Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku nie wiem

Raz się rusza bardzo intensywnie, a raz prawie w ogóle

Polecane posty

Gość ratunku nie wiem

Jestem w 22 tygodniu ciąży i już od jakiegoś czasu czuję ruchy dziecka. Mam schizy, bo boję się że coś jest nie tak. Dziecko jednego dnia może kopać prawie cały czas, a następnego prawie w ogóle się nie odzywa. Dziś czułam je tylko 2 razy rano, gdy jeszcze leżałam w łóżku i do tej pory nic. A wczoraj prawie mi brzucha nie rozsadziło. Czy to normalne? Czytałam, że do 28 tyg jeszcze ruchy nie są unormowane...

Gość świezynka
Tez to przezywam jeszcze teraz ,jak sie nie rusza to sie martwie,jak za bardzo to tez mysle ze jest cos zle,ze ja jeszcze nie zwariowalam a to juz 37 tydzien

Gość 7 tygodniowa mama
To normalne. Dziecko jak każdy człowiek ma dzień kiedy jest bardziej aktywne a i dzien kiedy śpi i odpoczywa... Nie martwcie się. Ja też przez to przechodziłam i wczysko jest ok z dzieciątkiem. W razie czego zawsze możecie iść na USG lub skorzystać z nieodpłatnego KTG w szpitalu.

Gość ratunku nie wiem
ja na usg idę dopiero w sobotę i chyba się nie doczekam :(

Gość pipi25
jestem w 32 tygodniu - moja córcia rusza się w zależności od dnia - najciekawsze jest to, że kiedy za oknem jesienna plucha, śpi cały dzień. A ciąża rozwija się prawidłowo na całej linii. Nie zapominaj o tym, że płody w 80% czasu spędzonego w brzuszku śpią.

Nie martw się.Jeśli szkrab w ogóle się rusza to nie ma powodów do obaw:)To naturalne,że raz rusza sie intensywniej a innym razem śpi:) córka będac w brzuszku ruszała sie raczej umiarkowanie ale wszystko nadrobił synek,ktory przez ostatnie tygodnie to mi po prostu w brzuchu skakal,dwa razy straciłam przytomność-tak mnie przydusił:)I tak mu zostało:)

Gość ratunku nie wiem
Właśnie dostałam lekkiego kopniaczka :) Rany, ja zwariuję chyba w tej ciąży normalnie...

Gość pipi25
Poczekaj jeszcze trochę - zacznie Cię tak kopać, że będziesz miała jeszcze dość :-)

Gość ratunku nie wiem
Panika, jak zwykle panika. A teraz się chyba obudziło i dokazuje ;) Ależ ja jestem okropna :P

do autorki...masz jakies powody ze jak sie nie rusza to myslisz ze na 100 COS jest nie tak???? wiem z wlasnego doswiadczenia ze jesli ma sie wiecej roboty to i mniej sie mysli o ruchach dziecka a samo dziecko nam o sobie przypomina ruchami badz kopniaczkiem w czasie jakies dlugiej czynnosci i dopiero po tym zdjamey sobie sprawe ze czlowiek zajety byl przez 4 h i nawet nie pamieta zeby wczesniej sie ruszal..nie ma co sie martwic bo osiwiejesz..kazdy malec inny jest..tak jak ktos wyzej napisal w 80% z reguluy spia badz tak sie ruszaja ze tego nie czuc;) ale zapewne jak dobijesz do 25 tyg to sie napewno zaczna czesciej te ruchy i zauwazysz pory snu swojego dziecka...;) takze glowa do goryy

Intensywnosc ruchów dziecka zalezy od wielu rzeczy - np. tego jak jest ulozona macica, jak jest ulozony dzidzius i jak jest ulozone lozysko. Ja na przyklad mam lozysko z przodu i do 28 tygodnia odczuwalam malo ruchów bo dzidzius byl za slaby zebym mogla to powaznie odczuwac. Tez sie martwilam bo czasmi nie czulam nic nawet przez 10 godzin. Teraz jestem w 32 tygodniu, córeczka nabrala sil i rozpycha sie na wszystkie strony. Czasmi to wcale nie jest takie przyjemne:-) Tak ze nic sie nie martw bo na pewno wszystko jest w porzadku.