Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groszek5

skórcze macicy w 12 tyg.ciąż

Polecane posty

Gość groszek5

Witam bardzo serdecznie.Jestem w 16tc a skórcze macicy pojawiły się u mnie już w 12tc. co to może znaczyc? biorę od 7 tc duphaston z przerwą między 10 a 11tc.bardzo się martwię że coś jest nie tak.mój lekarz stwierdził również tydzień temu że szyjka macicy się skróciła pomóżcie!!!!!!!!!!!

Gość Małe szanse....
Przykro mi bardzo...

A co lekarz powiedział oprócz tego, że skróciła się szyjka??? Nie masz jakiś zaleceń???

Gość groszek5
tylko duphaston 2 razy dziennie

Duphaston z tego co się orientuję jest na podtrzymanie ciąży, ale ja spotkałam się z sytuacją przy skracającej się szyjce, że dziewczyna poszła do szpitala na kilka dni na obserwacje.

Gość julianna2009
tylko duphaston i zadnych zaleceń???? nie zostawił cie w szpitalu?????

Tylko najlepsze było to, że jej prowadzący lekarz powiedział, że szyjka się jej skraca, a 3 lekarzy w szpitalu stwierdziło, że wszystko jest ok. Może idź do innego lekarza...

Dziwi mnie strasznie, że przy skracającej się szyjce ten lekarz nic nie zrobił....

Gość julianna2009
i dlaczego ta przerwa w braniu duphastonu miedzy 10 a 11 tygodniem?? przeciez to bez sensu?? nie dostalas fenoterolu ani magnezu na zatrzymanie skurczy??? zmien lekarza i to jak najszybciej bo mozesz stracic dziecko...

Gość ndclkxnvlxkcnvx
ZMień ginekologa.Powinnaś łykać duphaston i no-spe, ewentualnie pomyśleć nad lekami typu fenoterol.Bardzo nieodpowiedzialny ten twój lekarz.Proponuje szybką konsultacje u innego.

Gość groszek5
sama zrobiłam sobie urlop tydzień czasu i odpoczywam ale nadal pracuję

Gość 00fairy00
Powinnaś przedewszystkim leżeć i łykać leki a na skrwcającą się szyjke powinien założyć pessar.Zmień lekarza!!! A Ty czujesz te skórcze czy to lekarz stwierdził że je masz???

Gość groszek5
teraz mi skurcze ustąpiły miałam je tylko w 12tc ok 2 godzin i sama wzięłam no-spe to chyba mi pomogło ale ból był okrutny cud że nie poroniłam ale boje się że coś może byc nie tak

Gość 00fairy00
Ja na Twoim miejscu poszłabym na konsulatcje do innego gina.Duphaston czy Luteine możesz brać całą ciąże ale dobra opieka medyczna to bardzo dużo.