Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joaska1

pomoc domowa

Polecane posty

Prosze o podpowiedz. Wiem ze to nie to forum,ale tutaj moge liczyc na szybsza odpowiedz,na ktorej mi bardzo zalezy. Dotalam prace jako pomoc domowa w Sosnowcu,sprzatam,mylam okna,drugi raz robie zakupy,i gotuje (2 razy),a zaplata za wszystko o czym pisze to 7zl za godzine. Prosze,jezeli ktos moze mi podpowiedziec,czy ja sie czasami nie daje wykorzystywac?,czy to norma? Za wszystkie odpowiedzi bede wdzieczna,bo nie mam pojecia ,bo to moja pierwza taka praca.

Wydaje mi się, że cena za takie usługi zależy od miejsca/miasta, w którym mieszkasz. Tam gdzie jest większa konkurencja płaca za takie usługi bedzie mniejsza. Może znajdziesz porównanie cen po ogłoszeniach w twoim miejscu zamieszkania.

Diekuje za odpowiedz,pracuje w Sosnowcu,to duze miasto,ale niestety nigdzie nie moge znalezc zadnych stawek porownawczych,a jak juz to pisza ze cena do uzgodnienia albo na maila albo telefonicznie. Pierwszy raz bylam 3 godz,zmylam stos naczyn,pozbieralam pranie do pralki,wynioslam trzy wory smieci,zmylam podlogi i za to wszystko 21zl. Drugi raz przynioslam zaprawione juz miesa i je pieklam,umylam 3 duze okna,posprzatalam pomieszczenie gospodarcze,pracowalam od 11,30 do 16-tej i za ta robote zaplacil mi 40zl. Tez mi sie wydaje to troche krzywdzace dla mnie,bo to ciezka praca a pieniadze sama nie wiem.

Gość maturka4
Czy to jest praca codziennie? Jeżeli tak: nie będzie źle, bo sama będziesz mogła ją sobie rozplanować, tak aby prace cięższe przeplatać lżejszymi. 7 zł/godz to normalna stawka np we Włocławku. Oczywiście nie za wrzucanie węgla do piwnicy! Ale np doraźne (jednorazowe) mycie okien - 6 okien w tym balkonowe - to 100,- niezależnie od czasu ile to komu zajmie , byle porządnie

Gość sasasda
zakladajac ze pracowalabys na etacie to mialabys przecietnie 1200 zl miesiecznie, wiec niezle jak na prace, do ktorej nie trzeba praktycznie zadnych kwalifikacji. Ja bym wiecej niz 7 zl/h nie dala.

To praca 2-3 razy w tygodniu po 3-4 godz. W tym czasie musze sie niezle namachac ,nawet nie mam przerwy na szklanke wody. Bilety na dojazd 4.80zl ( w obie strony).