Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karo000

Moja matka jest chora na schizofrenie, i mam pytanie..

Polecane posty

Gość karo000

mam 20 lat, czy jesli zajde w ciaze ta chorobe mogloby odziedziczyc moje dziecko? Ja jestem zdrowa.

Gość NIGDY NIC NIE WIADOMO
zbieraj PUNKTY odbieraj NAGRODY www.zaproszenialockerz.eu Odbierz ZAPROSZENIE i Zobacz jakie to PROSTE! Nie wierzysz? Wejdź i sie przekonaj!

Gość karo000
bo ja po matce seksoholizm odziedziczyłam. ale słyszałam , że moje dziecko jest zagrożone i seksoholizmem i schizofrenią

nie znam sie dobrze na genetyce, ale z tego co mi wiadomo to dzieci duzo dziedzicza po swoich dziadkach wiec mysle, ze jest to mozliwe

Gość odpowiedź ....
zapytaj o to lekarza lepiej, ale wydaje mi się że można odziedziczyć skłonność a nie samą chorobę a sklonność nie oznacza, że choroba na pewno wystąpi

to byl podszyw, jest to dla mnie bardzo niemily temat ale chcialabym sie czegos dowiedziec jezeli ktos cos wie...

Gość amalletta
schizofrenia chyba nie jest dziedziczna, co najwyżej predyspozycje do tej choroby. Nie wkręcaj sobie, wszystko będzie dobrze

Posluchaj mnie uwaznie- obciazenie genetyczne czy tez predyspozycje to jak podaja wskazniki- od 31- 68% zachorowan(osob chorujacych). Co w cale nie oznacza,ze mozesz miec schizofrenie, mozesz miec jedynie predyspozycje. Moga zadzialac inne czynniki i owe predyspozycje sie uwidocznia. Badz dobrej mysli:)

Gość odpowiedź ....
nie ma dowodów na dziedziczenie schizofrenii, natomiast jej wystąpienie w rodzinie zwiększa możliwość jej wystąpienia co wcale nie znaczy, że ktoś musi zachorować

mam nadzieje... bardzo pragne miec dziecko z moim narzeczonym.. ale gdy pomysle o tej wstretnej chorobie i co ona zrobila z moja matka i moim bylym chlopakiem to juz wole tego biednego dziecka nie urodzic.. czuje sie jakbym to ja mogla zrobic juz tylko cos zlego zamiast dostac szczescie.. :(

Gość Dlaczego dlaczeho dalaczego
a moja mama wyrzuciła moje opakowanie po podpaskach i nie mam co z nimi zrobić :( dlaczego czy moja mama też ma schizofrenie??

[zgłoś do usunięcia] Dziewczyna Ladacoo - nie wypisuj pierdół. Schizofrenia jest akurat z chorób psychicznych mało dziedziczna - między 7 a 12 % szans u potomstwa na odziedziczenie. Dziwię się autorko, że nie ppczytasz po prostu na wikipedii o schizie, jest tam o dziedziczności, m.in. A na tym forum to się dowiesz co najwyżej bzdur.

Gość hthy6ty
schizofrenia jest własnie bardziej dziedziczna co drugie pokolenie niz w pierwszym