Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izusia zołzusia

zdenerwowala mnie dziewczyna pchajaca wozek z dzieckiem! nie pierszy raz

Polecane posty

Gość Izusia zołzusia

Szla tak jakby caly chodnik byl jej i wszscy musieli jej ustepowac, prawie wjechala w kobiete, ktora szla przed nia. Nie pierwsy raz spotkalam sie z czyms takim. Jakis czas temu jechalam sciazka rowerowa, ktora jest polaczona z chodnikiem. Po lewej str jest sciezka rowerowa i wlasnie po tej stronie jechalam ale przede mna szly 2 kobiety i kazda pchala wozek z dzieckiem zajmowaly i chodnik i sciezke rowerowa. Juz nie chcialam zeby musialy sie rpzesuwac wiec je ominelam wjezdzajac na trawnik a one glosno komntowaly, ze "glupia smarkula po chodniku jezdzi jakby ulicy od tego nie miala" a to jedna z nich nie miala prawa isc po sciezce rowerowej blokujac przejazd rowerom. Denerwuja mnie niektore mlode matki. Mysla ze wszystko im sie nalezy, gdy ja jade z moja siostrzenica na spacer nigdy sie tak bezczelnie nie zachowuje. Pozniej sie kazdy dziwi dlaczego ludzie nie chca ustepowac starszym, kobietom w ciazy, kobietom pchajacym wozek...po co skoro gdy chcemy dobrze to i tak slyszymy glupie komentarze?

Gość sciezki rowerowe to czysta
glupota

tia to tak samo jak mówił wykładowca że nieraz przychodzą takie słodkie idiotki i chce zdać egzamin "na brzuch" bo nie mogła się uczyć, bo ciąża itp. a on najlepiej to kwituje odpowiadając takim kobietą że skoro uprawiała seks to wiedziała że może zajść w ciąże i czym jest ciąża

niestety fakt:) ale spójrz na niektóre matki...wygląda to tak, jakby one tak maja dosyć tego wszystkiego ze uważają ze za trud który dźwigają wszystko im się należy...To co opisałaś to pół biedy...wyobraź sobie ze jedziesz samochodem przez miasto i nagle na ulicy,na przejściu wprost przed maska, wyłania się dziecięcy wózek a mamusia zawzięcie rozgląda się czy nic nie jedzie...

Gość wsród ludzi
większość stanowią zwykłe chamy smutne, ale prawdziwe

Gość iilgwiin
a co to za durne óogólnienia? nie wszystkie matki są takie same

Gość dziwisz sie przeciez wszystkie
matki polki to kurwy :o mysla ze wszyscy beda im ustepowac bo zrobily sobie bachora i uwazaja ze sa najwazniejsze :o Nigdy nie ustepuje glupim sukom z bachorami i w ciazy. Jedzie taka suka komunikacja miejska z duzych zakupow z brzuchem i liczy ze od razu ktos wstanie zeby mogla swoje tluste dupsko wsadzic bo wielce zmeczona ale po zakupach caly dzien miala sile chodzic...

nie uogulniam, nie pisze ze wszystkie kobiety z dziecmi sa takie same po prostu opisalam sytuacje ktore mi sie przytrafily. Moja bratowa jest jedna z osob, ktore zachowuja sie normalnie zreszta mam koelzanki z dziecmi ktore tez zachowuja sie "normalnie" czyli nie oczekuja ze maja jakies specjalne prawa, ze wszystko im wolno. Ja rozumiem, ze kobietom w ciazy mozna ustapic miejsce w autobusie, ze jezeli idzie kobieta z wozkiem chodnikiem to ja jej ustapie ale dlaczego niektore jada tak jakby caly chodnik byl ich nie patrza ze uderza kogos, ze ktos sie rpzez nie moze potknac, ze tez moga stac w kolejce jak kobiety bez dzieci....gdyby ustepowac np. miejsca w kolejce wszystkim kobietom w ciazy, z dzieckiem, ludziom starszym, inwalidom to kiedy ja bym sie dostala do np. okienka na poczcie? czyw ogole bym sie do niego dostala?

co do tego ze niektorzy mysla ze mja szczegolne prawa to w niedziele poszlam do kosciola i bylam w nim 20 min przed rozpoczaciem Mszy sw. zeby miec miejsce siedzace. Ledwo rozpoczela sie msza a do kosciola wchodzi starsza kobieta i mowi zebym jej ustapila miejsca, bylam wredna - wiem ale odmowilam, bo mialam ostatnio ogromne problemy z kolanami i nie ustalabym 45 min dlatego wlansie pszlam szybciej...tylko ze takiej starszej kobiecie nie przyjdzie do glowy, ze ja tez moge miec jakies problemy zdrowotne tylko ze sie nie wpycham nigdzie i nie kaze innym mi ustepowac tylko przychodze wczesniej - ona tez mogla tak zrobic!

Gość jakim rowerze przeciez to woze
k jest

Niestety zajście w ciążę nie leczy głupoty. Jakiś czas temu widziałam w centrum handlowym jak kobieta chciała zjechać z wózkiem schodami ruchomymi. Prawie upuściła wózek z dzieckiem próbując, ale na szczęście w ostatniej chwili się cofnęła.

