Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę mamusią

Jestem w ciąży i męczy mnie suchy kaszel

Polecane posty

Gość będę mamusią

Jestem w ósmym tygodniu ciąży i od tygodnia męczy mnie bardzo suchy i uporczywy kaszel. miałam przepisane inhalacje które i tak nic nie pomogły. Położna mówi ze to bardzo nie dobrze i że nie powinnam w tym okresie kaszleć. Moja gin dała mi luteinkę żeby nie poronić ale ja i tak się boję że przez te kasłanie stracę dzidziusia.Jak sobie poradzić z tym uporczywym duszącym kaszlem?

Gość będę mamusią
Nic nie poradzicie??? :(

Może idz do apteki i powiedz co Ci sie dzieje a mysle że da Ci jakiś syrop przeciwkaszlowy homeopatyczny :-) ja tak miałam a syrop to chyba drosetuks mi pomogło i jestem juz w 31 tc:-D

Gość będę mamusią
a leki homeopatyczne nie zaszkodzą didziusiowi? to moja pierwsza ciąza i tak się o nią boje :-(

Ja proponuję stodal i nieśmiertelny syrop z cebuli a do tego gorące mleko z masłem i miodem

Gość ja mialam kaszel prawie
przez cala ciaze, pod koniec bardzo uporczywy... zniknal jak reka odjal jak mi dzieci z brzucha wyszly...

Gość nnuy
spróbuj drosetux - to syrop homeopatyczny, wczesniej zapytaj doktorki Ktos kiedys pisał,ze sa specjalne syropy dla kobiet w ciazy, na opakowaniu jest kobieta w ciazy Niestety nie znam nazwy , bo nie podali Zrób sobie syrop z cebuli, pokrój cebulę i zasypuj warstwami cukrem i miodem, przykryj i odstaw na kilka godzin , apotem zlej przez sitko Mleko z miodem i masłem tez jest chyba dobre

ja brałam na kaszel Sinupret - tabletki ułatwiające odkrztuszanie. Ale nie wiem, czy to na suchy kaszel pomoże... Ogólnie bardzo pomaga. Trzeba brać 2xdziennie po 2 tabletki (ostatnia dawka max ok 15.00, żeby zdążyć się wykaszleć przed nocą). Jeden listek kosztuje ok 18 zł, ale już po zażyciu całego praktycznie nie kaszlę.

Gość będę mamusią
syrop z cebuli odpada bo nie trawię cebuli i jest mi po niej niedobrze przez następny tydzień, a mleko z masłem i miodem pije i nie pomaga:-( ja się chyba udusze wraz z moim dzidzią.

Gość nnuy
kup ten homeopatyczny syrop drosetux, wczesniej skonsultuj sie z lekarzem Popytaj w aptece o syrop dla kobiet w ciazy, podobno jest taki w sprzedazy, na opakowaniu jest kobieta w ciazy

Gość Winx01
Tez sie dusze kaszlem i nic nie pomaga taki sezon na przeziebienia,pije syrop z cebuli i prawoslazowy u mnie 30 tc