysuszyć

Gość upssss
nie wiem, jak nie wyciskam to pękają, źle się goją i tez się robią nowe

Gość a jaaaaaa
wyciskam bo jak nie wycisnę to długo mnie boli i potem mam obok następnego. i w ogóle skóra taka napięta i twarda w tym miejscu. Wyciskam a potem przemywam spirytusem. Szybko się zagoi i wyglądam od razu lepiej :)

Gość magicccc
ja trę wacikiem nasączonym jakimś tonikiem, aż pęknie, strasznie szczypie, ale mi to nie przeszkadza no i nie jest najgorzej

Gość muszę wyciskać
jak nei usunę tej ropy to się nei goi najlepiej rozgrzać czymś skórę np zaparzyć herbatkę z rumianku, nagietka lub szałwii (ekspresową) przestudzić, na chwilę przyłożyć do pryszcza, np 5-10 min i potem próbować go wycisnąć a na koniec dobrze wysuszyć spirytusem salicylowym lub antybakteryjnym tonikiem (przykładam na dłuższą chwilę watkę i tak trzymam) potem kilka razy w ciągu dnia przetrzeć spirytusem zazwyczaj po jednym dniu pryszcza nie ma..... inny sposób który stosuję: kroję plasterek cebuli (wiem brzmi obrzydliwie ale dziaa) i przyklejam plasterkiem na noc na pryszcza ten sam sposób stosuję na opryszczkę (tzw zimno) likwiduje opryszczkę w ciągu nocy, od lat stosuję ten sposób, gdy tylko czuję że pojawiają się piekące bąble, wyciskam je i traktuję cebulą, opryszcza w ogóle nie zdąży się rozwinąć

Gość od spirytusu salicylowego mial
am czarne plamy na twarzy jak nim takie ranki przemywalam

Gość jeśli jest
ropny to można wyciskac , tylko trzeba umyc ręce i miejsce a potem wetrzec masc z antybiotykiem wcierac ją przez pare dnie , aby nie doszło do ponownego zakażenia

Gość gość
Ja wyciskam i jak wycisnę i się zagoi to nie ma śladu

Gość marawstala
Można posmarowac gruba warstwa pasty do zębów : ) albo tormentiolem lub maścią cynkowa