Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JannaJ

Ja już nic nie wiem... skołowana

Polecane posty

Gość JannaJ

Ostatni okres : 08-11-2009 Długość cykli 29 Kalkulator płodności podaje że wczoraj był szczyt dni płodnych. A u mnie zero śluzu płodnego ciągle białawy. Bardzo dużo śluzu miałam jakieś 4 dni temu było go naprawdę dużo ale był bardzo gęsty takie "gluty" . Współżyłam z mężem dzień przed tym potem 2 dni przerwy oraz wczoraj gdzie niby miałam być najbardziej płodna. Ja już nie wiem czy uda mi się w tym cyklu czy nie. To jest mój pierwszy cykl starań i nie ukrywam że nie wiem czy kocham się w najbardziej odpowiednie dni. PORADZCIE

przepraszam machnęłam się w nicku :) dziewczyny wiem że jesteście w stanie mi coś doradzić powiedzieć czy jest jakaś szansa mimo że nie zaobserwowałam u siebie śluzu płodnego

no to sie nie postaralas.. jezeli macie zaczac sie starac to moze zacznijcie od 8dc do 16dc tak co 2 dni, wtedy bedziecie mieli pewnosc ze nie omineliscie owulacji, ja tak zrobilam i teraz czekam na wyniki ;) mam nadzieje ze poskutkowało a i tez nie zauwazylam u siebie plodnego sluzu, za to po temperaturze spokojnie moge stwierdzic ze owulka u mnie była :) Powodzenia :)

kochaliśmy się 11 dc 12 i 13 potem była przerwa na 14 i 15 chyba ? Boże już sama nie wiem wiem że we wcześniejsze dni cyklu też się kochaliśmy więc może udało nam się trafić. Ale powiedz mi czy w takim razie są marne szanse? Kiedy mniej więcej bo wiem że nie da się tego dokładnie ustalić miałam lub mam mieć owulacje. Wcześniejsze cykle wyglądały mniej więcej tak że kochaliśmy się do 13 dc włącznie i nie zachodziłam w ciąże potem tydzień przerwy od seksu BEZ ZABEZPIECZENIA. Dziwne to wszytsko ... już nic nie wiem .... :/ Próbowałam mierzyć temp ale albo zapominałam albo wstawałam za późno ... To głupie bo jestem dorosłą kobietą a mam problemy z odczytywaniem sygnałów swojego ciała :(

Nikt mi nie odpisze... dziewczyny ....:( szkoda chciałabym miec już dziecko i szlag mnie trafia i wstyd mi przed samą sobą że nie wiem kiedy najlepiej się "przytulać" żeby trafić.... NAPISZCIE!!!!!!!!!!!!

Gość Z DOSWIADCZENIA 1236589
z doswiadczenia powiem ci im bardziej sie starasz i im bardziej nakrecasz to nic z tego nie bedzie my z mezem zaliczylismy najcudowniejsza wpadke 4 lata temu,a teraz od pol roku probujemy i nic... a dlatego ze jestem super przygotowana, wybadana, ztestowana owulacyjnie,... i nic.... wyniki mam ok,a nawet lepsze, z tego wszystkiego okres mi sie rozregulowal wiec ostatnia @ była bardzo oczekiwana < 17 dni, nawet juz mialam "objawy ciazy"> teraz tez czekam na @ ale juz bez emocji.... bez czytania i wpisywania sie do "staraczek"... ciezko jest ale jakos sobie daje rade ;)

Z doświadczenia.... Ale wiesz ja nawet nie wiem kiedy powinnam się kochać?! Tu jedna dziewczyna powiedziała mi że powinnam się starać już od 8dc do 16 dc. Dziwne to wszystko bo zawsze współżyłam do 13 dc włącznie i nie zachodziłam w ciąże. Kalendarzyki w ogóle mi wyliczają jakieś dziwne rzeczy i zgłupiałam TOTALNIE!!!! Najbardziej martwo mnie to że odpuściłam 14 i 15 dc. ale nie mogłam być wtedy przy mężu :( Staram się na luzie podejść do tego i nie robić z siebie maszyny że teraz już ale chce wiedzieć kiedy mam największe szanse.

Gość z doswiadczenia
wiesz co mi lekarka mowila ze od 11 dnia,ale to ze np. ma sie dni plodne ( z wyliczen albo z sluzu) to nie oznacza ze faktycznie wtedy mozna zajsc w ciaze... bo to chodzi jeszcze o te pekajace pecherzyki grafa i ze wtedy jak pekaja to jest okej

Gość z doświadczenia
aha i dodam ze te pecherzyki mozna tylko sprawdzic badajac sie u gina koszt wizyty u tej babki to około 40 zl za to badanie normalnie 50 zl wizyta i 60 usg nie wiem czy tak faktycznie jest ale ona mowila ze bedzie mi to robic od 9 dnia po @ a potem co dwa dni,tylko ze musimy wspolzyc dokladnie wtedy jak ona nam powie i wstrzymywac sie w inne dni ;) wlasnie to było w ostatnim cyklu, niestety nie skorzystalam z usług tej pani bo mezowi trafil sie pilny wyjazd akurat na poczatku i wszystkie plany spalily ;)

ciekawe hmmm z jednej strony dziewczyna napisała mi tu że powinnam współżyć od 8 do 16 dc ale zawsze współżyłam do 13 dc włącznie i nie zachodziłam w ciąże , czy możliwe było by jednak owulacja występowała u mnie później. Czy uważacie że nie powinnam rezygnować ze współżycia bez zabezpieczenia również dziś tj 17 dc jak i w następnych dniach? Jaka jest Wasza opinia?

A może tak przestaniecie liczyć tylko zaczniecie czerpać radość ze współżycia do zrobienia dziecka nie jest potrzebny kalkulator tylko miłość :)

Oczywiście że tak!!! To podstawa ale dobrze też wiedzieć kiedy najpiej się kochać by móc spłodzić małego człowieka :) Tak będzie lepiej .... dzięki w takim razie się nie załamuje że przegapiłam owu może coś się z tego jeszcze urodzi :D Na początku wstydziłam się napisać... ale z drugiej strony tu jestem anonimowa a nie chce mówić najbliższym że już zaczynam starania by uniknąć pytań czy już a czemu jeszcze nie? Dzięki za to że jesteście .

Żałuję jednego... 15 dc byłam na maksa wilgotna.... ale nie wiem jaki to był śluz bo byłam w trasie nie miałam jak sprawdzić i oczywiście kłody pod nogi przytulania nie było .... Wczoraj tj 16 dc było przytulanko dziś jest 17 dc i nie czuje wilgoci AAAAAAAAAAAAAAAA zaczynam zamieniać się w desperata :P

a regularne cykle masz? pierwszy cykl to powinnaś obserwować, mierzyć temperaturę w pochwie po przebudzeniu, obserwować cykl. co Ci z takiego kalkulatora..

poza tym nie wiele da jeśli zaczniesz się starać w dniu spodziewanej owulacji. jajeczko jest bodajże przez 12 h zdolne do zapłodnienia.