Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cutty Ranks

Krotkie pytanie o List Motywacyjny

Polecane posty

Gość Cutty Ranks

w skrocie: Pisze LM do posrednika pracy (ich klientem jest firma, w ktorej staram sie o prace, nie wiem ktora to jest firma). Kogo wpisac jako adresata w LM ? przypuszczam ze posrednika, ale: jak to sie ma do tego, co pisze dalej w liscie: "staram sie o prace w Panstwa firmie", skoro nie staram sie o prace u posrednika, tylko u jego klienta. Zawsze zwracam uwage na logiczna warstwe takich pism i to wydaje mi sie bez sensu. Co o tym sadzicie ? Pozdrawiam i z gory dzieki.

Gość xcxzza
ale czemu piszesz list do pośrednika? listy pisze się do pracodawcy, poza tym nie możesz sie dowiedziec od posrednika, jak nazywa sie firma?

Gość Cutty Ranks
Czemu do posrednika? Bo posrednik prowadzi rekrutacje! Gdybym wiedziala jaka firma szuka pracownika, to nie pisalabym do posrednia, tylko bezposrednio. Wiesz co to jest outsourcing?????

Gość wiesz w sumie to sie nad tym
nie zastanawialam ... i pisalam adres posrednika ... robote dostalam :D, ale gdyby teraz pomyslec to faktycznie jest to blad :P

Raczej musiałam dla takich firm tylko cv zostawiać. Właściwie zaadresowałabym list motywacyjny do swojego przyszłego pracodawcy- możliwe że wszystkie aplikacje (ewentualnie po odsianiu tych kompletnie nie na temat) będą przesyłane temu kto szuka pracownika. Pośrednik tylko szuka dla pracodawcy, czy zatrudnia Cię i wynajmuje innym firmom? Jeśli w ogłoszeniu masz podane dane tylko pośrednika (i np. szukamy dla naszego klienta, dużej firmy informatycznej- i tu bez dalszych szczegółów) wtedy pisz do pośrednika.