Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KonduktorICE

Intercity-porażka

Polecane posty

Gość KonduktorICE

widzieliście w jakim syfie się jedzie w pociągach Intercity? Masakra!!! Obrzydzenie bierze jak się wchodzi do takiego pociągu. Jechałem z gdyni do poznania takim pociągiem,w wagonie w którym siedziałem smród,brud rdza itp. Wagon posiadal karte na drzwiach,rok produkcji bodajźe 1982!!! toż to zabytek. http://youtube.com/watch?v=1e3lRx7Whcw

Gość KrychaRoklapicha
hehe! jechałam tym pociągiem,tzn wracam ze szkoły nim codziennie.Tak jak piszesz-Masakra. Smierdzi w tych wagonach. To już nie te intercity co kiedyś

Gość Beata2352
1982 rok?! żartujesz? to prawie 30lat!! Ja kiedyś jechałam pociągiem i przyznaje rację. Ladne są te autobusiki na szynach,ale to chyba nie intercity.

Gość maturka4
A jak myślicie: ten "brud, smród..." to krasnoludków dzieło?

Gość zdecydowanie krasnoludków
a u nas jeżdżą starsze składy np lokomotywy podmiejskie :D

... no ja jeżdżę pociągami dosyć często od jakiś 14 lat. Kiedyś na krótszych trasach, teraz głównie Warszawa - Słupsk. I naprawdę to jest jeden wielki koszmar, absurd, paranoja jakaś. Zastanawiam się czy nie napisać kiedyś książki o przygodach i atrakcji jeżdżenia z PKP :) W expresach niedomykające się okna, tudzież okna wiązane na zwykły biały sznurek żeby się nie otwierały; przepalona instalacja, zniszczone siedzenia w przedziale w którym miałam miejscówki, przez co musiałam się wynieść z moim małym siostrzeńcem do innego. Na pytanie a co będzie jak w efekcie wszystkie miejsca będą pozajmowane u słyszałam "będzie musiała pani siedzieć na korytarzu" (fajnie, z małym dzieckiem). Słowa przepraszamy chociaż, albo zwrotu za miejscówki nie dostałam; stanie w expresie (tuż przed Warszawą Wschodnią) 90 minut na jakiejś skarpie, bez słowa wytłumaczenia (każdy chciałby wiedzieć dlaczego). Oni to chyba wszystko mają w d*pie. I najgorsze jest to że ja buląc tyle kasy na przejazd Expresem, albo Intercity oczekuję pewnego standardu i punktualności. A tutaj jedna wielka olewka. A kto ponosi odpowiedzialność za taki stan rzeczy? No chyba że nie pasażerowie. Więc do jasnej cholery, dlaczego my na tym najbardziej cierpimy???

to tylko niewielki procent moich przygód i spostrzeżeń dotyczących PKP, ogólnie wszystkich naszych kolei... Z tego wszystkiego naprawdę możnaby złożyć całkiem niezłą książkę...:)