Gość walleryja
Jak ktoś jest głupi, to ani ciaża, ani nic mu nie pomoże. Tez mnie wkurwiają ludzie, którzy sie rozpychają na ścieżce rowerowej a są pieszo albo z wózkami, czyli też pieszo :P Idą ławą, a rowerzysta musi jakieś akrobacje wyczyniać, zeby przejechać. Na komentarz, zebym jechała ulicą, na pewno bym się zatrzymała i udzieliła odpowiedniej nauki. Zlotowłosa, nie wiem, co to z przejście, gdzie pieszy nagle się "wyłania", bo zwykle kierowca widzi, ze pieszy zbliża się do jezdni w celu przejscia przez ulicę i wtedy się zwalnia i wyhamowuje, a nie wali pełną parą - bo przejścia są dla pieszych i na przejściu pieszy ma pierwszeństwo. W Niemczech to byś dostała taki mandat, ze b yś się nogami nakryła

Niemcy to w ogóle inna bajka bo tam ZAWSZE auta zatrzymują się przed przejściem dla pieszych,co mnie niesamoeicie zaskoczyło bo u nas to jak się nawet ma zielone światło to potrafią wjechać na przejście.

macie racje, ciaza nie leczy z glupoty...tylko jak poniej te biedne dzieci zostana wychowane? W przekonaniu ze wsyztsko im sie nalezy? Ze tylko oni maja prawa a inni nie? W zeszlym roku widzialam kobiete w zaawansowanej ciazy, w krotkiej spodniczce, brzuch byl przykryty tylko bluzka, bo kurtka byla taka krociutka i w dodatku miala odlosniety dekolt i cyce prawie na wierzchu....nie wiem czy na sile musiala udowodnic, ze mimo ciazy jest sexowana? A byla mloda bo wygladala na najwiecej 18 lat i jeszcze chyba w glowie za duzo nie miala...ale jak uprawiac sex wiedziala, szkoda tylko ze nie wiedziala ze w ten sposob moze zaszkodzic swojemu jeszcze nie narodzonemu dziecku

Gość walleryja
Tylko u nas przepisy są te same - tez pieszy ma pierwszeństwo. Ale jakos mało kto sobie z tego zdaje sprawę.

Gość sciezka rowerowa
W wakacje intensywnie jezdze rowerem, wiec o sciezkach, pieszych oraz matkach z wozkami na tychze sciezkach moge napisac wiele. Po wielokrotnym krzyczeniu 'przepraszam', uzywaniu dzownka, lawirowaniu miedzy ludzmi w koncu stracilam cierpliwosc. Kiedy pewnej slonecznej niedzieli spotkalam trzy rozpromienione mamuski walace sciezka jedna obok drugiej pod prad i nie majace zamiaru ustapic ani na milimetr, po prostu rozpedzilam sie i zaczelam jechac wprost na nie. Szybciutko sie rozstepowaly ..:)

Gość sciezka rowerowa
W wakacje intensywnie jezdze rowerem, wiec o sciezkach, pieszych oraz matkach z wozkami na tychze sciezkach moge napisac wiele. Po wielokrotnym krzyczeniu 'przepraszam', uzywaniu dzownka, lawirowaniu miedzy ludzmi w koncu stracilam cierpliwosc. Kiedy pewnej slonecznej niedzieli spotkalam trzy rozpromienione mamuski walace sciezka jedna obok drugiej pod prad i nie majace zamiaru ustapic ani na milimetr, po prostu rozpedzilam sie i zaczelam jechac wprost na nie. Szybciutko sie rozstepowaly ..:)

Gość zamiast ustepowac
należy egzekwowac swoje prawa! jadę rowerem? jadę...jest sciezka rowerowa? jest...no wiec co ty piechurze na niej robisz???

ja tez lubie jezdzic rowerem i tez mnie takie sytuacje bardzo denerwuja. Oki, zeby jeszcze nie ustepowaly ale czy musza glupio komentowac nasze prawidlowe zachowanie? to on zachowuja sie bezczelnie a nie my!

opisze jeszcze jedna historie, ktora sie zbulwersowalam. Latem chlopak przyszedl po mnie do pracy, przyniosl mi kwiaty i zabral mnie do kawiarni na lody. Siedzielismy przy stoliku na zewnatrz, ja dawalam mu czasem luzeczke z moimi lodami, on mi ze swoimi kilka razy sie pocalwalismy ale to byly takie zwykle buziaki. I wychodzi jaka kobieta - najwyzej 27 lat, troche dziwna bo bylo bardzo goraco a ta zaslonieta od stup do glow i mowi do nas "jakbyscie nie zauwazyli tu sa dzieci, nie wstydzicie sie tak zachowywac?" mojego chlopaka troche zamurowalo a ja sie jej zapytalam czy ona sie nie wstydzi nas tak caly czas podgladac, zazdrosci nam czy co? i poszla oburzona...ale coz jak sie trafi na idiotow to sie nic na to nie poradzi

Gość odnosnie reataracji
i jedzenia - mamuski wszystko bulwersuje ...za to nie widzą, ze karmiac w takim miejscu na widoku cycem swojego dzieciaka odbieraja apetyt wszystkim innym!